Barça

El rival

Luis Suárez (Granada)

Deixant empremta

Tot i no complir els objectius amb el Nàstic (18/19) i el Saragossa (19/20), el davanter colombià continua creixent i ja s’ha establert a primera

El Watford el va reclamar i no va poder ajudar el Saragossa, que va caure en les semifinals

D’aquella temporada 2018/19, a Tarragona se’n van treure ben poques coses positives. Només la irrupció de diversos jugadors joves i una figura, la de Luis Suárez (Santa Marta, Colòmbia, 1997), que va trencar els esquemes en la monotonia destructiva que va viure el conjunt tarragoní. Els seus camins es van separar, amb els grana descendint a segona B a la recerca d’un futur millor i Suárez en plena escalada en la seva carrera. Tan sols dos anys després, el punta colombià ja és un dels atacants més destacats de la primera divisió.

Set gols en 25 partits, comptant-hi els compromisos en l’Europa League. Luis Suárez està justificant els esforços que va haver de fer el Granada en el mercat d’estiu. Però no només són les dianes –en va marcar dinou amb el Saragossa el curs passat i set amb el Nàstic la temporada anterior–, sinó l’empremta que deixa en cadascun dels equips. La joventut i la dedicació han enamorat l’afició del Granada, tal com va passar amb la del Saragossa.

“És una vergonya”

El Saragossa caminava amb fermesa cap a la primera divisió quan la competició es va aturar pel virus. Luis Suárez era una part molt important dels èxits del conjunt aragonès, amb disset gols abans que s’aturés la competició. La represa, però, va ser problemàtica, perquè, tot i no aconseguir l’ascens i classificar-se per a la promoció com a tercer, l’equip no va poder disposar del seu jugador estel·lar. “És una autèntica vergonya el que ha passat amb mi”, va dir Suárez, que es va haver d’acomiadar dels seus companys perquè la cessió amb el Saragossa, procedent del Watford, expirava a l’agost i el seu equip d’origen el va reclamar. “L’ascens és el més bonic i no em deixen acabar el que vaig començar amb els companys”, hi va afegir el jugador colombià, que el curs passat va marcar dinou gols, però va fallar quatre penals. L’entitat aragonesa va aprofitar l’avinentesa per intentar pescar l’ascens sense competir. Va demanar a la federació espanyola que la promoció d’ascens no se celebrés i que pugés directament el Saragossa, i ni tan sols el CSD va acceptar el recurs. Sense Suárez, el Saragossa no va passar de les semifinals, però això no va impedir que el davanter mantingués la seva progressió meteòrica i s’establís de ple dret, un any després, a la primera divisió.

Mercat
Luis Suárez va ser una de les peces més cobejades en el mercat d’estiu per equips de la zona mitjana de diverses lligues a Europa. L’equip que més hi va apostar va ser el Granada, que va posar sobre la taula 7 milions d’euros, corresponents a la meitat dels seus drets. L’altra meitat encara forma part del Watford, que ja saliva amb una futura venda.
14
milions
d’euros era el valor de mercat de Luis Suárez després de la temporada que va fer amb el Saragossa a segona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)