El millor Messi està de retorn

El Barça suma tres victòries consecutives per primera vegada en la lliga golejant el Granada, amb dos gols de Messi, que ja és el màxim golejador del campionat, i dos més de Griezmann

El partit és tan tranquil per als de Ronald Koeman que Messi descansa 25 minuts

Granada 0 Barça 4

GOLS:0-1, Griezmann (12’). 0-2, Messi (35’). 0-3, Messi (42’). 0-4, Griezmann (63’).ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (basc).Targetes grogues:Soldado, Mingueza, Luis Suárez, Busquets i Jordi Alba.Targetes vermelles:De la Fuente (entrenador de porters del Barça) i Vallejo. BARÇA: Ter Stegen Dest
Trincao 72’ Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Iñaki Peña, Araújo, Matheus, Konrad i Ilaix Moriba.
Luis Suárez 46’
RESTA DE CONVOCATS: Aarón, Arnau, Nehuén, Azeez, Fede Vico, Jorge Molina i Pepe.

Per fi. El Barça de Ronald Koeman per fi ha guanyat tres partits consecutius en la lliga. I tots tres a domicili. Els blaugrana han superat una setmana complicada amb desplaçaments a Osca, Bilbao i Granada amb tres victòries que els consoliden en la zona de lliga de campions i que conviden a l’optimisme de cara al primer títol del curs, la supercopa, que es jugarà la setmana vinent a Andalusia, i a poder mantenir una bona trajectòria que els permeti reenganxar-se a la lluita per la lliga.

No van ser tan brillants els de Koeman a Granada com ho havien estat a Bilbao, però van tenir l’efectivitat que els reclama el tècnic holandès des de la seva arribada. Pràcticament totes les jugades de perill que van crear en la primera part van acabar en gol. Tres gols que van deixar sentenciat el partit. Dos de Leo Messi, ja màxim golejador del campionat amb onze gols. L’argentí, com ell mateix ha reconegut, es troba cada vegada més còmode. Va oblidant tot el que va passar a l’estiu i torna a gaudir al terreny de joc des que Koeman li ha trobat un gran soci en la figura de Pedri. A més, comença a connectar amb un Dembélé que està creixent amb el pas dels partits. Ahir l’argentí fins i tot va tenir bona sintonia amb Griezmann. Els homes d’atac del Barça es van trobar moltes vegades. I quan tots estan a un bon nivell, Messi també pot brillar més. I quan Messi brilla, el Barça és capaç de qualsevol cosa.

Després del bon partit a Bilbao, Koeman va confiar a Granada en la mateixa idea, però amb dos canvis obligats en l’alineació, tots dos al centre de la defensa. Lenglet, sancionat, deixava el seu lloc a Mingueza. En l’escalfament, Araújo va tenir molèsties i Umtiti el va substituir en l’onze titular. El francès no era titular en un partit de lliga des del mes de juny passat, a Vigo. Havia jugat només vint minuts en la lliga, aquesta temporada. Umtiti va fer un bon partit. Tot i un ensurt en la primera meitat que va fer saltar les alarmes quan es va deixa caure a terra, va mostrar un bon to, tot i que també és cert que els davanters locals tampoc li van exigir massa.

El Barça va golejar, però la primera oportunitat va ser per al Granada. Com la temporada passada, els andalusos s’haurien pogut avançar només començar el partit. Aquella vegada va fallar Junior Firpo; ahir va ser d’una mala passada de De Jong que es va aprofitar Antonio Puertas. Ter Stegen, imperial tot el partit, va aparèixer per enviar la pilota a córner. Des d’aquell moment, el Barça, poc exigit per un Granada que no pressionava bé i tenia les línies molt separades, va mostrar una superioritat insultant. Els de Koeman també es van veure afavorits per una jugada afortunada. Una passada de Busquets cap a Messi va ser desviada de manera voluntària per Soldado. La pilota va caure a peus de Griezmann, que no va perdonar. El francès estava avançat a la defensa local, però el toc voluntari de Soldado feia vàlida la posició i el gol.

Fins al final de la primera part, Messi es va exhibir, amb dos gols. Com si hagués fet ja les paus amb la pilota, l’argentí va ajustar dues rematades al pal. Ha estat qüestió de temps, com si la pilota li hagués perdonat ja allò del burofax i la seva intenció de marxar. Les rematades que li sortien fora per centímetres fa unes setmanes, que van anar al pal a San Mamés, ahir van acabar entrant. Com sempre. La primera després d’una bona conducció de Griezmann. La segona, en un llançament de falta. Per fi arribava el primer gol de l’argentí de falta de la temporada.

Amb el marcador molt favorable al Barça, tots dos equips van pensar més en la setmana següent i el calendari carregat que tenen que en el joc en la segona part. El Granada, que va començar el curs jugant la fase prèvia de l’Europa League, recupera un partit dimarts contra l’Osasuna. El Barça jugarà dimecres a Còrdova, contra la Real Sociedad, la primera semifinal de la supercopa. Els de Diego Martínez no van pressionar gaire i els blaugrana van jugar a plaer, van poder tenir el control que moltes vegades els ha faltat aquesta temporada, van poder tocar i tocar, pressionar i jugar sempre prop de l’àrea de Rui Silva.

Els de Koeman encara van poder traduir el domini en un gol més abans que acabés el partit. Va ser passat el primer quart d’hora de la segona part. Una bona i atrevida jugada de Dembélé, que cada vegada sembla més titular i desequilibrant, la va convertir en un gran gol Griezmann. Bon control i bona definició amb la dreta. I després del gol, canvi de Messi. A descansar, l’argentí. Koeman li ho va preguntar i ell ho va acceptar. Des que Luis Enrique va marxar del Barça, només havia estat substituït una vegada sense estar lesionat. No va arribar l’esperat debut d’Iliax Moriba, però va poder jugar vint minuts Riqui Puig. Bons minuts del de Matadepera, amb una passada brillant a Braithwaite que va suposar l’expulsió de Vallejo. Ara cal que les bones sensacions tinguin continuïtat.

MESSI

L’argentí marca per fi el seu primer gol de falta del curs i ja ha fet onze gols en la lliga

GRIEZMANN

El francès, que ha crescut molt en els dos últims partits jugats, obre i tanca la golejada

UMTITI

Araújo es lesiona en l’escalfament i Koeman fa titular per primera vegada el central, que compleix

TER STEGEN

Imperial tot el partit en el joc aeri i sortint de puny, salva un gol només de començar el xoc

RIQUI PUIG

El tècnic holandès li dona els últims vint minuts i el del planter mostra la seva gran qualitat

MINUT A MINUT

2’ Primera gran oportunitat del Granada. Pèrdua del Barça, xut d’Antonio Puertas des de fora de l’àrea i bona intervenció de Ter Stegen.
12’ Gol de Griezmann (0-1). Busquets intenta una passada, Soldado la intenta refusar i Griezmann la caça dins de l’àrea i supera Rui Silva. No hi ha fora de joc perquè la pilota ve d’un rival.
15’ Xut massa creuat de Dembélé. La pilota marxa a fora. 16’ Expulsió a la banqueta del Barça. Vermella a De la Fuente.
35’ Gol de Messi (0-2). Bona conducció de Griezmann, temporitza el francès, cedeix la pilota per Messi i rosca de l’argentí al fons de la xarxa.
42’ Gol de Messi (0-3). Gol de falta del capità. Execució per baix al pal del porter.
55’ Gran acció personal de Frenkie de Jong, bona conducció vertical i xut final per damunt del travesser.
63’ Gol de Griezmann (0-4). Passada de cullera de Dembélé, control de Griezmann amb el peu esquerre i rematada creuada amb la dreta. Connexió francesa. 78’ Expulsió de Vallejo en el Granada per una falta sobre Braithwaite. Era l’últim home i De Burgos Bengoetxea no dubta.
81’ Xut de Kenedy. Bloca la pilota Ter Stegen.