Barça

El protagonista

Gerard Piqué

Un retorn necessari

Una nova nit europea per oblidar del FC Barcelona. Per quart any consecutiu, els blaugrana ensenyen les seves vergonyes en la màxima competició continental. D’entre el desastre, però, només es pot treure una nota positiva de la nit d’ahir al Camp Nou. I és el retorn de Gerard Piqué a l’equip després d’estar tres mesos de baixa per la lesió que va fer-se al genoll en el partit contra l’Atlético de Madrid. Se sabia que el central català tenia aquest partit marcat en el calendari. Feia temps que treballava bé i el seu retorn era més que proper. La seva feina només tenia un objectiu i era escurçar els terminis per intentar ajudar els seus companys en el gran duel de la Champions contra el PSG. Koeman ja havia dit en la prèvia que Piqué els transmetia molt bones sensacions i no va tenir dubtes de fer-lo sortir d’inici.

Si era a la llista, tenia les mateixes possibilitats que els altres, i Piqué va ser titular. Possiblement massa precipitat, però les urgències defensives del Barça fan feredat. Araujo no podia jugar, Umtiti està lluny del nivell exigible per jugar un partit de Champions i possiblement el tècnic no va voler carregar d’excessiva responsabilitat Mingueza. I a Piqué, després de lesionar-se al Wanda Metropolitano, i de no haver fet excessius entrenaments, li va tocar enfrontar-se a un PSG que va demostrar ser un equip, a hores d’ara, molt millor i més fet que el Barça. Malgrat la inactivitat, Piqué no va desentonar. De fet, va ser el millor defensa blaugrana, encara que com tots ells es va veure superat pels parisencs en la segona meitat. El que sí que no ha perdut Piqué és la seva capacitat de lideratge. En un Camp Nou buit, la seva veu va ressonar ordenant els companys, queixant-se o animant-los quan tocava.

Però als seus 34 anys, i després d’estar tan temps fora, també se li van notar. En el primer gol va estar massa lent i no va tenir excessiva capacitat de reacció, però el mateix es podria dir de Lenglet, incapaç de frenar Mbappé. Feina va tenir Piqué a refusar les pilotes aèries i a fer algunes cobertures a Dest, ahir molt superat. En el segon gol, el central de la Bonanova tampoc va estar gaire fi a l’hora de refusar la pilota centrada per Florenzi i li va quedar morta a Mbappé perquè fes el segon gol de la nit. Com és lògic, es va fer evident que li falta encara ritme de competició. Però si va decidir forçar és perquè entenia que el duel contra el PSG era important i que calia arriscar.

Koeman el va retirar del camp ben entrada la segona meitat, quan el PSG s’estava mostrant molt superior i quan va fer canvis ofensius. El descans li anirà bé, a Piqué, perquè el que necessita ara és continuar entrenant-se per tornar a agafar ritme i ajudar l’equip quan estigui al cent per cent. La defensa del Barça segurament millorarà molt amb ell. Tant pel que fa a l’hora de defensar com a la de construir joc des del darrere.

0
faltes fetes
1
passada bona
2
pilotes recuperades
1
pilota refusada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)