Barça

Fam de tercera

El Barça vol mantenir el dolç inici del 2021 amb un altre triomf a Granada que li permetria per primera vegada en aquesta lliga encadenar tres victòries i fer el 9 de 9

La supercopa d’Espanya i la copa entren a escena. El Barça viatjarà dimecres a Còrdova per afrontar la semifinal contra la Real Sociedad i la setmana vinent s’estrenarà en el torneig del KO al camp del Cornellà, a partit únic. El sorteig fet ahir a Las Rozas ha obsequiat els aficionats al futbol català amb un derbi atractiu en aquests setzens de final. L’emparellament contra els de Guillermo Fernández, que venen de fer-la grossa contra l’Atlético de Madrid, estalviarà als blaugrana un desplaçament extra en un mes de gener d’autèntica bogeria, amb partits cada tres dies. Sense anar gaire lluny, el Barça afronta avui a Los Cármenes el seu tercer partit de lliga fora de casa en els darrers set dies i en l’horitzó imminent encara esperen la visita a Elx i el segon round contra l’Athletic, aquest cop al Camp Nou i ja amb nou president si el Procicat no canvia el guió d’avui al dia 24.

Després de les victòries a El Alcoraz i San Mamés, el Barça buscarà aquesta tarda a Los Cármenes la seva tercera victòria en la lliga (18.30 h). Seria notícia. Els blaugrana no han aconseguit encadenar encara tres victòries aquesta temporada en el campionat estatal i som ja a la jornada 18a. L’objectiu d’avui és aconseguir el 9 de 9 i mantenir la bona línia d’aquest inici del 2021.

Ilaix, la gran novetat

El Barça visita un estadi on la temporada passada va perdre per 2-0, amb gols d’Azeez i Vadillo. Aquell dia Messi va jugar la segona part. Avui serà titular i arriba al partit amb bones sensacions després del partidàs fet fa només tres dies a Bilbao. Respecte al partit contra l’Athletic, Koeman perd Lenglet per sanció i serà Mingueza qui farà parella a l’eix amb Araujo. L’altra novetat en l’onze podria ser l’entrada del bosnià Pjanic per Busquets. En la convocatòria destaca la presència d’Ilaix Moriba. Té 17 anys i aquesta és la primera vegada que entra en una llista per a un partit de lliga. Ho farà per cobrir el forat de Carles Aleñá, recentment cedit al Getafe i que ja no va viatjar a Bilbao.

El Granada, per la seva banda, afronta el partit després d’haver suat per eliminar la Cultural Leonesa en la copa (1-2). Els de Diego Martínez van certificar el seu accés als setzens de final gràcies a un gol en la pròrroga de Darwin Machís. En la lliga venen de perdre al camp de l’Eibar (2-0). Aquell dia no hi eren Domingos Duarte ni Foulquier. Tots dos tornen després de complir sanció i seran titulars en la defensa. El Granada, a casa, només ha perdut un partit de lliga, contra el Valladolid (1-3).

Ronald Koeman: “Un jugador jove no pot estar un any sense jugar”

Carles Aleñá portarà el dorsal 11 al Getafe i qui sap si demà, diumenge, a Elx podria tenir ja els seus primers minuts amb Bordalás. És per ara l’única baixa del Barça en aquest mercat d’hivern, però Ronald Koeman insisteix en el seu missatge: “Els jugadors que penso que és millor per a ells buscar una sortida, ja els ho hem comunicat. Ho ha fet Ramón Planes personalment. Sense dir noms, per a alguns futbolistes, per la seva joventut, ara mateix el millor és buscar minuts en un altre lloc. Els joves han de jugar. No poden estar un any sense jugar. No és bo per a la seva progressió com a jugadors.” Koeman no diu noms, però tothom mira Riqui Puig. El de Matadepera va rebutjar una cessió en el mercat d’estiu i els seus esforços per convèncer l’holandès que és vàlid per a aquest Barça han resultat per ara infructuosos.

Koeman vol sortides i confia que les eleccions es faran el dia 24 com està previst, perquè l’arribada d’un nou president podria facilitar algun moviment en la carpeta d’entrades: “Volem millorar la plantilla en aquest mercat. En algunes posicions ens cal competència, però, com he dit altres dies, m’adaptaré a la situació del club.”

Si no arribés ningú, Koeman confia que el bon moment d’homes com Messi i Dembélé tingui continuïtat en el temps: “Ousmane ha tingut molta mala sort fins ara amb les lesions. És molt complicat viure una situació així, però sabem que té molt de nivell com a jugador i ara està físicament bé. Ara està alegre i té confiança en el seu joc. Les seves qualitats individuals ens ofereixen coses positives com a equip i confiem que pugui estar a aquest nivell durant molt més de temps”. “Messi és un guanyador. És un jugador que l’encanta jugar i entrenar. Ara és feliç pel seu rendiment, però des del primer dia ha fet el màxim per aquest equip”. “Qualsevol jugador necessita confiança en ell mateix. Antoine treballa en cada partit, l’altre dia va recuperar moltes pilotes, va donar una assistència a Messi i ara li toca marcar, perquè això també li donarà més confiança.”

Diego Martínez: “La clau del partit estarà en l’eficàcia”

“Ens agrada l’autoexigència i ens encanta competir. L’eficàcia en els metres finals serà important per tornar a guanyar al Barça. Intentarem fer un partit resolutiu.” “El Barça té jugadors desequilibrants en totes les línies, però el rendiment del nostre equip està sent bo i podem aspirar a la victòria.” Són paraules d’un Diego Martínez que la temporada passada va guanyar el torcebraç a Valverde (2-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)