Barça

L’Espai Barça de Farré interessa a dues empreses

Eleccions. El precandidat de Nou Impuls Barça proclama que la Fundació FCB ha de ser la nova Unicef

Jordi Farré promet una fórmula de finançament més sostenible econòmicament per a l’Espai Barça que la de l’endeutament amb Goldman Sachs. De fet, assegura que es pot aconseguir a cost zero. Ahir en va donar detalls a la seu de Nou Impuls Barça. El precandidat proposa un acord amb una empresa concessionària per a l’explotació dels nous espais i revela que ja hi ha empreses importants interessades en aquesta idea: “Una financera i un operador que voldria explotar directament l’Espai Barça.” L’empresa concessionària assumiria el cost de les obres i pagaria una quota fixa i un variable referenciat a beneficis, a canvi de l’explotació dels nous espais. Tot controlat pel club. Segons Farré, el Palau Blaugrana és clau en aquesta operació. “Ens demanen l’explotació d’aquest recinte per fer concerts. Necessitem un pavelló amb 20.000 seients.” Segons Albert Vilalta, membre destacat del projecte de Farré, “l’Espai Barça seria del club, però s’establiria un contracte amb un tercer, a canvi dels drets d’explotació durant uns anys; a efectes de cash, sortiria a cost zero.” Vilalta aposta per remodelar el Camp Nou i calcula que caldria “un any per tancar el projecte de l’Espai Barça i dos per fer les obres.” La idea de Farré inclou també un Espai Barça sostenible mediambientalment, com ara amb l’aprofitament de l’energia generada a les instal·lacions del club.

Quant a la Fundació FCB, Jordi Farré planteja una gestió transparent i exemplar, treballant de manera participativa i fent servir les noves tecnologies. “Hi ha molt camí per recórrer”, considera Àlex Angosto, que seria el president de la fundació si Farré guanyés les eleccions. “Ara mateix, la Fundació no compta amb la participació dels socis; si tots els socis hi participem, té un gran potencial”, diu també. “Hem de convertir la Fundació FCB en la nova Unicef. Ha de ser una marca de referència al món”, sentencia Farré.

FÓRMULA A COST ZERO

Proposa un acord amb una empresa concessionària per a l’explotació dels nous espais
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)