Barça

L’hora de la veritat

Els precandidats entreguen avui les signatures amb el desig de superar el tall de les 2.257 per ser nomenats candidats oficials

Laporta, Font i Freixa les tenen, Rousaud busca coixí, Farré és optimista i els altres tenen dubtes

Arriba l’hora de la veritat per als precandidats a la presidència del FC Barcelona. Avui a la tarda s’hauran de personar a l’Auditori 1899 per fer entrega de les firmes aconseguides durant la intensa campanya de recollida, amb el desig que moltes d’aquestes siguin vàlides per poder passar el tall i convertir-se, ara sí, en candidats oficials. Tots ells en necessiten 2.257, una quantitat no menor tenint en compte les dificultats intrínseques que comporta aconseguir el suport del soci, i més encara amb la diversitat d’opcions que hi ha hagut en aquesta ocasió, i també per la pressió afegida que ha suposat haver d’aconseguir les firmes en plena pandèmia del coronavirus, amb les mesures restrictives de mobilitat marcades pel Procicat i, per acabar-ho d’adobar, amb un últim cap de setmana decisiu de fred, neu i pluja a tot Catalunya.

Consultats per aquest diari, ara mateix hi ha tres precandidats que estan completament segurs que passaran el tall sense problemes. Són Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Cap d’ells té el nombre exacte de suports aconseguits perquè encara tenen unes hores avui per recollir més firmes i també cal tenir en compte que n’hi podria haver unes quantes que no siguin vàlides. Des de la precandidatura de Laporta ens expliquen que el cap de setmana que tot just hem deixat enrere va ser una allau de signatures, sobretot dissabte. No volen fer cap aproximació de xifres perquè indiquen que molts dels suports que reben de grans paquets de signatures promeses a vegades queden en moltes menys o algun altre precandidat s’avança.

Víctor Font continuarà recollint signatures fins avui a les 15 hores i després donarà el còmput oficial de les aconseguides. Coincideix amb la precandidatura de Laporta a assenyalar que aquests últims dies han estat decisius per assolir un bon paquet de signatures. “Hem anat de menys a més. Hi ha hagut un gran clima en aquests darrers dies. Volem agrair als socis i sòcies la confiança, així com la feina als col·laboradors i voluntaris de Sí al futur”, assenyalen.

Toni Freixa també va confirmar a aquest diari que passarien el tall. En el dia d’ahir encara continuaven rebent signatures i està segur que avui en rebran unes quantes més. Com altres precandidats, reconeix que els condicionants que han tingut han fet encara més dura la campanya. “Ha estat un procés certament complicat per les circumstàncies en les quals estem. A l’hivern, amb les festes pel mig, la pandèmia... Tot això ho ha complicat molt, però estem molt satisfets de la feina feta. I també dels suports que hem rebut, afegits als que ja teníem el 2015. Farem un bon balanç de signatures”, deia el precandidat.

Durant la jornada d’ahir es respirava molt estrès a la seu d’Emili Rousaud, perquè continuaven buscant les últimes firmes. Ha arribat a les 2.257 necessàries, segons va dir, però volen passar amb un cert marge de seguretat. Vol tenir un coixí destacat per possibles anul·lacions, però és optimista i creu que serà candidat.

Laporta, Víctor Font i Toni Freixa són els tres que ens han assegurat sense dubtes que passaran el tall, i Rousaud també ho creu, en espera de tenir més marge. En les precandidatures de Jordi Farré i Xavi Vilajoana, hi ha més dubtes, però no descarten, ni de bon tros, ser candidats. “Soc optimista. Quan tinguem totes les de les penyes i unes que ens han d’arribar del Fabián [Fabián Martín, el pizzer], que no pot sortir de Puigcerdà, i d’un altre company, que tampoc pot sortir de l’Estany, crec que passarem.” Li’n falten molt poques i n’estaran buscant fins a l’últim instant.

Des de la precandidatura de Xavi Vilajoana reconeixen que la recollida de firmes ha estat “intensa” i molt complicada des del punt de vista operatiu per culpa de les restriccions de mobilitat i el mal temps del cap de setmana. “S’ha hagut d’anar a buscar el vot quasi porta per porta. I s’ha de tenir en compte que hi ha socis d’edat avançada, als quals costa més sortir de casa.” Malgrat aquestes dificultats, però, no llancen la tovallola i afirmen que si els arriben un 50% de les que encara han de recollir, creuen que aconseguiran les 2.257 firmes necessàries, en espera del que pugui passar en el recompte.

Les precandidatures de Lluís Fernández Alà i d’Agustí Benedito serien les menys optimistes. Admeten que hi estan lluitant, però que costa molt per les circumstàncies. “L’experiència és molt maca, però una mica decebedora, perquè penses que podries fer molt més. Ara hem d’anar porta per porta, però la gent no pot anar d’un municipi a un altre. A Palamós teníem un punt de recollida i gent de Sant Antoni no hi podia anar. També teníem botigues com a punts de recollida i dissabte van haver de tancar...”, ens explica Alà. “Altres precandidats ens han explicat que moltes firmes en eleccions passades s’havien recollit en dies de partit i en visites a penyes, però ara no es pot. Hi estàs arribant, et falta poc, i et sap greu perquè penses que amb un partit o podent anar als llocs ho tindries. Però és el que tenim i ens hem d’adaptar a les circumstàncies. Malgrat tot, és una gran experiència; porta molta feina i hores”, conclou Alà.

LAPORTA I FONT

Tots dos han destacat que el cap de setmana han recollit moltes firmes

FREIXA I ROUSAUD

El primer diu que té els suports segur i el segon busca un marge de seguretat

FARRÉ I VILAJOANA

Tenen més dubtes sobre si hi arribaran, però no volen llançar la tovallola

ALÀ I BENEDITO

Lamenten molt les dificultats que han tingut per culpa de les restriccions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)