Barça

Primer contratemps; Giró no entrarà a la directiva

Sorpresa. L’home que va fer el pla per revertir la situació econòmica i que havia de ser vicepresident plega per algunes discrepàncies amb Laporta

Encara no han pres possessió com a nova junta directiva del FC Barcelona i Joan Laporta ja ha de bregar amb la primera crisi en els seus primers dies com a president electe. Jaume Giró, l’home fort de la seva candidatura en el terreny econòmic, l’expert que ha ideat i liderat el projecte per revertir la greu situació econòmica per la qual passa el club, el que havia de ser fonamental per tenir credibilitat davant dels bancs i els creditors, i el que havia explicat tot el projecte econòmic en els debats, cau de l’equip. La notícia, va avançar-la el diari Ara i L’Esportiu la va poder confirmar.

Fonts de l’equip de Laporta van argumentar la decisió per uns motius professionals que l’obligaran a estar molts dies al mes a Londres i que Laporta ja coneixia la decisió des de feia uns dies i que avui havia decidit comunicar-la als companys. Giró s’ha compromès a donar suport a Laporta de manera externa i sense tenir cap vincle econòmic ni contractual amb el Barça. Tot força sorprenent perquè durant la campanya havia estat el mateix Giró qui havia anat explicant que si havia fet aquest pas és perquè ara mateix s’ho podia permetre professionalment.

Al marge d’aquests temes professionals, però, en la reunió d’ahir també van sorgir unes diferències insalvables i que han provocat que l’exdirector adjunt de CaixaBank i de la Fundació La Caixa finalment hagi decidit no entrar en el club.

Segons ha pogut saber aquest diari, hi ha dos motius pels quals Jaume Giró s’ha fet enrere en la seva decisió. El principal i més important, però, és un tema de l’aval. En la candidatura, no tots han avalat les mateixes quantitats, Giró és un dels que més diners havia avalat. I, tenint en compte el que s’hi jugava, volia tenir un control sobre les decisions econòmiques que prenguessin els executius del club, en especial el nou CEO, Ferran Reverter. Precisament, l’elecció d’aquest nom també és una discrepància més perquè Giró apostava per una altra persona. Laporta va ser molt clar en aquest aspecte i li va dir que les decisions econòmiques corresponien als executius. L’exdirectiu de CaixBank, però, mantenia que tenint en compte la quantitat del seu aval volia tenir un poder de decisió important sobre les moltes decisions econòmiques que s’hauran de prendre en el club. L’altre problema que va sorgir és que Giró volia ser vicepresident econòmic i també vicepresident primer del FC Barcelona, però aquesta plaça està reservada per a Rafa Yuste, amic personal de Joan Laporta i que serà el responsable de la vicepresidència esportiva.

Aquesta crisi va esclatar ahir al matí en una reunió que van mantenir els membres de la candidatura per acabar de concretar tot el tema de l’aval, que és d’una quantitat considerable –124,6 milions d’euros. El Banc Sabadell avalarà la candidatura i els diners sortiran dels mateixos directius, de JB Capital i d’un fons. Avui el signaran i dilluns al matí s’enviarà a LaLiga per poder prendre possessió dimecres a la tarda.

MOTIU

Giró havia avalat una quantitat important i volia tenir control sobre l’economia

L’AVAL

Es firmarà avui, dilluns s’entrega a LaLiga per prendre possessió dimecres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)