Barça

Un CEO a l’altura del dur moment que passa l’entitat

Nou projecte. Ferran Reverter, el nou màxim executiu del FC Barcelona, està acostumat a gestionar moments de crisi dures i està molt il·lusionat

El Barça té un deute de 1.173 milions d’euros i 730 d’aquests els ha de retornar a curt termini, té un fons de maniobra negatiu de 602 milions i ara per ara encara no sap quan podrà reobrir les portes de l’estadi i del club per anar mitigant la falta d’ingressos provocada per la pandèmia. Per si això fos poc, necessita asseure’s a parlar molt seriosament amb els seus jugadors per tal d’afrontar una negociació per abaixar els seus salaris professionals a uns nivells sostenibles per a l’entitat avui en dia.

Amb aquest escenari, qualsevol gran executiu hauria fugit cames ajudeu-me, però el nou president, Joan Laporta, ha aconseguit convèncer Ferran Reverter perquè agafi les regnes de l’economia del Barça en un moment gens agradable per a l’entitat. La tasca que l’espera no és gens fàcil. De ben segur que hi haurà moments de veure-ho tot negre i la feblesa de l’entitat és tan gran que calen les solucions d’un executiu acostumat a bregar en problemes de gran envergadura.

I Laporta ha anat a buscar el nou CEO del club a Alemanya, en una multinacional del gran consum com Media Markt. Ferran Reverter, de 48 anys i llicenciat en econòmiques per la UPF i amb estudis de programa de desenvolupament directiu a l’IESE, deixarà una trajectòria exemplar al grup alemany per enrolar-se en un club pràcticament en fallida i on haurà d’esprémer al màxim el seu talent negociador per revertir una situació econòmica molt complicada. La carrera de Reverter és meteòrica. De director de compres a responsable de la botiga de Mataró, una de les més rendibles de l’Estat espanyol; després director d’operacions a la Península ibèrica, director de negoci a tot l’Estat, per acabar de director d’operacions d’abast mundial abans de fer el salt a CEO de tot el grup. Un grup que, cal recordar-ho, factura per sobre dels 20.000 milions d’euros; així que les xifres amb què es mou el Barça no l’espanten. “Té un currículum i una experiència espectaculars. M’ha sorprès que hagi acceptat, perquè té un nivell espectacular. Però tinc entès que li fa molta il·lusió tornar a casa i això del Barça”, explica una de les persones que el coneixen de la seva etapa a l’IESE. “En el moment actual, el Barça necessitava un CEO com ell, amb molta experiència i expert en gestionar crisis econòmiques. El Ferran ho va fer amb la del 2008 i ara amb la de la Covid, i se n’ha sortit. També és bo amb les noves tecnologies i en la digitalització. Ho té tot. I és força jove”, afirma qui va ser professor seu en aquest curs a l’escola de negocis. “El Barça té un CEO d’un nivell que pocs clubs tenen. És un magnífic gestor”, diu.

Ell és una de les persones que Joan Laporta va consultar abans de prendre la decisió definitiva. Hi havia més noms sobre la taula, tots de gran vàlua, però l’escollit va ser Ferran Reverter i l’equip de Laporta no té cap dubte que l’han encertat de ple en la tria final. Un dels nous directius, Josep Maria Albert, va coincidir amb ell a Media Markt i en diu meravelles. Esperant accedir al càrrec, Ferran Reverter s’ha mostrat il·lusionat amb el camí que se li obre al davant. “Tenir un paper important en el futur del que potser és el club més gran i famós de món, i fer-ho a la meva ciutat, on viu la meva família, és una oportunitat que només es presenta una vegada a la vida”, ha indicat

SENSE POR

Ha gestionat facturacions de 20.000 milions i en períodes de crisis importants

IL·LUSIONAT

Sap que el tren del Barça potser només passa un cop i volia tornar a Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)