Barça

Mantenen el calendari

Eleccions. Després de consultar el Procicat i la secretaria general de l’Esport, la junta electoral desatén la petició d’alguns precandidats d’ajornar el procés de recollida de signatures

La junta electoral del FC Barcelona va decidir ahir mantenir el calendari electoral establert i dilluns els precandidats a la presidència hauran de presentar els avals recollits entre els socis, havent de superar els 2.257 vàlids per ser proclamats candidats. El dia de la votació es manté per al 24 de gener. La junta electoral ha pres aquesta decisió després d’estudiar la petició d’alguns precandidats d’ajornament de la recollida de signatures per l’entrada en vigor, ahir, de les restriccions de mobilitat decretades pel Procicat per frenar la pandèmia de la Covid-19. La junta electoral ha consultat el Procicat i la secretaria general de l’Esport, que permetran que els membres de les precandidatures, acreditats i amb un certificat d’autoresponsabilitat, puguin tenir mobilitat per anar a buscar suports.

La decisió de mantenir el calendari electoral ha caigut de manera diferent en les precandidatures. Millor en les que ja tenen o voregen els suports i pitjor en les que estan patint per aconseguir-los. La decisió, per exemple, és compartida per Joan Laporta. “El club no pot estar més temps sense president i sense junta, sense lideratge per redreçar la situació econòmica. No hi ha raons objectives per suspendre les eleccions. Respecto l’actuació dels altres precandidats, però això seria alterar les eleccions i podria portar a impugnacions. Ja s’han establert uns mecanismes perquè es pugui votar amb garantia democràtica i sanitària. No veig cap raó perquè es dilati el procés i es retardin les eleccions. Seria una greu errada”, va dir, tot llançant un missatge a Xavi Vilajoana. “Són exdirectius que van rebre una moció i la van intentar dilatar.”

Vilajoana és un dels precandidats que va demanar l’ajornament. Ahir es va mostrar molt crític amb la situació. “És una salvatjada que comenci un partit i algú digui en el minut 60 que s’ha acabat. Això s’ha acabat quatre dies abans del que estava establert. S’havia fet una planificació i han canviat les normes a mig partit. Em sap greu que no anem tots els candidats junts”, va dir. La petició de Vilajoana també la van fer dimarts Emili Rousaud i Lluís Fernández Alà.

Benedito

Crític i resignat amb la decisió de la junta electoral es va mostrar Agustí Benedito. “Em sap greu pels meus. Per algun centenar de socis que esperaven venir aquest cap de setmana a Barcelona a donar-me la signatura. Perquè no poden participar en el procés. I tenen tot el dret a fer-ho. Crec que és una discriminació, però és la decisió que han pres i tirem endavant”, deia a aquest diari.

En la mateixa línia de l’expresident Laporta es mostrava Jordi Farré, promotor de la moció de censura que va tombar la junta de Josep Maria Bartomeu. “El Barça necessita estabilitat i un president triat pel soci. L’errada va ser no fer les eleccions de seguida que va entrar la junta gestora. Tusquets sabia que al gener estaríem pitjor que al desembre. Em sembla una irresponsabilitat total el que va fer. Ara crec que s’han de fer les eleccions”, deia un Farré segur d’arribar a les 2.257 signatures necessàries. I espera que si les eleccions se suspenen després de la recollida de signatures aquesta primera fase sigui vàlida. “Si dilluns presentem les signatures, haurien de ser vàlides i, si les eleccions s’han d’aturar després, la primera fase hauria de quedar validada. La feina que hem fet ha estat gran.”

Vot electrònic

Des de la precandidatura Sí al futur, que lidera Víctor Font, es van limitar a recordar que ja es van posar en contacte amb la junta electoral perquè “el club s’impliqui al màxim perquè totes les signatures arribin a les seus. També perquè el club i els socis que passin el tall treballin perquè les eleccions es puguin fer amb la màxima participació”. En aquest sentit, van demanar l’autorització del vot electrònic, que ahir va ser refusat per la junta electoral “perquè ni està implementat ni ho permet la normativa”. També va refusar la junta electoral la demanda de substituir les butlletes físiques per unes de telemàtiques.

Toni Freixa, per la seva banda, va aclarir que ell no ha demanat en cap moment un ajornament i va donar suport a la decisió de la junta electoral. “Sí que penso que el president ha de ser escollit pel major nombre de socis possible, que després ja sabem com és l’entorn”, va dir sobre la data de la votació, a més de culpar els impulsors de la moció de censura de l’actual situació.

CONCESSIÓ

Acreditats, els membres de les precandidatures poden tenir mobilitat pel país
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)