El protagonista
Antoine Griezmann
La seva millor nit, sense final feliç
No ho ha tingut gens fàcil, Antoine Griezmann, des que va arribar a Barcelona. Ho va fer amb una temporada de retard perquè va decidir quedar-se un any més a l’Atlético de Madrid, deixant plantat el Barça i fins i tot fent una mica de mofa allargant el procés amb aquell discutit documental produït per Piqué anomenat “La decisión”. Això no el va fer entrar amb gaire bon peu al vestidor perquè Messi, el líder, s’havia mullat públicament donant-li la benvinguda i avalant el seu fitxatge quan tothom donava per fet que seria blaugrana. Precisament, Griezmann admetia a finals de novembre que aquell gest va doldre a Messi i que així li ho havia dit en privat, però que tot havia quedat oblidat un cop van vestir la mateixa samarreta. Perquè si alguna cosa ha hagut d’aguantar Griezmann des que va fitxar és que els pesos pesants no el volien a ell perquè preferien el retorn de Neymar.
La seva primera temporada no va ser tan lluïda com tothom s’esperava d’un futbolista de la seva qualitat. Els diferents entrenadors que ha tingut, Valverde, Quique Setién i ara Ronald Koeman, han fet mans i mànigues per trobar-li la millor posició perquè el seu futbol pogués brillar. En el Barça ha jugat en les tres posicions del davant però en cap ha aconseguit oferir el rendiment a què ens tenia acostumats a l’Atlético. Ni tan sols aquesta temporada, on sense Luis Suárez encara ha d’agafar més galons i acompanyar Leo Messi en el lideratge de l’atac sobre la gespa. Koeman, tret d’uns partits en què va confiar en Braithwaite, el té com un jugador indiscutible, però li ha reclamat sempre més efectivitat, que marqui les diferències, tenint en compte la seva qualitat.
I ahir, en la final de la supercopa d’Espanya contra l’Athletic, va semblar fer-ho. Era la seva millor nit de blaugrana. Però va acabar sense final feliç. Villalibre li va robar la glòria i Williams, les portades que de ben segur tenia reservades gràcies als seus dos gols en la final de Sevilla. En tots dos va tenir Jordi Alba com a soci. El primer va ser la clàssica jugada entre el lateral de l’Hospitalet i Leo Messi, però en aquesta ocasió l’argentí no va poder rematar en condicions i la pilota va quedar morta perquè Griezmann definís, poc abans del descans. El segon gol va arribar en la segona meitat i també va rematar de primeres una centrada d’Alba després d’una bona jugada amb Dembélé. Semblava que aquest gol seria definitiu, però l’Athletic va aixecar el partit d’una manera inexplicable per al Barça. Griezmann va tenir la millor ocasió de forçar els penals, però en el minut 110 no va engaltar bé amb la cama dreta. El davanter francès ja ha marcat 9 gols aquesta temporada, cinc en la lliga, dos en la Champions i dos més en la supercopa, competició on ja porta tres gols, perquè va marcar contra l’Atlético en la de la passada edició.
Griezmann no podia amagar la seva decepció al final del partit. Sabia que se li havia escapat una magnífica ocasió per ser el protagonista i deixar per un dia de ser tan discutit o el centre de bona part de la crítica. “Estem fotuts, enfadats. Quan perds, tens tots els sentiments dolents que es poden tenir”, va declarar, capcot i trist, al final del duel.