Barça

Gerard Piqué aconsegueix el seu objectiu

Champions. El central català es va entrenar ahir amb el grup i, si no passa res, entrarà avui en la convocatòria

Si no hi ha cap contratemps, Gerard Piqué rebrà avui l’alta mèdica i formarà part de la llista de convocats de Ronald Koeman per al partit contra el PSG d’aquesta nit. No hauran passat ni tres mesos des del dia en què el central català va caure lesionat de gravetat al Wanda Metropolitano. Va ser el 21 de novembre de l’any passat. Ángel Correa, de manera involuntària, va caure sobre el genoll dret de Piqué. El central va marxar plorant del camp. Es va fer un esquinç de grau 3 al lligament lateral intern i una lesió parcial al lligament encreuat anterior. Fins i tot es va parlar d’un adeu a la temporada del central, que va optar per un tractament conservador i no passar per la sala d’operacions. Ningú des del club va parlar del possible temps de baixa, tot que el doctor Ramon Cugat, que el va visitar, va parlar d’entre cinc i sis mesos de baixa. Piqué, però, va començar a treballar des del primer dia en la seva recuperació. Volia ajudar l’equip en aquesta temporada tan complicada, i es va fixar un objectiu. Volia retallar els terminis de recuperació, com tantes vegades havia fet el seu amic Carles Puyol, i poder disputar els vuitens de final de la Champions contra el PSG. Ho aconseguirà.

“És un jugador fonamental per a nosaltres per la seva experiència. També per l’ambient que crea al vestidor”, deia ahir Jordi Alba sobre Piqué. No li falta raó, al català. L’absència de Piqué s’ha notat amb el nombre de gols encaixats. Des de fora, ha continuat treballant per a l’equip i per al club. No ha dubtat a criticar en diverses entrevistes l’anterior junta directiva i ha carregat contra els àrbitres, fet que li ha costat una obertura d’expedient del comitè de competició, que el podria sancionar.

“Piqué està bé, fa quatre o cinc dies que s’entrena amb el grup; tenim bones sensacions sobre el seu físic, i tinc un dia més per decidir si serà a la llista, perquè ha estat un temps fora. En parlarem i decidirem”, deia Koeman ahir sobre la recuperació del central, que sembla difícil que pugui jugar d’inici, però que gairebé segur serà a la banqueta ajudant i animant. Piqué ha aconseguit el seu objectiu. Perquè sí que estarà al cent per cent per a la tornada del 10 de març. Fins i tot abans, per jugar un altre partit cabdal, com és la tornada de les semifinals de copa contra el Sevilla.

Han estat dies intensos de treball en solitari. Al gimnàs i als camps de la ciutat esportiva Joan Gamper. Durant els últims dies ja s’ha entrenat amb el grup, i ara encara tindrà unes setmanes de marge per arribar al cent per cent a la part decisiva de la temporada.

PRUDÈNCIA

Té difícil jugar, però sí que estarà al cent per cent en la tornada i contra el Sevilla en la copa

EL NOU PUYOL

Amb molta feina, ha escurçat en més d’un mes el temps previst de recuperació

Té contracte fins al 2024

Abans de caure lesionat al Wanda Metropolitano, Gerard Piqué, que aquest mes ha fet 34 anys, havia estat indiscutible per a Ronald Koeman. El central havia disputat deu partits: vuit en la lliga i dos de Champions, i va marcar un gol contra el Dinamo de Kíev en la màxima competició continental.

Piqué havia renovat també el seu contracte. El català va ser un dels jugadors de la plantilla que van acceptar una adequació salarial per ajudar el club a superar la crisi econòmica que l’afecta. Va arribar a un acord amb l’anterior junta directiva per ampliar l’acord que tenia amb el club i que acabava l’any 2022, fins al 2024. Acceptava cobrar menys ara i recuperar aquestes quantitats en més anys de contracte. L’ampliació del compromís per dues temporades està condicionada al fet que Piqué disputi el 75% dels partits la temporada vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)