Barça

Surti i resolgui

Messi descansa en la primera part contra el Betis i surt en la segona amb empat al marcador per guanyar el partit amb dos gols i una assistència de crac

Ansu Fati cau lesionat. Pateix un trencament del menisc intern del genoll esquerre

“Surti i resolgui.” És una frase que molts entrenadors han dit als seus cracs en algun moment de la seva carrera. Això és el que va fer ahir Leo Messi. L’argentí va descansar en la primera part. Es va perdre els primers minuts de la temporada. Amb empat a un en el marcador, Ronald Koeman va decidir en la mitja part que s’havien acabat les facilitats per al Betis. En ple debat absurd sobre si Messi ha de córrer per defensar, sobre si el capità està prou compromès després de no haver pogut marxar aquest estiu, l’argentí va oferir un recital en la segona part. Dos gols, per fi ja un de jugada, una assistència sense tocar la pilota i un munt d’accions de perill generades. Els seus detractors ja poden anar tapant-se la boca.

Que la primera part acabés amb empat va ser poc més que un expedient X. No perquè el Betis, que es va apropar diverses vegades amb perill a l’àrea de Ter Stegen, no mereixés un gol. Paranormal és que el Barça continués, abans de la sortida de Messi, desaprofitant, un partit més, la gran quantitat d’oportunitats que genera. S’enfrontaven dos equips que volen tenir la pilota, amb pressió alta per recuperar ràpid allò que sempre volen tenir. I l’intercanvi de cops va ser constant des del primer minut. Amb el Barça amb bon joc coral. Amb el Betis amb dos jugadors destacats. Canales en la construcció i l’exblaugrana Tello, en un moment pletòric –suma quatre gols en aquesta lliga–, atacant els espais per la banda esquerra, sempre ben ajudat per un altre català, Álex Moreno. El gran volum d’oportunitats, però, va ser dels blaugrana. I en l’expedient X que investiga la falta de punteria del Barça, el gran protagonista és Griezmann. Fins a quatre vegades va poder marcar el francès. En tres, la seva rematada va sortir fregant el pal. La quarta va ser la més clara. Passada la mitja hora, Mandi va cometre penal sobre Ansu. Amb Messi a la banqueta, el va llançar el francès. Al davant tenia Bravo. Tots dos es coneixen de quan van coincidir a la Real Sociedad. I el xilè va guanyar el duel. L’errada de Griezmann no va ser l’única notícia negativa d’aquella jugada. Ansu, un dels jugadors més en forma del Barça des que es va iniciar el curs, va quedar tocat. Va ser substituït en la mitja part i hores després es va confirmar que té trencat el menisc intern del genoll esquerre. El Barça es quedarà uns mesos sense un dels seus jugadors més determinants. La malastrugança només la va poder tombar Dembélé. El francès és imprevisible. Capaç del millor i el pitjor. En el minut 22, ho va fer tot bé. Va rebre una passada de Griezmann, va anar cap al mig, Álex Moreno no va saber si donar-li la cama esquerra o la dreta tenint en compte que xuta igual de bé amb totes dues, i Dembélé va treure un gran xut amb l’esquerra que va batre Bravo.

El gol d’avantatge no el va poder ampliar el Barça i el va igualar el Betis en l’última acció de la primera part. William Carvalho havia obligat a intervenir Ter Stegen en la sortida d’un córner. El perill andalús, però, l’havia creat bàsicament Tello per la banda amb el suport de Canales i així va arribar l’empat. Piqué no va anticipar bé en el mig del camp, Canales va conduir, Tello va centrar i Sanabria va empatar.

La segona part va començar amb un moviment de la banqueta blaugrana. Messi va entrar pel lesionat Ansu Fati. I ho va fer per resoldre el partit amb uns primers minuts propis del grandiós futbolista que és. Ben aviat va ser protagonista l’argentí. Sense tocar la pilota es va inventar el gol. Una nova centrada d’Alba, Messi deixa passar la pilota i Griezmann, per fi, marca a porteria buida. Perquè Messi, amb el seu moviment havia enganyat Bravo i els centrals. Els bons minuts de l’argentí van continuar amb una gran passada del capità a Dembélé després de desfer-se de Bravo. La rematada del francès la va treure Mandi sota els pals amb la mà. Vermella per al central bètic i gol de Leo Messi de penal. Cent per cent d’efectivitat en aquest inici de temporada. Cinc de cinc.

Amb dos gols d’avantatge i el Betis amb un home menys, semblava que tot estava resolt, però els de Pellegrini van entrar en el partit quan encara quedava un quart d’hora per al final gràcies a una gran jugada d’Álex Moreno que va culminar Loren. Es podia complicar el partit per als blaugrana, però va tornar a aparèixer Messi. I també Sergi Roberto. L’argentí va fer el quart després d’una passada d’esperó del reusenc. Era el seu cinquè gol de la temporada, el primer no marcat de penal.

El capità va donar la victòria a un Barça que encara va marcar un cinquè gol gràcies a una centrada de Sergi Roberto finalitzada per Pedri. Els de Koeman marxen a l’aturada amb una victòria en la lliga després de quatre partits seguits sense fer-ho, amb l’expedient X de les oportunitats fallades per fi resolt en la segona part, però amb la mala notícia de la lesió d’Ansu.

GRIEZMANN

Va poder marcar en la segona part després de fallar un penal en la primera

DEMBÉLÉ

Sempre irregular, el francès va obrir el marcador amb un gran xut amb l’esquerra

PEDRI

El jove canari va tancar la golejada amb el seu primer gol a primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)