Barça

Messi ‘vs.’ Cristiano

Els dos jugadors més llorejats de la història, cara a cara, de nou, dos anys i set mesos després

El Barça i la Juve es juguen avui acabar primers del grup G

En un racó del quadrilàter, Lionel Messi. Rosario, 33 anys i 72 quilos de pes. Sis Pilotes d’Or, sis Botes d’Or i quatre Champions. Talent natural. El futbol des del prisma de l’art i la bellesa. Simplement el millor. A l’altra cantonada del ring, Cristiano Ronaldo. Funchal, 35 anys i 83 quilos de pes. Cinc Pilotes d’Or, quatre Botes d’Or i cinc Champions. Un cos esculpit pels déus. Pur múscul. Tot potència. Una màquina insaciable de marcar gols.

El Barça-Juve d’aquest vespre al Camp Nou (21 h) és un Messi-Cristiano. Allò que la Covid-19 va engegar a dida el 28 d’octubre passat es podrà viure per fi avui al temple blaugrana. Cristiano va ser baixa per Covid en el partit de Torí i Messi no ha jugat els dos últims compromisos de Champions contra el Dinamo i el Ferencváros per descans, però aquesta nit és una altra història i tots dos estaran damunt la gespa. L’etern cara a cara. L’etern combat del segle.

Des del 6 de maig del 2018 que Cristiano no trepitjava Barcelona. Dos anys i set mesos després Messi i el portuguès tornaran a coincidir damunt d’un terreny de joc. Serà el seu enfrontament número 36. Fins ara, setze victòries de Messi, nou empats i deu victòries de Ronaldo. En tots aquests duels directes, 22 gols de l’argentí i 19 del portuguès. L’un suma 641 gols amb el Barça i és a només dos gols d’igualar Pelé com el màxim golejador històric en un mateix club; l’altre és en el dia d’avui el màxim golejador de la història de la Champions (132). Brutal del dret i del revés.

En joc, accedir a vuitens de final com a primer de grup i tenir a priori un millor encreuament. El Barça arriba a la cita amb la tranquil·litat que l’afavoreix l’empat i fins i tot seria primer de grup tot i perdre per 0-1. El fet d’arribar al partit havent sumat el 15 de 15 i havent guanyat a Torí per 0-2 el situa en una bona posició. Però l’equip de Koeman arriba ferit del Ramón de Carranza. El Barça de la Champions ha sumat 15 punts en cinc partits i el Barça de la lliga n’ha sumat 14 en deu. La derrota a Cadis, pel fons i per la forma, és realment traumàtica.

Dembélé, lesionat en l’últim partit de lliga, cau de la llista. Amb Messi fix, Koeman haurà de triar entre Coutinho, Griezmann, Pedri i Braithwaite per a les altres tres posicions en atac. Pirlo, per la seva banda, té les baixes de Chiellini i Demiral. La Juve és quarta a la Serie A, a sis punts del Milan, i va guanyar contra el Torino gràcies a un gol de Bonucci en el minut 89.

Partit especial també per a Arthur. El brasiler torna al Camp Nou.

Koeman: “Estic enfadat, no es poden acceptar els gols que hem encaixat en alguns partits”

Ronald Koeman fa més de 48 hores que intenta processar mentalment els dos gols encaixats a Cadis, sobretot el segon, obra d’Álvaro Negredo, amb l’estimable ajuda de Jordi Alba, Lenglet i Ter Stegen. L’holandès està enfadat amb aquestes desconnexions inexplicables que costen punts i en les últimes hores s’ha reunit amb els capitans per buscar solucions. Costa digerir que la lliga estigui perduda ja al mes de desembre. La derrota al Ramón de Carranza ha fet mal: “N’hi ha per estar descontent. S’han d’analitzar les derrotes. Hi ha diferència entre perdre al camp de l’Atlético i perdre el partit de dissabte. Ahir vaig dir als jugadors que estic enfadat. No es poden acceptar els gols que hem encaixat en alguns partits.” “A la lliga els equips potser saben defensar millor. Hem trobat equips que ens ho han posat molt difícil, com el Cadis i l’Alavés. Estic convençut que si ens poséssim al davant en el marcador, el partit seria diferent. És culpa nostra, no la busco a fora.”

Koeman lamenta la falta d’encert en la lliga i lamenta la lesió de Dembélé. Ell ataca directament novament el calendari: “És una llàstima perdre un altre jugador per una lesió. Va notar alguna cosa en el partit, però va seguir... Té un passat amb moltes lesions, per això és un pas enrere, perquè físicament ha millorat molt. Crec que aquesta lesió és una raó més per queixar-me dels horaris dels partits. Em sembla que perdrem més jugadors per lesió. No sé qui posa els horaris dels partits. Si has de jugar dimarts a la nit a la Champions, pel bé dels equips espanyols no pots arribar a les quatre de la matinada. Cinc partits fora de casa, tots cinc a les nou del vespre...”

Pel que fa al cara a cara entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo, Koeman els aplaudeix a tots dos: “És fantàstic que hagin jugat tants anys al màxim nivell. En els últims quinze anys han estat els millors. Són diferents, amb estadístiques brutals i no és bo dir qui és el millor.” “Estic d’acord amb ell que a vegades el culpable més fàcil és Messi. És fàcil assenyalar-lo.”

Pirlo: “No crec que el Barça estigui en crisi”

Andrea Pirlo s’asseurà avui per primera vegada a la banqueta del Camp Nou com a entrenador. L’italià no es fia del mal moment del Barça i sap que en la Champions els blaugrana no han fallat encara: “No crec en això de la crisi del Barça. Tenen alts i baixos, sí, però fan partits molt bons i tenen un entrenador que està posant en marxa unes idees.” “Acabar primers és important, però és més rellevant encara el que aconseguim mostrar dins el camp.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)