Barça

El Suprem inadmet la querella de Rosell a Lamela

Jutjats. L’expresident del Barça, que presentarà recurs, acusava la magistrada de prevaricació i falsedat documental. Creu que en l’escrit del Suprem hi ha proves de prevaricació

La sala segona del Tribunal Suprem va informar ahir que havia decidit no admetre a tràmit la querella que l’expresident del Barça Sandro Rosell i el seu soci, Joan Besolí, havien presentat contra la magistrada Carmen Lamela, a la qual acusaven de prevaricació i falsedat documental mentre va durar la instrucció de la causa al jutjat d’instrucció número 3 de l’Audiencia Nacional. Rosell ja va donar ahir mateix ordres al seu advocat, Andrés Maluenda, perquè presenti recurs contra la decisió del Suprem. L’expresident del Barça creu que en el mateix escrit del Suprem en què inadmet la seva querella ja hi ha proves de la prevaricació.

Rosell va demanar una rogatòria que, segons ell, l’exculpava perquè demostrava que no tenia comptes als Estats Units, però Lamela no li va donar en cap moment. “La sala segona del Suprem admet que Lamela va errar i es pregunta si ho va fer de manera deliberada o va ser una errada, explicant que això és clau per admetre o no la querella. I conclou que va ser un oblit, una errada. No entenem com el tribunal pot arribar a aquesta conclusió si no ha fet cap investigació per esbrinar-ho”, diu Andrés Maluenda, advocat de Rosell, que explica que “les dades objectives que refermen que Carmen Lamela va denegar aquesta informació. Ho va fer fins a tres vegades. La informació constava al seu jutjat i era de fàcil accés buscant en el programa Arconte, els sol·licitants eren a la presó i quan la magistrada va deixar el jutjat i se li va demanar al nou titular es va obtenir la informació en només deu dies. La informació constava de 1.200 folis”.

Rosell i Besolí, que van ser detinguts el 25 de maig del 2017, van passar 643 dies en presó preventiva acusats dels delictes de blanqueig de capitals procedents de la venda dels drets de televisió de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol i un contracte de la canarinha amb Nike signat l’any 2011. També els acusaven de pertànyer a organització criminal. Fins a un total de tretze vegades se’ls va denegar la llibertat provisional, sempre argumentant que hi havia risc de fugida. Finalment van sortir de la presó el 27 de febrer del 2019 després d’haver declarat en el judici que es va fer a l’Audiencia Nacional entre el 25 de febrer i el 14 de març d’aquell any.

El 24 d’abril d’aquell mateix any, l’Audiencia Nacional va absoldre Rosell, Besolí i la resta d’acusats per falta de proves. La fiscalia demanava per a Rosell sis anys de presó després d’haver-ne demanat onze en un principi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)