Barça

La gran decisió d’Ansu

Després de ser visitat a Lió pel doctor Bertrand Sonnery-Cottet, Ansu posarà a prova la resistència del seu genoll durant els pròxims dies, i en funció de la resposta s’operarà o no; fer-ho implica no ser a l’Eurocopa

77

dies

per a l’Eurocopa 11/6/21

Espanya va iniciar ahir a Granada, contra Grècia, el seu camí per ser en el mundial de Qatar del 2022. Però Ansu Fati té al cap ara mateix una altra competició: l’Eurocopa. És la seva gran obsessió i pot acabar convertint-se en la seva gran frustració. Luis Enrique té una cadira reservada per al nen prodigi, però no serà el seleccionador qui decidirà. Malauradament tampoc el jugador. Serà el seu genoll qui determinarà si Ansu participa en l’europeu o no. A setanta-set dies vista del partit inaugural, el panorama ara mateix convida al pessimisme, i els pròxims quinze dies seran clau. Aquest és el marge de maniobra que s’han donat el futbolista i els metges. Durant les properes dues setmanes, Ansu Fati posarà a prova el genoll amb exercicis d’intensitat mitjana-alta, amb una considerable càrrega física, per veure com respon. Si passa l’examen, el jugador seguirà un tractament no agressiu, però si l’articulació torna a inflamar-se, com va passar dies enrere, la següent pantalla tornarà a ser la sala d’operacions, i operar-se de nou equival a dir adeu a l’Eurocopa.

Ansu no prendrà cap decisió abans de dues setmanes. Això és el que s’ha consensuat després que el futbolista i el seu pare visitessin un especialista a Lió per demanar una altra opinió. Segons una informació de L’Équipe, Ansu va ser visitat al Centre Ortopèdic Paul Santy de Lió, homologat per la UEFA i la FIFA, i que treballa amb l’hospital Jean Mermoz. Allà va ser visitat pel doctor Bertrand Sonnery-Cottet, el mateix que va supervisar els problemes de genoll de Karim Benzema el 2013 i el 2015. Ara, durant l’aturada de la lliga pels partits de seleccions, Ansu farà treball físic a la ciutat esportiva per veure quina és la resposta.

El jugador es va lesionar el dia 7 de novembre contra el Betis, en una acció amb Mandi. Dos dies més tard va ser operat pel doctor Ramon Cugat del seu trencament al menisc intern del genoll esquerre, i el postoperatori a l’hospital Quirón ja es va allargar més del previst. Es va optar aleshores per suturar la zona malmesa, tenint en compte l’edat del futbolista i tota la carrera professional que encara li queda. Aleshores es va fer un diagnòstic d’uns quatre mesos de recuperació, però els terminis ja han quedat curts. Al gener Ansu va ser sotmès a un tractament biològic regeneratiu i, sense que el club n’informés, va ser sotmès a una petita intervenció quirúrgica. Ara l’amenaça real de passar de nou per la sala d’operacions espanta un Ansu que somiava poder jugar l’Eurocopa, els Jocs Olímpics de Tòquio i participar amb el Barça en la recta final de la temporada. A l’horitzó, dos camins: suturar de nou o extirpar la part del menisc afectada salvant la major part possible.

Aquest està sent un 2021 per oblidar per a un Ansu que l’única alegria que ha tingut ha estat haver rebut fa tres dies el premi NxGn 2021 com a millor jugador jove de l’any, al costat de la futbolista del Rosengard Hanna Bennison. Lluny queda ara aquell anunci publicitari de fa uns mesos en què Ansu deia que el millor any de la seva vida havia estat el de la pandèmia, per tot el que havia aconseguit professionalment. En la temporada 2019/20 va erigir-se en el nen rècord: el segon més jove a debutar en la lliga amb el Barça, el jugador més jove a marcar amb el Barça en la lliga, el golejador més jove al Camp Nou, el més jove a debutar en la Champions amb el Barça, l’autor del doblet més precoç en tota la història de la lliga, el segon debutant més jove amb l’absoluta, el golejador més jove amb la selecció espanyola... Ara, moment de pausa. Moment de fer un reset.

139

dies

lesionat (Betis, 7/11/20)

POSSIBLE ESCENARI

Si el genoll es torna a inflamar, una opció seria extirpar la part malmesa del menisc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)