Barça

Un Cruyff torna al Barça

Estructura esportiva. El nou president, Joan Laporta, ja té un acord amb Jordi Cruyff perquè el fill de Johan sigui el seu director esportiu

Els seus rivals acusaven Joan Laporta durant la campanya electoral d’haver improvisat un projecte en dos mesos i de no tenir res preparat. S’està demostrant que no era així. Laporta va guanyar diumenge passat les eleccions i, tot i que encara no ha pres possessió del càrrec, ja ha començat a executar algunes de les decisions que tenia decidides per si tornava a presidir el Barça. Per exemple, ja ha anunciat que Ferran Reverter, fins ara CEO de MediaMarkt, serà el del Barça en substitució d’Òscar Grau.

Aprofitant el viatge a París per fer costat a l’equip en el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions, ha parlat amb Carles Tusquets, president de la gestora, de la presa de possessió que es farà la setmana vinent, una vegada La Liga haurà aprovat l’aval de 124,6 milions d’euros que la nova directiva presentarà a finals d’aquesta setmana o a principis de la vinent. Laporta s’ha reunit amb Tusquets, en presència del seu inseparable i futur vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i Josep Maria Xercavins, membre de la gestora. Han parlat també d’alguns contractes i d’ofertes, com les que hi ha pel Barça Corporate, que poden ajudar a millorar la delicada situació econòmica del club.

Un altre dels seus interlocutors ha estat el secretari tècnic, Ramon Planes, amb qui han intercanviat informació. Sobre la planificació de la temporada vinent amb la qual treballa Planes i els plans que té l’equip de Laporta, que tindrà, ara per ara, dos caps visibles. Ja va explicar el nou president del Barça que Mateu Alemany serà el director general de futbol. El càrrec de director esportiu serà per a Jordi Cruyff, que també ho hagués estat en cas de triomf de Víctor Font. El fill de Johan tornarà al club on es va fer com a jugador i del qual se’n va anar l’any 1996, coincidint amb la sortida del seu pare com a entrenador. La confirmació del seu retorn al Barça i la seva arribada a Barcelona per posar-se a treballar és qüestió de dies. Jordi Cruyff i Laporta ja ho tenen tot acordat i l’holandès està pendent de poder deslligar-se del seu club, el Shenzen xinès, amb el qual té un any més de contracte com a entrenador. Jordi Cruyff no vol anar-se’n malament del Shenzen. El club xinès ja sap que la voluntat del seu entrenador és rescindir el seu contracte i espera una trucada del Barça que es produirà aviat.

Jordi Cruyff, després de retirar-se com a jugador l’any 2010, ha estat director esportiu de l’AEK Larnaca i el Maccabi de Tel Aviv, club que també va entrenar. També s’ha assegut a les banquetes del Chongqing Dangdai de la superlliga xinesa i ha estat seleccionador de l’Equador, abans de tornar el passat mes d’agost a la Xina per dirigir el Shenzhen.

NEGOCIACIONS

Jordi Cruyff intenta rescindir l’any de contracte que té amb el Shenzhen xinès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)