Barça

Coutinho demana paciència

Barça. El brasiler va tenir un bon inici de curs però la lesió que es va fer en el clàssic el va frenar; ara assegura que és més fort mentalment i vol recuperar el seu millor estat de forma

Dos dies després de la desfeta a Cadis, Phillipe Coutinho va donar la cara davant la premsa. I el brasiler, que assegura que ha treballat la força mental en els últims temps, va demanar paciència per a aquest Barça en construcció. “Estem en un procés de renovació. Ha canviat l’entrenador i alguns jugadors importants. Tot forma part d’aquest procés. S’ha de tenir paciència. Nosaltres hem de fer el possible perquè les coses millorin com més aviat millor”, deia. “Sempre que es perd un partit important l’ambient queda frustrat. Però veig els companys amb ganes de canviar aquest moment que vivim”, afirmava també. En la plenitud de la seva carrera, a 28 anys, Coutinho sap mesurar les seves paraules, però no li fa mal reconèixer que, igual que el seu equip, té un important marge de millora: “Sé que el meu rendiment no ha estat el que tots esperaven i entenc que el Barça genera molta atenció. He treballat molt per estar bé mentalment i ara crec que soc més fort en aquest sentit.”

Coutinho s’exigeix més, i això que va començar amb bon peu aquesta segona etapa de blaugrana, després d’una pretemporada en què va aprofitar la velocitat de creuer amb què arribava del Bayern, campió d’Europa. Titular en els tres primers partits, va donar dues assistències a Ansu Fati –contra el Vila-real i el Celta–, va signar el gol de l’empat contra el Sevilla i, en el debut a la Champions, va marcar un dels cinc gols de la golejada contra el Ferencváros. El Barça-Real Madrid del Camp Nou, disputat el 24 d’octubre, però, el va frenar tant com a l’equip. Va completar tot el partit, tot i unes petites molèsties, però en les proves mèdiques que li van fer l’endemà es va detectar una lesió al bíceps femoral esquerre que el va tenir lluny dels terrenys de joc gairebé un mes, precisament fins a la segona gran cita del campionat de lliga: el duel contra l’Atlético.

Després de jugar la darrera mitja hora al Metropolitano, Coutinho ha estat titular contra el Dinamo, l’Osasuna i el Cadis, i ha descansat contra el Ferencváros, estalviant-se, a més, el viatge a Budapest. En general, el seu rendiment en aquests partits ha estat discret: va marcar en la golejada contra l’Osasuna i poc més. Res a veure amb el que prometia en l’arrencada de la temporada. Però hi ha temps. No es pot dir, en tot cas, que no tingui la voluntat de millorar. “Treballo per mirar de jugar tan bé com puc allà on em posa l’entrenador. Com més al centre, millor rendeixo, però ell decideix”, explicava ahir, pel que fa a la seva posició preferida en la línia de tres mitjapuntes que proposa Koeman en el 4-2-3-1. El tècnic, per cert, li va respondre en la compareixença posterior: “Coutinho sap on pot jugar i prefereix el mig, però si juga a la banda té llibertat total per moure’s. En la nostra plantilla hi ha més jugadors a qui els agrada jugar pel mig. Es tracta de buscar l’equilibri.”

Estem en un procés de renovació, s’ha de tenir paciència. Fem el possible perquè les coses millorin com més aviat millor
Com més al centre jugo, millor rendeixo. Però decideix l’entrenador. Jo miro de jugar tan bé com puc allà on em posa
Sé que el meu rendiment no ha estat com tots esperaven. He treballat per estar bé mentalment i crec que soc més fort
3
gols
ha marcat aquest curs, en deu partits. Contra el Sevilla, l’Osasuna i el Ferencváros.
4
derrotes.
Ha participat en els quatre partits que ha perdut el Barça aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)