Barça

Sorpresa i indignació per la sanció a Mapi León

Barça. El club en sol·licita la suspensió cautelar al comitè d’apel·lació de la RFEF i espera que es corregeixi el càstig de quatre partits i 601 euros

Ha sorprès i no ha agradat en el FC Barcelona que la jutgessa única del comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Carmen Pérez González, hagi imposat a Mapi León una sanció de quatre partits, més 601 euros de multa, per una piulada que va fer després de ser expulsada en el Barça-Real Madrid del 31 de gener passat. Per això el club ha demanat la suspensió cautelar del càstig al comitè d’apel·lació, que, en el cas que sigui acceptada, haurà de ser comunicada abans del Barça-València, que diumenge es disputarà al Johan Cruyff a partir de dos quarts de sis de la tarda.

En el primer clàssic de la lliga femenina contra el Real Madrid, disputat en terreny blaugrana el 31 de gener passat, Mapi León va ser expulsada d’una menera més que discutible per l’àrbitra Elia María Martínez, que va assenyalar-li un penal inexistent en el minut 80 pel qual, a més, li va ensenyar la segona targeta groga. Aquell mateix dia, responent a un missatge en el seu compte de Twitter, la futbolista del Barça escrivia: “A mi em faria vergonya. Avui m’ha tocat a mi, però és una rere l’altra. L’altre dia van anul·lar dos gols que eren vàlids a l’equip que avui ha estat el nostre rival. Però per què hem de millorar, no?”

No era la primera vegada que Mapi manifestava a les xarxes una protesta contra l’estament arbitral, ja ho havia fet després de la derrota en la semifinal de la supercopa d’Espanya contra l’Atlético de Madrid. El cas és que el 4 de febrer el comitè de competició va obrir un procediment disciplinari que, un mes i una setmana després, ha culminat amb una sanció que sembla, com a mínim, exagerada. De fet, la jugadora va rebre la notícia com una galleda d’aigua freda a Dinamarca, després que el seu equip certifiqués el pas als quarts de final de la Champions League contra el Fortuna Hjørring. Els representants del club, tot i que havien rebut la notificació, no li ho van voler dir abans del partit.

Per altra banda, sobta especialment aquest càstig de la RFEF a Mapi León tenint en compte que la jugadora aragonesa és un dels puntals de la selecció espanyola de futbol. Si, finalment, hagués de complir la sanció, es perdria, a més del partit de demà passat contra el València, els que el seu equip ha de jugar contra el Rayo (a fora), el Sevilla (a fora) i el Llevant (a casa). El FC Barcelona, però, farà tot el possible perquè no sigui així.

NO LI HO VAN VOLER DIR

La jugadora no va saber que l’havien sancionada fins després del partit contra el Fortuna

Avui, sorteig de la Champions

A les 12 del migdia d’avui tindrà lloc, a la seu de la UEFA, a Nyon, el sorteig dels quarts de final de la Champions League femenina, en la qual participarà el FC Barcelona. És, de fet, la sisena vegada consecutiva que es classifica per a l’antepenúltima eliminatòria de la màxima competició continental. Aquesta temporada l’equip de Lluís Cortés ha deixat enrere el PSV Eindhoven i el Fortuna Hjørring.

A més de la bola del Barça, en el sorteig d’aquest migdia hi haurà les de l’Olympique de Lió (França), el Chelsea (Anglaterra), el Manchester City (Anglaterra), el Wolfsburg (Alemanya), el Bayern Munic (Alemanya) i el Rosengard (Suècia). El vuitè equip classificat se sabrà la setmana que ve, quan es resolgui l’eliminatòria entre el París Saint-Germain (França) i l’Sparta de Praga (República Txeca), amb 5-0 a favor de les franceses en l’anada. En el sorteig d’avui quedarà definit tot el quadre de la Champions fins a la final, que es jugarà el 16 de maig a Göteborg. Els quarts es disputaran entre el 23 i el 24 de març, l’anada, i el 31 de març i l’1 d’abril, la tornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)