Barça

“Hem de tornar a ser admirats”

Eleccions Laporta presenta propostes per a la Fundació i el Museu, i mesures per guanyar en sostenibilitat

Per poder continuar dient que el Barça és “més que un club” cal complir uns requisits, i Joan Laporta ahir va presentar la part del seu programa que se centrarà a dotar de contingut per poder seguir complint la històrica divisa. Ho divideix en tres potes: la sostenibilitat, la Fundació i el Museu. Jordi Portabella, exregidor de l’Ajuntament de Barcelona, ha col·laborat amb la precandidatura a l’hora de fer el programa sobre la sostenibilitat i no es podria descartar que acabi sent el director d’aquesta àrea si Laporta guanya les eleccions.

Laporta es compromet a situar el Barça en el context de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i a actuar en l’àmbit ambiental, econòmic i de mobilitat en la línia de l’Acord de París. Portabella va detallar algunes propostes del programa, com ara incorporar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a les instal·lacions del club, disposar de subministrament elèctric 100% renovable, definir una estratègia per la descarbonització o crear llançadores per facilitar la mobilitat els dies de partit.

Pel que fa a la Fundació, la precandidatura de Laporta considera que és “l’eix vertebrador dels nostres valors” i, tal com va explicar Antonio Escudero, el seu marc d’actuació serà l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que tenen com a finalitat erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic. La Fundació arribarà a aliances globals, com ja va fer amb Unicef, i Laporta pensa incloure missatges solidaris com a publicitat a la samarreta. Laporta també ha revelat que la lona que es va desplegar fa uns dies a Madrid serà trossejada i subhastada per recaptar fons per a una de les campanyes solidàries de la Fundació. “Hem de tornar a ser admirats i reconeguts al món. Hem d’estar sempre al costat de les persones. Sabem que no podem arreglar el món, però sí fer un món millor i portar una mica de llum.”

Pel que fa al Museu, les grans actuacions, segons va detallar Joan Solé, seran fer una digitalització de la documentació històrica per a la seva preservació i divulgació, recuperar el consell assessor de la memòria històrica, impulsar el saló de l’honor del FC Barcelona al Museu i es fomentarà la vinculació cultural amb el territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)