Barça

Clara aposta per la Masia

Eleccions. Xavi Vilajoana presenta el seu projecte esportiu. Proposa que un 30% del sou del tècnic del primer equip estigui condicionat a la consolidació de jugadors del planter

Xavi Vilajoana va presentar ahir el projecte esportiu de la seva precandidatura. Ho va fer acompanyat de David Vilajoana, el seu germà i actual entrenador de l’Europa, l’expresident del Girona, Francesc Rebled, i Marta Pascual, encarregada de les seccions i l’esport femení.

David Vilajoana va explicar que el projecte que tenen pensat per al Barça, en cas de guanyar les eleccions, està basat en el planter i la Masia. “Hem de recuperar el protagonisme de la Masia. Messi és irrepetible, però hem de crear més Xavis, Iniestas, Puyols, Busquets... El primer equip ha de ser una barreja de gent del planter, veterans també del planter i fitxatges diferencials. L’errada és que no hem sabut substituir aquests jugadors”, va dir David Vilajoana, que creu que la metodologia no ha fallat en els últims anys, “amb l’excepció de l’època de Pep Segura”, però sí altres coses.

Vilajoana veu bàsica una bona coordinació entre el primer equip i el filial. Per això proposen la creació de la figura d’un coordinador entre els dos equips. “No pot passar el que va passar en el play-off. Els jugadors del filial en dinàmica del primer equip han de jugar i, si no ho fan en el primer equip, ho han de fer en el filial.” També va explicar quin ha de ser el perfil de l’entrenador del primer equip. “Ha de ser un exjugador d’elit i ha de conèixer i creure en el model Barça. Ha d’estar alineat amb els objectius del soci: guanyar, amb gent de la casa i amb els millors jugadors de cada moment.” Per això, una de les propostes és que un 30% del seu sou estigui condicionat a la consolidació de jugadors del planter en el primer equip. I en aquest perfil entra Koeman. “Té el perfil. És un exjugador de la casa, capità. Va ser entrenat per Johan Cruyff i té ascendència sobre els jugadors. Ha estat valent per obrir les portes del primer equip a molts nois joves.” I va aprofitar aquestes paraules per enviar un missatge als que parlen de noms. “Hem de fitxar Haaland o Mbappé per treure minuts a Ansu? Perquè no pugui ser el millor del mon?”.

Altres propostes són la reducció de les plantilles del futbol de base a 22 jugadors i la creació d’un responsable tècnic que coordini i ensenyi entrenadors i jugadors, que pugui intervenir en entrenaments i partits.

La precandidatura també aposta per blindar la Masia i per crear masies als cinc continents. “No poden marxar jugadors en els quals has invertit. Hem d’obrir les portes del primer equip, definir la carrera del jugador i impedir, amb acords, que clubs als quals has comprat un jugador després vinguin i et fitxin joves del planter.”

Rebled, per la seva banda, va explicar que no pagaran més d’un 5% de comissió als agents i que els contractes a jugadors de més de 30 anys no seran per més de dues temporades. Pascual va prometre equips femenins en totes les seccions i obrir també la Masia a les noies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)