Barça

Els canvis en l’executiva del club ja s’estan fent efectius

Relleus. Albert Soler, director de les seccions professionals, i Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, són els primers executius acomiadats d’una llista que anirà creixent properament

La nova junta directiva presidida per Joan Laporta comença a prendre les primeres decisions pel que fa als canvis en l’estructura executiva del club. No era cap sorpresa que n’hi hauria i que molts dels càrrecs de confiança o d’altres nomenats per l’anterior directiva serien destituïts de les seves responsabilitats a la més mínima oportunitat.

Les primeres víctimes han estat Albert Soler, director de les seccions professionals, i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics. El polític socialista ha ocupat diversos càrrecs des de la seva arribada al Barça el 2014 com a director de relacions institucionals. Un any després es va convertir en director de les seccions professionals, però després d’algunes polèmiques, el 2017 li van treure les competències en la de futbol i es va quedar com a responsable del bàsquet, l’handbol, el futbol sala i l’hoquei sobre patins. Gómez Ponti, per la seva banda, va entrar al club el 2010, amb Rosell de president. Ha estat marcat pel fet de validar l’acord amb la fiscalia que ha convertit el Barça en un club amb antecedents pel cas Neymar i també per haver estat detingut i després posat en llibertat sense càrrecs pel cas del Barçagate.

Òscar Grau, que es manté en el càrrec de CEO fins que arribi Ferran Reverter, que es desvincularà de Media Markt possiblement a finals de juny però que ja està al cas de molts dels temes del club, assumirà les funcions d’Albert Soler. Ara bé, quan tota l’estructura executiva estigui acabada serà Xavi O’Callaghan, ara a l’oficina de Nova York, qui farà aquesta tasca. Cristina Belloque, que és al club des del 2004, es queda amb el càrrec de responsable dels serveis jurídics de manera interina. Qui tampoc continuarà en el Barça, llevat que li proposin un nou destí –difícil– és Patrick Kluivert, fins ara responsable del planter. Com ja va explicar Laporta durant la campanya, aquesta plaça és per a Alexanco, que ja va ocupar-la en el primer mandat.

Una altra incorporació que es podria anunciar aviat és la de Ferran López com a nou cap de seguretat. La mà dreta del major Josep Lluís Trapero als Mossos d’Esquadra i comissari en cap durant el 155 és l’escollit per la seva gran experiència. Tots aquests canvis i d’altres que s’han de començar a tancar seran alguns dels temes dels quals es parlarà en la reunió d’avui de la junta directiva. Ahir va haver-hi trobada de la comissió delegada. A més a més, en el club estan molt a prop de rebre els resultats de les dues auditories encarregades –podria ser la setmana vinent ja–, que aclariran moltíssim el panorama sobre la situació econòmica real del club. Quan es tinguin, els canvis previstos en l’estructura executiva ja es podrien anar desencadenant, malgrat que alguns dels nous ja estan treballant des de fa uns dies, com és el cas de Mateu Alemany.

INCORPORACIONS

Ferran López, mà dreta de Trapero als Mossos, serà el responsable de seguretat del club

KLUIVERT

Si no li proposen un nou càrrec no continuarà perquè el seu l’ocuparà Alexanco

CANVIS

Xavi O’Callaghan, ara a l’oficina de Nova York, ocuparà el càrrec que deixa Soler
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)