Barça

Guanyar al Reale Arena i, després, petita pausa

El Barça sortirà avui al Reale Arena sabent el resultat de l’Atlético i pressionat per la victòria del Madrid a Vigo. L’objectiu: vèncer i afrontar l’aturada per seleccions amb confort

El Barça tanca la vint-i-vuitena jornada de lliga aquesta nit al Reale Arena (21 h, Movistar LaLiga). Tercer cara a cara contra la Real Sociedad aquesta temporada i, per ara, tot alegries. Els dos precedents recents: una victòria per 2-1 en el campionat de lliga i un empat en la supercopa (1-1), en una semifinal en què el Barça acabaria tenint premi en la tanda de penals gràcies a un inspirat Marc-André ter Stegen.

Molt ha plogut des d’aquell últim partit jugat el 13 de gener al Nuevo Arcángel de Còrdova. En realitat només han passat poc més de dos mesos, però ni aquest Barça actual és aquell Barça ni aquesta Real és aquella Real. Tots dos equips van sortir ferits d’aquella supercopa, però el Barça ha crescut des d’aleshores i la Real, no. Des d’aquell últim precedent, la Real només ha guanyat cinc partits dels últims 12 i ha dit adeu a l’Europa League després de veure com el Manchester United li passava per sobre en una eliminatòria en què els bascos van ser incapaços de marcar cap gol. En la lliga l’ha atrapat ja el Betis. Tots dos sumen 45 punts. El Barça, en canvi, tot i la dolorosa eliminació europea contra el PSG, mira el futur immediat amb millors ulls. Alguns creien que la supercopa era l’únic títol al qual es podia aspirar aquest curs, però l’equip ha estat capaç de classificar-se per a la final de copa i en la lliga ha retallat a només 4 punts la distància amb l’Atlético. L’arribada de Laporta també ha injectat una bona dosi d’energia i sona de nou amb força la paraula doblet.

El Barça sortirà avui a la gespa sabent que ahir el Real Madrid va guanyar per 1-3 a Vigo i ara és segon, i sabrà també quin haurà estat el resultat de l’Atlético contra l’Alavés (18.30 h). A priori sembla un partit fàcil per als de Simeone, però l’eliminació de la Champions contra el Chelsea pot pesar anímicament.

El Barça fa quatre temporades que no perd a Sant Sebastià i acumula 17 partits de lliga sense perdre. Però Koeman sap que la visita al Reale Arena és un dels desplaçaments complicats que li queden a l’equip d’aquí al final de lliga. És vital no fallar avui, i més tenint en compte que ara venen 15 dies d’aturada de la lliga pels compromisos de seleccions.

Imanol Alguacil recupera David Silva per a aquest partit. En el Barça, Ronald Araujo té moltes possibilitats d’entrar com a titular. Koeman mantindrà la fórmula dels tres centrals. Contra l’Osca va jugar amb quatre migcampistes i el trident format per Griezmann, Messi i Dembélé. Si optés per un mig del camp amb cinc homes, com a Pamplona, Griezmann o Dembélé caurien de l’onze inicial.

Ronald Koeman: “Laporta està content amb mi i espero que l’equip segueixi creixent”

Ronald Koeman se sent fort. Les paraules de Joan Laporta en el discurs fet durant la seva presa de possessió en què va elogiar la feina feta fins ara pel tècnic holandès l’han reforçat anímicament. Sap, però, que la seva continuïtat anirà lligada als títols. Amb la final de copa del dia 17 d’abril esperant en l’horitzó, Koeman sap que les possibilitats en la lliga depenen de guanyar avui a Sant Sebastià. La Real mai és un rival fàcil: “És el tercer partit que jugarem contra ells. És un equip fort i un dels millors del campionat. Li agrada pressionar a dalt i, si mirem els dos partits anteriors contra ells, aquest serà un partit complicat també.” “Sabem que és un estadi complicat i que Imanol Alguacil treballa molt bé i sabem que no podem perdre punts”. “Laporta ha destacat la feina que estem fent. Després del partit a París vam parlar a l’avió i em va dir que estava content amb l’equip i que confiava en mi. Esperem mantenir la dinàmica positiva i que l’equip segueixi creixent.” “He parlat bastant amb el senyor Tusquets en els últims mesos. Sempre he entès la situació del club econòmica i sempre he ajudat. Li agraeixo també les seves paraules. És important per al club que ja hi hagi per fi un president. Per l’estabilitat de l’equip i per les decisions que cal prendre de cara al futur.”

Koeman, que es va mostrar feliç pel fet que avui el Barça B jugui contra el Cornellà de nou amb espectadors a les grades, es reunirà amb Laporta per parlar del nou projecte, però ahir va evitar qualsevol pregunta sobre noms com ara Haaland: “Entenc que es parli de fitxatges, però no contestaré res sobre jugadors que no són nostres.”

Imanol: “Cap entrenador pot frenar Messi si està bé”

Des que entrena la Real, Imanol no ha pogut guanyar contra el Barça. Ni amb Valverde, ni amb Setién, ni amb Koeman. En la roda de premsa prèvia al partit d’avui, el tècnic del conjunt basc es va desfer en elogis cap a Messi: “No hi ha cap tècnic ni cap jugador que pugui frenar Messi.” “El FC Barcelona viu un bon moment des del gener i per a nosaltres és un desafiament bonic. Juguem a casa i serem competitius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)