Barça

“El Barça està a l’UCI, en una situació crítica”

Víctor Font. Té previst un pla de xoc per als primers 100 dies de mandat per capgirar la greu situació econòmica

No és cap secret que l’economia del FC Barcelona no és gaire saludable. Ho ha reconegut el mateix president de la comissió econòmica, Carles Tusquets, i tots els precandidats a la presidència porten en els seus programes propostes per intentar redreçar la situació. Ahir era el torn de Víctor Font, de Sí al futur, que ja fa temps que assegura que el Barça s’encaminava cap a una tempesta perfecta però que amb les seves mesures es veu capaç de sortir-se’n.

I això que el panorama que va dibuixar és desolador. Preveu per a aquest exercici unes pèrdues de 100 milions d’euros i considera que el pla de xoc dels primers 100 dies que impulsarà caldrà intentar rebaixar-les i renegociar amb els bancs el deute a curt termini, que estaria entre els 400 i els 500 milions. La recuperació, segons Font, implica reordenar les despeses, però sobretot aconseguir noves fonts d’ingressos. Entén que el model de negoci actual no té gaire més recorregut i que només pot haver-hi creixement en la partida de l’estadi. Assegura que cal encaminar-se cap al futur i això implica apostar pels continguts audiovisuals, el marxandatge i l’e-commerce i pel gaming/e-sports amb preacords amb partners estratègics clau en cada àrea. La seva idea és monetitzar els 400 milions de seguidors del Barça arreu del món, és a dir, vendre a aquests fans nous productes i serveis, eliminant intermediaris.

I per aconseguir-ho, Font va presentar les persones que l’acompanyaran en el consell directiu si guanyen les eleccions amb responsabilitats en l’àrea econòmica. La majoria, experts en els sectors abans esmentats. Són els següents: Luis de Val, José Manuel Villanueva, Iñaki Ecenarro, Oscar Pierre, Manel Sarasa, Joaquim Uriach i Xavi Carbonell. El nom del conseller delegat -CEO- segueix sent una incògnita. Sobre l’actual, Òscar Grau, va explicar que volia parlar amb ell i veure si es podia aprofitar el seu talent en alguna altre àrea del club. El mateix passarà amb altres executius de l’entitat. En el pla de negoci que ha dissenyat Sí al futur tenen previst facturar 1.400 milions d’euros en acabar el mandat i obtenir entre 100 i 200 milions de beneficis anuals. “I sense vendre patrimoni i jugadors”, va matisar Font, que va censurar que ara el Barça s’hagi convertit en un club venedor.

També admet que fer l’Espai Barça és una “urgència” i molt necessari, però que cal fer-lo viable i sostenible. No veu de mal ull l’acord amb Goldman Sachs, però creu que en poden millorar les condicions. En el seu pla sobre l’Espai Barça, confia a tenir enllestit el Camp Nou el tercer trimestre del 2025 i el Palau Blaugrana, el primer semestre del 2024, sempre que s’aprovi el segon referèndum que vol fer sobre el projecte. Pel que fa a possibles fitxatges en el mercat d’hivern, diu que només es poden fer si no tenen impacte econòmic i creu que si que cal incorporar de seguida Eric García. “És una necessitat en una posició que cal reforçar.”

Font anima els socis a pensar en clau econòmica a l’hora de decidir el vot perquè la situació és molt greu: “El Barça està a l’UCI, en una situació crítica. És una realitat. Els socis farien molt bé d’assegurar la solvència empresarial. Ara té molta més importància que mai. És fonamental.”

OPTIMISME

En el seu pla està previst facturar 1.400 milions el 2026 i guanyar-ne entre 100 i 200

Reclama una alta participació

Pel que fa a l’actualitat, Víctor Font va assegurar que respecta la decisió de la junta electoral de mantenir el calendari electoral, però va insistir en la importància que hi hagi una gran participació en les eleccions. “No és acceptable que la participació no sigui alta. Per nosaltres, com abans hi hagi eleccions, millor, però ens hi juguem massa i volem garantir que tots els socis amb dret a vot puguin fer-ho.” El precandidat va lamentar que no hi hagi vot electrònic i es va mostrar disposat a acceptar que s’ajornin unes setmanes les eleccions si és per incloure’l. Pel que fa al tall, creu que passaran ell i Laporta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)