Barça

El lloc al món de Morata

El madrileny torna a brillar amb la samarreta de la Juve, on ja va viure una primera etapa molt prolífica abans de divagar al Madrid, al Chelsea i a l’Atlético

“Ara soc un jugador més madur”, assegura el davanter, que a Anglaterra va requerir un psicòleg per superar moments difícils

Per present i trajectòria recent, després d’un pas decebedor pel Chelsea i irregular per l’Atlético de Madrid, pocs equips de primer ordre haurien apostat per Álvaro Morata. I si un podia fer-ho, no podia ser cap altre que la Juve, allà on el davanter madrileny un dia va ser feliç, abans d’entrar en una voràgine d’esdeveniments decebedors que el van fer passar fins i tot per la consulta d’un psicòleg, com a suport per intentar revertir situacions difícils. Un retorn estèril al Real Madrid, una estada grisa a la Premier League i un canvi de colors a Madrid amb més ombres que llums, on més enllà d’alguna bateria de gols puntuals amb l’Atlético, havia passat a ser una opció secundària per al Cholo Simeone.

Però enmig d’una carrera divagant, a Morata li quedaven els aires de Torí. I si bé és cert que la Juve abans havia intentat seduir Luis Suárez i Edin Dzeko, al tècnic de la Juve mai li va generar dubtes el retorn de Morata. “És un futbolista que coneixem a la perfecció, que ens pot donar profunditat i que a sobre pot actuar sol com a davanter o acompanyat. En cap cas ha estat una tercera opció”, va dir el tècnic llombard una vegada oficialitzat el retorn del davanter l’estiu passat, que en la seva primera etapa va arribar a jugar la final de la Champions el 2015 contra el Barça i que anys més tard va sonar com a reforç blaugrana abans que s’acabés fitxant Kevin-Prince Boateng.

“A més, és un futbolista que pot cohabitar perfectament amb Dybala”, va defensar aleshores Pirlo. I si bé en la seva Juve divagant encara no ho han demostrat, en la batalla entre l’argentí i l’espanyol està tenint un impacte molt més sòlid Morata, que a Torí, la terra on va conèixer la seva parella, ha recuperat la rauxa i l’instint. “L’ambient que hi ha a la Juve és el que propicia aquest rendiment, la seva família i ell són molt feliços en aquest entorn i aquestes coses es noten sobre el terreny de joc”, va afirmar ahir Cesc Fàbregas, amic del davanter i coneixedor del patiment que va acompanyar Morata en els seus dies al Chelsea, on va arribar a dubtar del seu potencial. “Tot això m’ha fet madurar, crec que ara soc un futbolista més complet”, ha manifestat Morata, que arriba al Camp Nou fresc després de no haver pogut jugar el derbi contra el Torino i que ho fa com un dels màxims golejadors de la Champions League amb Marcus Rashford i Erling Braut Haaland (sis dianes cadascun). A Morata, a més, li han invalidat diversos gols per fora de joc, tres dels quals contra el Barça en el partit d’anada a Torí, la ciutat que li ha retornat el somriure i l’instint, a la vida i en el futbol.

Crítiques a Dybala
L’argentí ha rebut força opinions negatives després de la seva actuació en el derbi de Torí, fet que consolida encara més el rol de Morata com a acompanyant de Cristiano Ronaldo.
36
gols
i 22 assistències ha fet Morata en 105 partits amb la Juve, club amb el qual ha defensat més vegades la samarreta (95 partits amb el Madrid, 72 amb el Chelsea i 61 amb l’Atlético de Madrid).
10
milions d’euros
ha pagat la Juve per la cessió de Morata, amb una clàusula de compra a final de temporada de 45.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)