Barça

Dimissió o votació

La mesa del vot de censura arriba a les 18.090 butlletes vàlides; per tant, se superen les 16.520 que es necessitaven, i si Josep Maria Bartomeu no decideix plegar abans, els socis decidiran la seva continuïtat a les urnes

El vot de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva és una realitat. Es van superar ahir les 16.520 signatures vàlides. El club va comunicar que ja són 18.090 els suports vàlids a un dia de la finalització del procés de validació. Ni rastre de les 5.000 butlletes falses que des de l’entorn de la junta directiva deien que hi podria haver. Tenint en compte la crisi sanitària i que no hi ha hagut partits a l’estadi, és un èxit sense precedents dels impulsors de la moció, vuit grups d’opinió barcelonistes i tres precandidats: Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernàndez Alà. “Espero que, després d’aquest resultat, el president dimiteixi i no faci passar el soci pel tràngol de votar. El club pot estalviar uns diners i Bartomeu estalviar-se passar per l’escarni de ser el primer president censurat de la història del Barça. Perquè la moció tirarà segur endavant. Estic convençut que dimitirà. No fer-ho seria una errada. Una més. La seva última errada com a president”, deia ahir Jordi Farré, el soci promotor de la moció.

Molt satisfet pel resultat es va mostrar Víctor Font, que també demana que Bartomeu dimiteixi de manera immediata. “Enmig de la pandèmia i sense poder-nos trobar a l’estadi, els socis i sòcies del Barça ens hem mogut per censurar el mal govern. Ara depèn del president Bartomeu que no perdem ni un dia més per començar la reconstrucció del club”, deia el precandidat a les xarxes socials, on també es va expressar l’expresident Joan Laporta, que va felicitar els promotors del vot de censura, “Aconseguir les signatures demostra que el club és viu i funciona democràticament”, va afirmar. També hi va dir la seva Toni Freixa. Ho va fer en la mateixa línia del que va expressar ahir en una entrevista en aquest diari. “Era d’esperar que les signatures fossin vàlides. Qualsevol altra cosa seria un escàndol. Ara hem de convocar els socis a votar. Als 20.000 que van signar i també als 80.000 que no ho van fer.” Qui va demanar una resposta de la junta va ser l’exdirectiu Emili Rousaud, en un procés de reflexió sobre si serà precandidat: “El nombre de signatures és un missatge contundent cap a la junta i ara el soci mereix una resposta.” Pel que fa a Agustí Benedito, que s’ha mostrat contrari al vot de censura “perquè faria que la nova junta fes front injustament a unes pèrdues de 150-200 milions i blindaria Bartomeu d’una acció civil de responsabilitat”, convoca ja els socis a les urnes: “El primer de novembre serem tots els socis els que decidirem si fem eleccions el 20 de març o les avancem dos mesos.”

El pròxim pas és que la mesa del vot de censura, una vegada avui acabi el recompte definitiu de les 20.867 butlletes entregades, comuniqui a la junta directiva que ha de convocar una consulta. I la directiva l’haurà de convocar amb un termini mínim de deu dies hàbils i un màxim de 20. A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, el club ja ha consultat la secretaria general de l’Esport sobre les condicions per convocar la votació i si aquesta pot ser convocada en els terminis que marquen els estatuts. El màxim organisme esportiu de Catalunya ha traslladat la consulta al Procicat, que és qui tindrà l’última paraula. “Esperem que la votació, si no hi ha dimissió, sigui el 27 o 28 d’aquest mes. La nostra proposta és que sigui en cap de setmana, en dos dies, i que hi hagi com a mínim sis centres de votació, que es pugui votar a tot Catalunya”, deia ahir Farré, que va explicar a aquest diari que el Procicat ja ha donat el vistiplau a la celebració de la votació.

La directiva, encapçalada per Bartomeu, es reunirà la setmana vinent, entre dimarts i dimecres, amb un únic punt per tractar. Què s’ha de fer ara? Són uns quants els directius que creuen que el millor és dimitir ara, una vegada s’ha tancat el mercat de fitxatges, i estalviar-se haver de passar per les urnes. Altres creuen que el millor per al club, a causa de la pandèmia, és defensar la seva gestió, esgotar el mandat i gestionar aquesta temporada. Bartomeu tindrà l’última paraula. Si dimiteix tota la junta, una gestora encapçalada per Carles Tusquets, president de la comissió econòmica estatutària, es farà càrrec del club i convocaria eleccions en un termini màxim de tres mesos.

LA JUNTA

Es reunirà la setmana vinent, amb directius partidaris de dimitir

LA VOTACIÓ

S’ha consultat al Procicat i, amb un protocol, no veu problemes per anar a les urnes

Prorrogada la investigació del Barçagate

Alejandra Gil, jutge d’instrucció número 13 de Barcelona, ha prorrogat el secret de la investigació del cas de les xarxes socials del FC Barcelona perquè veu indicis de delicte, segons avançava La Vanguardia. Gil dona un mes més de temps als Mossos d’Esquadra perquè continuïn la investigació, que es va iniciar després d’una denúncia de la plataforma Dignitat Blaugrana. Volien que s’aclarís si la junta directiva del Barça havia pagat un preu desorbitat a l’empresa I3 Ventures per la monitorització de les xarxes socials, un encàrrec que va acabar en escàndol perquè des de comptes falsos de twitter i facebook es difamava jugadors, exjugadors i exdirectius.

Precisament aquest cas va provocar la dimissió de sis directius, un d’ells, Emili Rousaud, qui havia de ser el candidat continuista d’aquesta directiva. Rousaud va acusar algú del club de posar la mà a la caixa i va rebre la denúncia del club. Precisament ahir, es va fer un acte de conciliació entre Rousaud i el club, que demanava a l’exdirectiu que es retractés de les seves acusacions. Rousaud no ho va fer. “No estic penedit. És una qüestió de coherència personal. I els cinc companys que van dimitir, tampoc ho estan. En cap cas vaig acusar ningú perquè l’únic que sé d’aquest assumpte és que se’n va amagar a mi i al conjunt de companys de junta”, diu Rousaud en una carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)