Barça

Per si hi havia dubtes

Messi només necessita mitja part contra el Betis per deixar sense arguments els seus crítics

Cop damunt la taula de l’argentí, que després de tornar a marcar de jugada és el màxim golejador del Barça

En el futbol, com en la vida, les coses poden canviar en un moment. Va quedar clar en el Barça-Betis de dissabte. Quan encara no rodava la pilota, a quarts de quatre de la tarda, la suplència de Leo Messi era la notícia del partit. Koeman deixava a la banqueta el seu capità després de tres dies en què li havien plogut crítiques, entre altres coses, per una imatge en què se’l veia caminant en els instants finals del partit contra el Dinamo. Era una manera de protegir-lo? El cas és que feia molt temps que Messi no començava un partit a la banqueta: l’últim cop va ser el 21 de setembre del 2019, a Granada, quan acabava de superar unes molèsties al soli. La de dissabte, a més, era una suplència per decisió tècnica. Terreny adobat per als crítics.

El panorama va canviar, però, absolutament només dues hores més tard, a quarts de sis de la tarda, quan el dorsal 10 del Barça va capgirar el destí d’un partit que, a la mitja part i sense ell a la gespa, no pintava gens bé. Messi va sortir després del descans, en el lloc del lesionat Ansu Fati, i no va trigar gens a esvair qualsevol possibilitat que el Betis s’emportés alguna cosa del Camp Nou i que els que dubten d’ell alimentin els seus arguments. Exactament, va necessitar 17 minuts per desencallar el partit i canviar el marcador, de l’1-1 al 3-1. Ho va fer amb una assistència invisible a Antoine Griezmann i executant un penal, fort i col·locat, lluny de l’abast del seu amic Claudio Bravo. El dotzè consecutiu que transforma. La notícia era, aleshores, que havia rescatat el seu equip. Un cop més.

Sis gols aquest curs

Per si no n’hi havia prou, Messi va tornar a marcar de jugada i va posar fi a una ratxa que es va iniciar el 8 d’agost passat, contra el Nàpols al Camp Nou, en la Champions League, i que s’ha allargat, exactament, 1.048 minuts. Va golejar amb ràbia, resolent davant Bravo una bonica combinació amb Sergi Roberto, i va signar la sisena diana de la temporada, que el converteix en el màxim golejador del seu equip. L’argentí, efectiu com sempre, va xutar tres vegades, sempre entre els tres pals, i va celebrar dos gols. Poca broma. A més, va intervenir 51 vegades en el partit, només Pedri, que va jugar els 90 minuts, el va superar, amb 55 intervencions.

Més encara: els dos gols que va clavar al Betis el fan encara més líder de la classificació de futbolistes més golejadors sortint des de la banqueta de la història de la lliga, amb 26 gols en 55 partits.

Messi torna a ser aquí, si és que havia marxat.

MESSI ‘VS.’ BETIS

2
gols
en 3 xuts i, jugant 45 minuts, va ser el segon jugador del Barça amb més intervencions (51).

DES DEL 8 D’AGOST

1.048
minuts
sense marcar de jugada. L’últim cop, contra el Nàpols, a la Champions, al Camp Nou.

Ansu Fati passarà avui per la sala d’operacions

No s’ha pogut evitar que Ansu Fati passi per la sala d’operacions per curar-se el menisc intern del genoll esquerre. Serà avui mateix. El doctor Ramon Cugat dirigirà la intervenció, amb la supervisió dels serveis mèdics del FC Barcelona. Cugat va avaluar ahir al matí, a la seva consulta, la lesió del jove davanter. “Un cop finalitzada aquesta intervenció es facilitarà un nou comunicat amb informació del resultat i del temps de baixa aproximat”, assegura el club en un comunicat. Ansu Fati es va lesionar poc després de la mitja hora del partit de dissabte, contra el Betis, quan va ser objecte de penal per part de Mandi, amb una dura entrada per darrere. El futbolista de Bissau va acabar la primera part però ja no va sortir després del descans. Leo Messi va ocupar el seu lloc a la segona part.

Martino desmenteix Zubizarreta

Gerardo ‘Tata’ Martino ha negat categòricament que pronunciés la frase que, segons Andoni Zubizarreta, va dir a Leo Messi mentre era entrenador del FC Barcelona. “Ja sé que si vostè crida el president, em fa fora, però no cal que m’ho demostri cada dia”, va assegurar el que fou director esportiu del Barça, en una conversa pública amb Vicente Del Bosque, que Martino va dir a Messi. “Jo mai vaig expressar aquestes paraules. Això corre per compte de l’exdirector esportiu, Zubizarreta, pel que vaig llegir. En tot cas, si jo tingués alguna cosa a dir, ara o abans, l’hauria dit al futbolista. Mai van sortir de la meva boca aquestes paraules”, ha sentenciat Martino, que actualment dirigeix la selecció de Mèxic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)