Barça

L’examen dels comptes, posposat per la pandèmia

Assemblea. El Barça ajorna l’assemblea de compromissaris en què s’ha de validar l’exercici 2019/20 i aprovar el pressupost d’aquest curs

La junta directiva del Barça ha decidit posposar l’assemblea de compromissaris, que s’havia de fer el 25 d’octubre –coincidint amb el clàssic–, per motius sanitaris. Tal com ha anunciat el vicepresident Jordi Cardoner, després d’una reunió amb la junta directiva, el club s’ha vist obligat a prendre aquesta mesura avalat per la secretaria general de l’Esport i la secretaria de Salut Pública. El decret del desembre passat autoritza les juntes directives dels clubs esportius a prendre aquestes decisions per raons de salut.

“Podem aprovar el pressupost però sempre haurà de ser ratificat posteriorment per l’assemblea”, ha explicat Cardoner, que ha dit que l’assemblea queda posposada sine die. A diferència de la votació per la moció de censura, l’assemblea té unes característiques diferents que no permeten adaptar-la a un context en què es pugui preservar la seguretat sanitària de tots els presents, segons ha dit Cardoner. “Ens agradaria defensar el pressupost de la temporada passada i explicar-lo davant els compromissaris per explicar les dificultats que tenim. La diferència entre una assemblea i una votació és important perquè en l’assemblea han de conviure moltes persones durant molt de temps”, ha dit Cardoner.

Tot i que el decret llei autoritza a fer aquest tipus d’actes de manera telemàtica, el Barça ho descarta perquè no veu garantit que els compromissaris hi puguin participar amb plenes garanties. “En l’assemblea de compromissaris un miler dels 4.000 compromissaris són senadors que tenen una mitjana d’edat d’uns 88 anys i no els volem posar en risc. La mitjana a les assemblees és d’uns 60 anys. I no estem disposats a fer-ho en diversos dies”, ha destacat Cardoner.

El curs passat hi van acudir uns cinc-cents dels 4.000 compromissaris que hi havia convocats.

ELS ARGUMENTS

La diferència entre una assemblea i una votació és que a l’assemblea han de conviure moltes persones durant molt de temps
Podem aprovar el pressupost, però haurà de ser ratificat per l’assemblea
Jordi Cardoner
vicepresident del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)