Barça

Messi, llest per al combat

Leo Messi arriba al crucial partit contra el PSG endolcit pel seu doblet contra l’Alavés i en un moment d’inspiració òptim, amb 9 gols en l’últim mes i mig

Piqué, que s’entrena amb el grup, i Araújo volen forçar la màquina i Koeman es decidirà entre avui i demà

Sonen tambors de guerra i Leo Messi està preparat per a la batalla. Botes a punt. Que ho preguntin a Pacheco. A París somien veure’l la pròxima temporada vestit amb la samarreta del PSG, per reeditar de nou aquella magnífica societat d’èpoques pretèrites al costat del seu amic Neymar, però l’única certesa ara mateix és que el crac brasiler es perdrà el transcendental partit al Camp Nou per lesió i Messi defensarà demà l’escut blaugrana lluint el braçal de capità al seu braç esquerre. La cita perd la morbositat que generava el retorn de Neymar a Barcelona i, sense la presència del brasiler, tots els focus estaran posats absolutament en un Messi que aglutina totes les esperances del barcelonisme per mirar de superar l’escull temible contra el finalista de l’última edició de la Champions. El PSG irrita el barcelonisme i Messi intimida el PSG.

Quan el dia 14 de desembre passat les boles del sorteig van unir els camins del Barça i el PSG, els blaugrana eren vuitens en la classificació, al darrere d’equips com el Cadis i el Granada, fora dels llocs europeus. El PSG era segon a la Ligue 1 i s’havia situat aquella jornada a només un punt del Lió. Ara continua segon, a un punt del Lille, però pel camí hi ha hagut el canvi de cromos Tuchel-Pochettino i el Barça ha aconseguit escalar fins a la zona noble, lluny encara de l’Atlético, sí, però és tercer, a tres punts del Real Madrid, que té un partit més. El Barça encadena set victòries seguides en la lliga i ha marcat 26 gols en els últims dotze partits. Malgrat greus llacunes defensives, l’equip ha millorat ostensiblement les seves prestacions respecte a dos mesos enrere i homes com De Jong, Griezmann, Jordi Alba, Dembélé i Trincão es troben en el seu millor moment de la temporada. També Leo Messi. Kylian Mbappé espanta al Barça, però Messi genera pànic al PSG.

Fa dos mesos molts coincidien en assenyalar el PSG com el gran favorit de l’eliminatòria. Ara el bon moment de Messi equilibra la balança. L’astre argentí porta 9 gols aquest 2021. Contra l’Alavés va aconseguir el doblet número 131 de la seva carrera i va sumar el seu quinzè gol en la lliga. Ja ha marcat 653 gols en 759 partits. Brutal. Contra l’Alavés, dues fuetades. Un xut ras i sec, que després de tocar al pal va acabar a dins, en l’acció del 2-0, i un obús directe a l’escaire, en l’acció del 4-1. Messi arriba afinat al partit més important de la temporada fins ara. Ve de marcar contra l’Alavés, el Betis, l’Athletic, el Rayo i el Granada. Keylor Navas està avisat.

A París encara recorden l’eliminatòria del 2012/13 quan Messi, afeblit per una lesió, va sortir des de la banqueta per rescatar el Barça. Entre ell i Pedro van salvar el Barça. També va marcar en els dos partits de la fase de grups del 2014 contra els francesos. Tampoc han oblidat a París naturalment la nit màgica del 6-1. Va ser la gran nit de Neymar i Sergi Roberto, però també Messi va marcar en aquell partit. Icònica és ja aquella fotografia seva amb el puny cap al cel celebrant aquella èpica remuntada amb l’afició culer. Demà els aficionats no seran a l’estadi per la maleïda Covid-19, però sí que hi serà Messi per guiar el Barça cap als quarts de final. De les vuit vegades que Messi s’ha enfrontat cara a cara contra el PSG, el Barça només ha perdut dos partits. Dimarts novè capítol, arriba el primer assalt de la gran batalla.

Piqué i Araújo

El Barça ha encaixat deu gols en els últims sis partits oficials. Preocupa la dada de cara a la visita del PSG, amb homes com Mbappé, Icardi i Kean. Però el Barça podria tenir un fitxatge inesperat per a aquesta eliminatòria. Ronald Koeman va advertir divendres que no arriscarà el més mínim amb els retorns de Gerard Piqué i Ronald Araújo, però el cas és que ahir el central català es va entrenar amb aparent normalitat amb la resta del grup. Magnífiques notícies a dos dies del partit contra el PSG. Piqué, lesionat al genoll des del 21 de novembre passat, havia d’estar apartat dels terrenys de joc uns cinc mesos, però després de tres mesos de baixa sembla que el genoll ha respost bé. Les sensacions en l’entrenament d’ahir van ser bones i avui tornarà a provar-ho damunt la gespa. Preocupa, això sí, la inactivitat i una reaparició prematura. Sigui com sigui, la decisió de forçar amb la reaparició o no, es prendrà demà mateix. Hi ha optimisme. També amb Araújo, que podria jugar infiltrat. L’uruguaià es va fer un esquinç al camp del Betis i podria forçar la màquina per participar contra el PSG. Lenglet busca soci.

4

gols

al PSG en 8 partits

9

gols

aquest 2021

Björn Kuipers, l’àrbitre del Barça-PSG

L’holandès Björn Kuipers serà l’encarregat de xiular en el partit de demà al Camp Nou. El compatriota de Koeman i De Jong ha arbitrat deu partits del Barça, nou a la Champions i un altre a la supercopa d’Europa. Amb ell, el Barça només ha perdut una vegada. Va ser el 2012, al camp del Celtic (2-1). L’últim precedent és l’1-2 al camp de l’Inter de Milà del curs passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)