Aniversari feliç

El Barça goleja la Real Sociedad en un partit excel·lent el dia que Koeman, Alba i Griezmann fan anys

Els blaugrana encadenen nou victòries consecutives com a visitants en la lliga i han sumat en aquest 2021, 37 dels 39 punts disputats

Real Sociedad 1 Barça 6

GOLS:0-1, Griezmann (37’). 0-2, Dest (43’). 0-3, Dest (56’). 0-4, Messi (59’). 0-5, Dembélé (71’). 1-5, Barrenetxea (77’). 1-6, Messi (89’).ÀRBITRE:Munuera Montero (andalús).Targetes grogues:Zubimendi, Busquets, Zubeldia, Braithwaite i Carlos Fernández.Targetes vermelles:Cap. REAL SOCIEDAD: Remiro Gorosabel
Barrenetxea 60’ Le Normand Zubeldia
Sagnan 83’ Merquelanz Guevara Zubimendi
Carlos Fernández 72’ Merino Portu
Januzaj 60’ Isak
Jon Bautista 83’ Oyarzabal
RESTA DE CONVOCATS: Marrero, Illarramendi i Roberto López..
BARÇA: Ter Stegen Mingueza De Jong Lenglet Dest
Trincao 84’ Busquets
Ilaix 67’ Pedri
Araújo 67’ Jordi Alba Griezmann
Riqui Puig 84’ Messi Dembélé
Braithwaite 79’
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Arnau Tenas, Umtiti, Junior, Matheus i Pjanic.

Exhibició del Barça en un dels camps més complicats de la lliga, Anoeta. Els de Ronald Koeman no deixen de créixer i la temporada de transició pot convertir-se en un curs d’èxit. Sumen els blaugrana nou victòries consecutives en la lliga com a visitants. En aquest 2021 han guanyat 37 dels 39 punts que han disputat en un campionat que van arribar a tenir pràcticament perdut. Una excel·lent ratxa de resultats que els deixa abans de l’aturada de seleccions a només quatre punts de l’Atlético de Madrid. I les sensacions del Barça són molt millors que les de l’equip de Diego Simeone, que ahir es va salvar per una gran aturada d’Oblak a falta de cinc minuts en un penal llançat per Joselu, un equip al qual li costa cada vegada més guanyar els partits.

Tot el contrari li passa a un Barça que no només guanya, també juga bé des que Koeman va tornar a intervenir i a provar amb el sistema de tres centrals, un sistema que dona al grup molta més seguretat en defensa, però que ha fet millorar el rendiment d’altres jugadors, com ara Busquets, més alliberat en tasques de contenció. O com per exemple Dest, un punyal per la dreta, com ho ha estat sempre Jordi Alba per l’esquerra. O com ara Dembélé, que està aprofitant la seva velocitat per anar a l’espai. O Griezmann, que fa dues jornades consecutives que marca. I si a tot això li sumes que Messi torna a estar a un nivell superlatiu, ja no és cap barbaritat dir que el Barça de Koeman podria aconseguir el doblet aquest curs.

El tècnic holandès és dels que pensa que el que funciona és millor no tocar-ho i després dels bons partits fets a París i contra l’Osca, no només va decidir repetir sistema, també alineació, tot i la recuperació d’Araujo. L’holandès va repetir la fórmula dels tres centrals amb De Jong incrustat entre un consolidat Mingueza i Lenglet. L’holandès havia de ser un bon actiu per superar la pressió avançada que sempre fa la Real Sociedad d’Imanol Alguacil. Que De Jong superés la primera línia i pogués connectar amb els de dalt havia de facilitar el joc del Barça. Com també el joc de peus de Ter Stegen. Els blaugrana van tenir molt domini en un partit que sabien que haurien de mastegar i tenir en la paciència un dels seus aliats. El pla dels bascos era pressionar per robar la pilota en zona de perill. I, si no ho podien fer, replegar-se ràpid i no deixar espais al Barça. Van tenir la primera oportunitat del partit en una errada de De Jong. L’holandès es va confiar volent jugar la pilota amb Ter Stegen, però Isak li va robar la cartera. A la seva rematada va respondre el porter blaugrana amb una gran intervenció. No va ser l’única que va haver de fer en la primera part. També va haver de treure una gran mà contra un xut una altra vegada d’Isak per corregir una errada seva en la sortida de la pilota. Abans, en el minut 37, el Barça s’havia avançat en un moviment de Messi per habilitar Jordi Alba. La centrada del català no la va aprofitar a la primera Dembélé, però sí Griezmann a la segona. Gol per celebrar, el francès, el seu trentè aniversari contra l’equip que li va donar l’oportunitat de ser futbolista i debutar a primera divisió.

Amb la llauna oberta, el Barça va continuar jugant amb comoditat i va poder colpejar per segona vegada abans del descans. En el gol hi va tenir molt a veure Busquets, que va fer un extraordinari partit. Amb un toc sublim va eliminar la pressió de la Real i va connectar amb Messi, que va fer una magnífica passada a l’espai per a Dest. L’americà, que havia festejat amb el gol en els últims partits i fins i tot minuts abans enviant una pilota al travesser amb la col·laboració d’un Ramiro amb mans de mantega, va marcar el seu primer gol en la lliga.

La segona part va ser una exhibició blaugrana. De l’inici al final. S’havien jugat deu minuts quan el Barça ja havia avortat tot intent de reacció de la Real Sociedad amb dos gols més. Moltes vegades ha retret Koeman als seus jugadors la falta d’efectivitat davant la porteria rival. A Anoeta tothom va tenir el punt de mira afinat. Jordi Alba tornarà aquesta setmana a la selecció espanyola després d’uns partits absent. Luis Enrique no ha tingut cap més remei que rendir-se davant al gran moment de forma del lateral. Seva va ser la jugada del tercer gol, que va acabar l’altre lateral, Dest, que feia doblet. El quart el va marcar Messi. Excel·lent passada de Busquets i gran definició de l’argentí per celebrar el seu partit 768 de blaugrana. Ja és el jugador que més partits oficials ha jugat amb el Barça.

Partit sentenciat a falta de mitja hora, però els blaugrana en volien més. Dembélé va fer el cinquè en una jugada individual minuts després que li anul·lessin un gol per poc menys d’un pèl. I, després d’un gran gol de Barrenetxea per maquillar el resultat, encara va tornar a marcar Messi gràcies a una combinació excel·lent amb Alba. La de tota la vida. La que tots els equips saben que faran, però que cap és capaç d’aturar. 23 gols ja suma l’argentí en la lliga. Cada cop està més content sobre el terreny de joc i aviat el nou president, Joan Laporta, parlarà amb ell per mirar de renovar el seu contracte.

Un bon moment podria ser en aquestes setmanes sense futbol. Si arriba la renovació, hi haurà festa grossa en el barcelonisme. De moment, l’equip va muntar a Anoeta una festassa. Tocava per celebrar l’aniversari de Ronald Koeman, Jordi Alba i Antoine Griezmann.

MESSI

Fa un altre doblet el dia que es converteix en el blaugrana amb més partits (768)

DEST

Enorme partit dels dos laterals; el dret fa els seus dos primers gols en la lliga

CORAL

Gran partit de Busquets i De Jong i gols de Griezmann i Dembélé

MINUT A MINUT

11’ Primer xut del Barça entre els tres pals. De Messi. Bloca bé Alex Remiro.
23’ Isak guanya l’acció a De Jong, busca porteria i acaba rematant des de l’àrea petita. Tapa bé Ter Stegen.
35’ Centrada de Dest, errada clamorosa de Remiro en l’intent de blocar la pilota i la pilota toca al travesser.
37’ Gol de Griezmann. Aprofita el refús de Remiro després d’una rematada de Dembélé.
39’ Salva Ter Stegen el gol d’Isak amb una gran aturada. Arregla una acció que ell mateix havia provocat amb una mala passada prèvia.
43’ Gol de Dest. Messi atrau rivals i filtra una passada per a la incorporació del lateral i bona definició de Dest, amb un xut creuat.
53’ Gol de Dest. Centrada de Jordi Alba després de guanyar la línia de fons i Dest l’envia al fons de la xarxa. De lateral a lateral.
57’ Gol de Messi. Gran passada de Busquets, Messi penetra pel mig i defineix davant Remiro.
71’ Golàs de Dembélé. Acció individual del francès d’ell sol contra el món i gran xut creuat.
77’ Gran gol de Barrenetxea iniciant l’acció a camp propi, combinació amb Carlos Fernández i gran xut per batre Ter Stegen.
89’ Gol de Messi. Doblet. Assistència d’Alba i definició de Leo. La clàssica acció del Barça.