Barça

Renovació en l’agenda

Futur. Al marge del cas Messi, Laporta i la seva àrea esportiva tenen altres carpetes damunt la taula, com ara executar la clàusula unilateral d’ampliació del contracte de Mingueza fins al 2023

El mes de març d’ara fa un any la pandèmia allunyava Òscar Mingueza de la pilota. Fins al confinament, el de Santa Perpètua de Mogoda havia participat en 16 partits amb el Barça B. La Covid-19 ho va aturar tot en aquella primera quinzena de març. Però qui li hauria dit aleshores a Mingueza que el 2020 acabaria sent el millor any de la seva vida. Mai oblidarà el 24 de novembre del 2020. Aquell dia va debutar amb el primer equip del Barça en la Champions, a Kíev, i seva seria l’assistència en el segon dels quatre gols que el Barça va marcar contra el Dinamo (0-4). Mingueza va pentinar la pilota amb el cap en un córner i Braithwaite va culminar l’acció al segon pal. Dilluns, contra l’Osca, Mingueza va tornar a ser protagonista a pilota aturada. El Barça ha marcat dos gols de córner en tota la temporada i ell ha tingut intervenció directa en tots dos. Assistent a Kíev i golejador contra l’equip de Pacheta. Recordarà també per sempre el 15 de març del 2021: primer gol amb el primer equip del Barça, i assistit per un tal Leo Messi.

La vida li ha canviat per complet, a Mingueza, en només un any. Ha passat de no ser titular indiscutible per a García Pimienta en el filial a ser un fix en l’onze de Koeman. Les lesions de Piqué, Araujo i Sergi Roberto i el mal estat de forma de Lenglet i Umtiti li van obrir les portes de l’equip a la tardor i s’ha acabat instal·lant en un Barça amb ADN Masia.

Amb el Barça B ha jugat 35 partits en tres temporades. Amb el primer equip del Barça ja suma 29 partits oficials en només cinc mesos (18 en la lliga, 4 en la copa, 5 en la Champions, 2 en la supercopa). Els números parlen per si sols.

En l’eliminatòria contra el PSG, Kylian Mbappé el va situar al centre de les crítiques i la seva substitució a París al cap de mitja hora de partit el va ferir en l’orgull. Però el gol contra l’Osca el reforça anímicament de cara al tram final de la temporada. El reforça el gol i també la seva convocatòria per primera vegada amb la selecció sub-21. Koeman hi ha confiat en els últims mesos i ara qui li allarga la mà és Luis de la Fuente. Mingueza és un dels 23 seleccionats per jugar la fase de grups de l’Europeu contra Eslovènia, Itàlia i la República Txeca a partir del 24 març.

També una institució com Carles Puyol l’ha elogiat públicament: “Cada partit continua creixent”, va publicar l’excapità a Twitter després del gol de Mingueza contra l’Osca.

Al Barça des dels 7 anys –va començar al benjamí B–, admirador de Ronaldinho i Deco, i emmirallat en Gerard Piqué, Mingueza viu dies feliços al Camp Nou. El club té decidit renovar-lo. Acaba contracte el 30 de juny del 2021, però una de les primeres actuacions de Joan Laporta i la seva àrea esportiva serà executar la clàusula unilateral de renovació de Mingueza. El club pot ampliar-li el contracte fins al 2023. S’ha de fer abans del 31 de maig però la decisió ja està presa.

LA PROGRESSIÓ

29
partits
suma en el primer equip en cinc mesos. En el Barça B en va jugar 35 en tres cursos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)