Barça

Ara va de bo, Barça

Les jugadores de Lluís Cortés jugaran aquest migdia, a Monza, contra el Manchester City l’anada dels quarts de final de la Champions League

L’hora de la veritat arriba per al Barça de Lluís Cortés. Després de gairebé mig any competint amb molta superioritat respecte a la resta d’equips, en els tornejos domèstics i a Europa –amb l’única excepció de l’estranya semifinal de la supercopa espanyola contra l’Atlético–, per fi un partit gran, per fi un rival de primer nivell. El Manchester City es creua en el camí de les jugadores blaugrana en uns quarts de final de la Champions League de màxim interès. Avui, en l’anada de l’eliminatòria, el Barça actua com a local, però el duel es disputa en territori neutral, a la localitat italiana de Monza, perquè els ciutadans britànics tenen prohibida l’entrada a territori espanyol. Un seriós inconvenient, tenint en compte que ningú ha estat capaç d’alçar la veu més del compte a l’estadi Johan Cruyff aquesta temporada.

El cas és que el modest U-Power Stadium, la casa de l’AC Monza, de la Serie B italiana, serà l’escenari, a dos quarts d’una del migdia, un horari molt poc habitual els dies laborables, del primer Barça-Manchester City oficial de la història. Instal·lat en l’elit mundial des de fa unes quantes temporades, l’equip femení del FC Barcelona buscarà classificar-se per a la seva quarta semifinal consecutiva de la màxima competició europea contra un dels equips emergents del continent. Es preveu un xoc entre dos estils molt similars, un fet que han subratllat els protagonistes en la roda de premsa prèvia. Aconseguir la possessió de la pilota i cometre el mínim nombre d’errades són consignes compartides en els dos bàndols. El Barça arriba especialment concentrat, amb la feina més que feta en una lliga en la qual ha guanyat els 20 partits que ha disputat, amb 99 gols a favor i només tres en contra. El Manchester City, per la seva banda, és segon en el seu campionat darrere del Chelsea, i presenta un historial recent de 10 victòries consecutives.

El principal dubte per a Lluís Cortés és la davantera Jennifer Hermoso, autora de quatre gols en la Champions, que es va lesionar el bessó de la cama esquerra fa 10 dies. Tot i que encara no té l’alta mèdica, ahir es va entrenar damunt la gespa de l’U-Power Stadium amb les seves companyes amb tota normalitat. Avui es valorarà si corre el risc de recaure o no. En tot cas, no seria estrany que, com a mínim, disposés d’uns minuts de joc. En el City la baixa més sensible és la de la seva capitana, la defensa Steph Houghton, que no s’ha recuperat a temps d’una lesió al tendó d’Aquil·les.

La resta d’eliminatòries

Els quarts de final de la Champions femenina reuniran avui el més florit del continent. A més de l’enfrontament entre el Barça i el City, el Chelsea se les haurà amb el Wolfsburg a Budapest, per les restriccions provocades per la pandèmia, a les 17 h; el PSG i el Lió es veuran les cares en un duel fratricida al Parc dels Prínceps, a les 18 h, i el Bayern de Munic jugarà com a local contra el Rosengard, a les 19 h.

Gareth Taylor: “Els dos equips mirarem d’imposar el nostre joc”

La tarda d’ahir, el tècnic del Manchester City, Gareth Taylor, es va mostrar molt eloqüent en valorar el duel d’aquest migdia: “Té tots els ingredients per ser un partit fascinant. Els dos equips voldrem guanyar imposant el nostre joc. Acceptem el repte, tenim moltes ganes que arribi el moment de jugar.” Taylor va lamentar, per altra banda, la baixa de la seva capitana, Steph Houghton, per una lesió al tendó d’Aquil·les: “Malauradament, no ha aconseguit recuperar-se a temps.” Un jugadora que actua en la posició de Houghton, a l’eix de la defensa del City, la nord-americana Abby Dahlkemper, va parlar també en la roda de premsa prèvia del partit d’aquest migdia: “Haurem d’oferir el nostre millor nivell, ben organitzades, aprofitant els moments en què tinguem la pilota i sent contundents en la defensa. Són un gran equip, però espero el repte. Aquest partit resumeix el perquè vaig signar pel Manchester City.”

El directiu Xavier Puig encapçala l’expedició

Xavier Puig, un dels membres de la nova junta directiva del FC Barcelona, presidida per Joan Laporta, ha debutat com a cap d’expedició de l’equip femení en el viatge a Monza, on les jugadores que entrena Lluís Cortés actuaran com a locals en els quarts de final de la Champions League a causa de les restriccions per la pandèmia. Puig serà, doncs, el directiu responsable de l’equip femení del Barça.

Losada: “Ja volem un partit gran”

Les paraules de la capitana blaugrana, Vicky Losada, en la prèvia del Barça-City d’aquest migdia són la millor demostració de l’estat d’ànim de la plantilla de Lluís Cortés. “Fins ara hem resolt molt bé tots els partits i hem malacostumat els nostres aficionats, però no és fàcil guanyar. Ara tenim ganes d’un partit gran i d’un rival com és el City. Hem treballat per arribar fins aquí, no ens hem aturat”, va sentenciar. “Volem ser les millors i ho hem demostrat, any rere any, en la Champions. Per aconseguir-ho, ens hem d’enfrontar a les millors i en aquests quarts de final hi ha els millors equips. Sabem que no hem de cometre errades i hem de ser més agressives de cara al gol. Ho hem treballat i confiem en el nostre estil”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)