Barça

Partit invisible

L’Alavés passa avui de puntetes pel Camp Nou, en un partit sense magnetisme, encaixonat entre el primer assalt fallit en la copa i la gran batalla de dimarts contra el PSG

La Champions torna dimarts al Camp Nou més de dos mesos després. Sense Neymar, però amb Kylian Mbappé. Barça-PSG, la mare dels ous. El partidàs en majúscules que tots els culers estan esperant des del 14 de desembre i, sens dubte, el gran examen per a Ronald Koeman. Un partit que fa setmanes que s’ha començat a jugar des del punt de vista mediàtic, amb el nom de Leo Messi situat a l’ull de l’huracà. El Barça es juga el seu futur a la Champions contra un club que genera una enorme animadversió al barcelonisme i que després del cas Neymar ara pretén col·locar els seus tentacles damunt la figura de Leo Messi. Mbappé és l’amenaça dimarts damunt la gespa i Nasser al-Khelaïfi és l’amenaça a partir del 30 de juny.

El Barça arribarà al partit ferit pel 2-0 de dimecres al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla en la copa. Koeman va perdre el primer assalt contra Julen Lopetegui i ara Mauricio Pochettino espera el seu torn. Abans, però, petit parèntesi contra el Pitu Abelardo. L’Alavés visita avui (21 h, Movistar LaLiga) el Camp Nou sense fer soroll, enmig de les batalles de la copa i la Champions. El convidat invisible del qual ningú parla.

Probablement Koeman farà rotacions aquesta nit. La visita del PSG ho condiciona tot. El d’avui serà el tretzè partit oficial del Barça aquest 2021 i el primer d’una minisèrie de quatre partits seguits al Camp Nou. Si juga, serà el partit número 505 de Messi en la lliga i igualarà Xavi Hernández. També el partit número 100 de Dembélé amb el Barça.

El Barça buscarà la setena victòria consecutiva en la lliga, en què acumula ja onze partits seguits sense perdre. En l’anterior jornada, l’empat de l’Atlético contra el Celta va permetre retallar dos punts al líder, que avui juga a Los Cármenes contra el Granada (14 h). El Barça saltarà a la gespa del Camp Nou sabent el resultat de l’Atlético, amb l’esperança de poder seguir aplicant la tisora.

Ronald Koeman no facilitarà la llista de convocats fins avui després de la sessió d’activació que l’equip farà el mateix dia del partit com és habitual. Homes com Dest, Braithwaite i Pjanic, baixa a Sevilla, es van entrenar ahir amb normalitat i podrien ser novetat en la convocatòria.

Respecte al partit del 31 d’octubre passat a Mendizorrotza (1-1), el Barça es trobarà un Alavés ostensiblement diferent. Aquell dia els de Pablo Machín van pispar dos punts als blaugrana. Ara, amb el Pitu, intentaran donar de nou la sorpresa. Els de Vitòria han sumat 4 dels últims 6 punts en joc.

Ronald Koeman: “Neymar? No és jugador de l’Alavés”

Malgrat els esforços de Ronald Koeman en roda de premsa, tothom té la mirada posada ja en el crucial partit de dimarts contra el PSG. Moltes preguntes ahir estaven relacionades amb la visita del conjunt de Mauricio Pochettino, però Koeman va ser una paret. L’holandès lògicament té aquest partit assenyalat en el calendari des de fa setmanes, però públicament no respondrà res sobre el PSG fins dilluns. Ho havia fet en dies anteriors per respondre als atacs que venien des de París en relació amb el futur de Leo Messi, però ha decidit canviar de tàctica. Bona mostra d’això va ser quan en dues ocasions se li va preguntar ahir per la baixa de Neymar. La seva resposta: “No és jugador de l’Alavés. Aquesta és una pregunta per a dilluns.”

No va tenir inconvenient, en canvi, a queixar-se del penal no assenyalat per Mateu Lahoz a Sevilla: “Tinc clar que era penal i no entenc que el VAR no entrés a valorar-ho. Mateu Lahoz va dir que la falta era fora i no va ser així. No té explicació que el VAR no ho corregís.” “No vull entrar a valorar això. Ell [Piqué] és responsable de les seves paraules. S’ha d’intentar criticar amb respecte i intentar que no et puguin sancionar”, va dir en referència a les últimes paraules del central català.

Koeman, que va dir que no s’arriscarà amb els retorns de Piqué i Araujo, va mostrar-se feliç pel retrobament amb un vell amic com Abelardo: “És bonic el retrobament. Sempre ha estat un gran professional i una persona molt alegre. Serà bonic saludar-lo demà.” “El partit de demà és més important que el de dimarts perquè és el primer i anem partit a partit. És bàsic guanyar per afrontar amb més confiança el partit contra el PSG.” “Està bé ara poder jugar uns quants partits a casa. És important estalviar-se viatjar amb un calendari com aquest.”

Pel que fa al sextet del Bayern de Munic, l’holandès té clar que es queda amb el sextet del Pep team: “Em quedo amb el Barça de Guardiola. Va fer el millor joc dels últims 25 anys. El Bayern també té un gran mèrit, però el Barça de Pep és alguna cosa més.”

Abelardo: “No renunciem als tres punts”

L’última vegada que Abelardo es va enfrontar al Barça era encara tècnic de l’Espanyol i va aconseguir un empat (2-2). Va ser el gener de l’any passat i aquell ha estat l’únic punt sumat contra el Barça. En la resta de precedents com a tècnic de l’Sporting i l’Alavés en l’anterior etapa, acumula sis derrotes en els duels directes. Però no renuncia a la sorpresa: “No renunciem als tres punts. El Barça té dificultats en defensa i podem aprofitar-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)