Barça

Joan Laporta demana que no es deixi sols els jugadors

Eleccions. L’expresident i candidat creu en la lliga i en la copa, i diu que a París s’hi ha d’anar amb dignitat i crear un ambient de remuntada

Sense voler dir el seu nom, Joan Laporta va explicar ahir que ha parlat amb Gerard Piqué després de la desfeta contra el PSG. La plantilla està tocada i cal aixecar la moral de l’equip. “Vaig poder parlar amb un dels nostres jugadors de referència, que va voler ajudar l’equip tornant d’una lesió. Estava enfonsat i emprenyat. És per això que ara no podem deixar sols els jugadors, que no tenen l’escalf de l’afició a l’estadi. És en aquests moments complicats quan hem d’estimar més el Barça”, va dir el candidat, que va explicar també quin era el seu estat d’ànim la nit de dimarts. “Estava molt decebut, dolgut. Vaig anar a dormir. No vaig dormir bé, però l’endemà vaig veure clar que hem d’estar al costat de l’equip. No podem cremar-ho tot”, va explicar l’expresident, que espera que l’equip s’aixequi i faci uns bons mesos el que queda de temporada, no descartant encara cap títol. “Han de recuperar la mentalitat guanyadora. La copa encara s’ha de jugar. Al Sevilla li van fer tres gols dimecres. Estic segur que l’Atlético passarà per moments difícils en la lliga, ja va empatar contra el Llevant. I a París hi hem d’anar amb dignitat. Hem de començar a crear un ambient de remuntada. Si ja ho vam fer una vegada, es pot tornar a repetir, tot i ser més difícil. La història del Barça està plena de moments èpics”, deia Laporta, que continua pensant que pot convèncer Messi perquè renovi tot i la desfeta contra el PSG. “Mantinc que vull renovar Messi dins les nostres possibilitats, competint amb clubs Estat. Leo és conscient de la situació econòmica del club, que revertirem a curt termini amb el nostre pla”. Laporta no va voler parlar, com ha fet durant tota la campanya, de noms propis, com ara els de Mbappé o Haaland, però va dir que està preparat per si, quan ja sigui president, l’equip necessita reforços.

Les seccions

El candidat a la presidència del Barça va fer aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació dels projectes per a les seccions del club de la seva candidatura. Va estar acompanyat per tres dels membres de la que seria la seva junta directiva si guanya les eleccions del 7 de març: Rafa Yuste, Josep Cubells i Aureli Mas. També per quatre exjugadors de les seccions del club: Jordi Trias, Enric Masip, Fernandão i Gabi Cairo, amb qui comptarà en cas de victòria electoral. Laporta va explicar que la seva aposta per a les seccions serà ferma perquè “les seccions són sentiment i emoció. Ens han donat moltes alegries quan les coses no anaven bé en el futbol”. El candidat vol quatre equips que siguin els millors del món i apostar perquè els equips de les seccions tinguin una base de jugadors fets en el planter “per fer-les sostenibles econòmicament i esportivament. En aquest sentit, i parlant de la secció de bàsquet, la candidatura guarda un paper important en l’organigrama de la secció per a Juan Carlos Navarro, actual secretari tècnic del planter. “Els jugadors del planter han de tenir un somni, jugar en el primer equip de bàsquet. Tenim una persona que sap el que és arribar des de la Masia al cim del bàsquet, amb caràcter guanyador, que coneix el club per dins. S’ha de donar més força en l’organigrama de la secció de bàsquet a Juan Carlos Navarro”, va explicar Cubells. “Ens ha de portar a fer que la Masia produeixi excel·lència i a fer que els millors jugadors del planter acabin en el primer equip”, va continuar.

Laporta va dir que respecten els contractes de tècnics i executius de les seccions, tot i que els resultats i el joc marcaran la seva continuïtat. També va parlar dels patrocinadors de les seccions, i es va mostrar partidari “d’un patrocinador per a cada secció perquè apareixen més possibilitats. Si n’apareix un que vol patrocinar-les totes quatre amb una gran oferta, no ho descartem”, va explicar el candidat, que va dir que havia tingut converses amb tres empreses interessades a posar cognom al nou Palau.

Quan va parlar de les seccions no professionals, va anunciar que recuperarà la històrica secció de beisbol, que va desaparèixer l’any 2011 sota la presidència de Sandro Rosell, i que potenciarà l’esport femení en les seccions, començant per crear l’equip d’handbol femení i continuant per les altres.

BÀSQUET

Potenciarà la figura de Juan Carlos Navarro en l’organigrama de la secció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)