Barça

Aquesta versió de Dembélé també convenç Deschamps

França. Ousmane torna a la selecció ‘bleu’ dos anys i quatre mesos després i el seu alt rendiment al Barça el fa ser candidat a jugar una Eurocopa que el 2020 s’hauria perdut per lesió

Ousmane Dembélé tornarà a trepitjar Clairefontaine dos anys i quatre mesos després. El de Vernon no ha jugat cap partit amb la selecció bleu des del 16 de novembre del 2018. Aquell dia Didier Deschamps li va concedir mitja hora en la derrota de França contra l’Holanda de Frenkie de Jong, en la Nations League (2-0). Ronald Koeman, aleshores seleccionador holandès i l’home que ha ajudat Dembélé a retrobar-se com a futbolista al Barça, també va ser present en aquell partit jugat a Rotterdam. També va estar a la banqueta dies després en l’amistós contra l’Uruguai, però no va tenir minuts.

Ha plogut molt des de llavors. Després de deixar enrere, per fi, el seu extens i dramàtic historial amb les lesions, Ousmane torna a somriure i la seva gran temporada al Barça de Koeman li ha obert de nou les portes de la selecció francesa. L’estiu passat s’hauria perdut l’Eurocopa per lesió, però ara la seva convocatòria per als partits contra Ucraïna (dia 24, 20.45 h), el Kazakhstan (dia 28, 15 h) i Bòsnia (dia 31, 20.45 h) just a les portes de l’europeu li permet ser optimista. En el seu cas, el fet que se suspengués l’Eurocopa del 2020 i es posposés la competició al 2021 per culpa de la pandèmia ha jugat a favor seu. Dembélé té moltes possibilitats d’entrar en la llista definitiva d’un Deschamps que en aquesta última convocatòria ha tornat a citar també Antoine Griezmann i Clément Lenglet. Raphaël Varane i Ferland Mendy (Real Madrid) i Thomas Lemar (Atlético) també han estat citats.

Ousmane Dembélé no ha marcat cap gol amb la samarreta bleu des de l’1 de juny del 2018, en l’amistós contra Itàlia. Curiosament aquell dia van marcar també Samuel Umtiti i Antoine Griezmann (3-1). Aquesta temporada amb el Barça ja ha fet vuit gols (tres en la Champions, tres en la lliga i dos en la copa). El seu últim gol va ser clau en la remuntada contra el Sevilla (3-0) que permetrà als blaugrana lluitar pel títol de copa a La Cartuja contra l’Athletic el pròxim 17 d’abril. Dembélé ha jugat 21 partits de lliga aquesta temporada i és a només vuit dels 29 que va jugar en la segona temporada al club. El seu alt rendiment contrasta amb els només cinc partits de lliga que va poder jugar la temporada passada. Amb el Borussia de Dortmund va arribar a participar en 32 partits de la Bundesliga en el curs 2016/17, una xifra que podria igualar aquesta temporada amb el Barça si no es perd cap de les onze jornades de lliga que queden per acabar el campionat.

UNA LLARGA ESPERA

Dembélé no ha jugat cap partit amb França des del novembre del 2018

PLANS DE FUTUR

Acaba el contracte el 2022 i Laporta té la seva renovació dins la llista de prioritats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)