Barça

Sergio Busquets ja forma part del club dels 600

Barça. A Granada, el migcampista de Badia va arribar als sis centenars de partits amb el Barça; només Xavi, Messi i Iniesta han superat aquesta xifra

Dotze anys i, gairebé, quatre mesos després d’aquell 13 de setembre del 2008, quan Pep Guardiola va apostar per ell per primera vegada, Sergio Busquets ha disputat el seu partit número 600 en el FC Barcelona. Lluny queda aquella tarda en què, després de només dues aparicions en el filial, va debutar en el primer equip. Tot i l’empat contra el Racing de Santander (1-1), al Camp Nou, Guardiola va continuar confiant en ell i avui Busquets acumula tretze temporades al màxim nivell, sempre en el Barça. De fet, és el quart jugador de la història amb més partits en el club blaugrana. Només Xavi Hernández (767), Leo Messi (751) i Andrés Iniesta (674) el superen. Amb 32 anys i un contracte fins al 30 de juny del 2023, el de Badia pot enxampar Iniesta en el tercer lloc d’aquesta classificació. Més lluny li queden, però, les dues primeres posicions.

El Nuevo Los Cármenes de Granada va ser l’escenari, dissabte passat, del partit 600 de Sergio Busquets en el Barça. El dorsal 5 va viure una tarda rodona: a més de celebrar la brillant victòria del seu equip, va completar una notable actuació. Durant els 90 minuts, Busi va regalar 116 passades als seus companys, set de les quals en profunditat, i tres per generar una oportunitat de gol. Poca broma: aquesta temporada, en la lliga, cap jugador blaugrana no ha fet més passades bones. Queda clar que arriba als 600 partits en plena forma. De fet, Koeman hi ha confiat en 21 de les 24 vegades que ha jugat el Barça aquest curs; en 16 en l’onze titular. Contradient els que aquest estiu el veien fora del club de la seva vida, i tot i la competència de Miralem Pjanic i Frenkie de Jong, Busquets no ha abandonat el lloc que ha ocupat els últims dotze anys i quatre mesos.

26 títols, de moment

De moment, abans del final d’un camí que encara no s’intueix, Sergio Busquets pot presumir d’haver guanyat, amb el Barça, tres Champions, vuit lligues, sis copes, tres mundials de clubs, tres supercopes d’Europa i sis supercopes d’Espanya. No és un golejador, ni de bon tros: ho demostra el fet que només ha signat 15 gols en 600 partits. La seva feina és una altra, i la fa, encara que de vegades no ho sembli, sense faltes. Si no, seria impossible haver estat expulsat només dues vegades en 600 partits.

XIFRES SIGNIFICATIVES

432
partits guanyats
(un 72%), 103 d’empatats (un 17%) i només 65 de perduts (un 11%).
396
en la lliga
117
en la Champions League
64
en la copa
15
en la supercopa d’Espanya
5
en el mundial de clubs
3
en la supercopa d’Europa
2
expulsions.
En el Barça - Real Madrid 2009/10 (1-0) i en el Benfica - Barça 2012/13 (0-2).
15
gols marcats.
La seva millor temporada va ser la 2008/09, amb quatre dianes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)