Barça

Falta posar-hi el llaç

El Barça buscarà segellar avui a Manchester la classificació per a les semifinals de la Champions

El Lió-PSG, ajornat per un brot de coronavirus entre les actuals campiones

El Barça és a només noranta minuts de certificar de nou, un any més, la seva presència en unes semifinals de la Champions. El 3-0 aconseguit fa set dies a Monza situa les blaugrana amb un peu i mig en la fase següent, però per ser entre els quatre millors equips del continent caldrà segellar avui la classificació a territori britànic contra un Manchester City que encara té clavat en l’ànima el penal que Sandra Paños va aturar a White en el partit jugat a Itàlia i que si l’hagués transformat hauria deixat un escenari radicalment diferent de cara al partit de tornada.

L’equip de Lluís Cortés va aterrar ahir a Manchester pels volts de les quatre de la tarda i després de les compareixences habituals prèvies al partit d’avui (17 h, Barça TV i Esport 3), les blaugrana es van entrenar a la Manchester City Academy. Ho van fer sense Jenni Hermoso, autora del tercer gol en el partit d’anada, i la francesa Kheira Hamraoui. Totes dues s’han quedat a Barcelona i seran baixa per al partit d’aquesta tarda per lesió. Hermoso té molèsties al bessó de la cama dreta i Hamraoui té problemes al tendó d’Aquil·les de la seva cama dreta. La bona notícia per a Cortés és l’alta mèdica de Caroline Graham Hansen i Laia Codina.

El Barça arriba al partit en un moment òptim, després de golejar el Sevilla per 0-4 en la lliga, amb gols de Lieke Martens (2), Marta Torrejón i Bruna Vilamala. Amb aquesta golejada el Barça va superar la barrera dels 100 gols en la lliga aquesta temporada. Una xifra increïble aconseguida amb només 21 partits i pocs dies després que aconseguís també arribar als 100 gols en la història de la Champions contra el City. Les angleses també acaben de guanyar el seu últim partit de lliga, contra el Reading, per 1-0, un resultat que lògicament no els serviria avui a Europa. El City necessita un miracle, i malgrat el discurs prudent de Cortés, només una desfeta inimaginable allunyaria les blaugrana de les semifinals.

El Bayern també és virtual semifinalista, mentre que el Chelsea confia fer bo el 2-1 de l’anada per eliminar el Wolfsburg, botxí de les blaugrana en l’edició anterior. El Lió-PSG, d’on sortirà el pròxim rival del Barça o el City, ha estat ajornat per la UEFA després d’un brot de Covid-19 en la plantilla de les actuals campiones d’Europa.

Wolfsburg-Chelsea 14 h
Chelsea-Wolfsburg (2-1)
Manchester City-Barça 17 h
Barça-Manchester City (3-0)
Olympique Lió-PSG Ajornat
PSG-Olympique Lió (0-1)
Rosengard-Bayern demà, 19 h
Bayern-Rosengard (3-0)

Lluís Cortés: “Si sortim a defensar el 3-0 de l’anada ens equivocarem”

Fa només una setmana, el Barça va atropellar el City amb un gran futbol. Les blaugrana van ser clarament superiors, impedint que el Manchester City tingués la pilota. Les angleses no es van sentir còmodes perquè elles, com el Barça, estan acostumades a portar la iniciativa en els partits dels campionats de lliga, i van haver de jugar un futbol que no és el seu. Amb aquesta idea va insistir precisament ahir Lluís Cortés en la roda de premsa prèvia al partit. Segons ell, serà un error si avui el Barça surt a fer un futbol contemplatiu i a defensar el bon resultat de l’anada: “El missatge d’aquests dies ha estat clar: l’eliminatòria no està acabada. Només tenim mig camí recorregut. Les jugadores ho saben. En el futbol hem vist coses molt rares, i per tant hem d’afrontar el partit amb l’objectiu de guanyar-lo.” “No ha de canviar gaire el plantejament del nostre partit. Hem de ser conscients que tenim un avantatge important pel 3-0 del partit d’anada, però ens equivocaríem si féssim un partit diferent respecte a allò a què estem acostumades.” “El City és un equip difícil. A Monza nosaltres vam estar molt bé i elles no van aprofitar les oportunitats que van tenir. Haurem de fer el mateix: intentar concedir poc.” “El nivell d’exigència d’aquest equip és altíssim. Part de l’èxit és precisament aquesta exigència. Si sortim amb mentalitat de defensar i fer un futbol que no estem habituades a fer és quan se’ns pot complicar la cosa.” “No haver pogut jugar al Johan va ser un cop dur, però va ser un repte més a superar. Volem jugar ara unes semifinals a casa, al Johan, i si pot ser amb públic”, va afegir.

Oshoala: “Hem d’afrontar el partit com si anéssim 0-0”

Asisat Oshoala, gran protagonista del partit jugat a Monza, amb un gol i un penal provocat, va ser protagonista també ahir a sala de premsa. La nigeriana té ben assimilat el discurs de Cortés. Opina igual. Màxima cautela: “Hem d’afrontar el partit com si anéssim 0-0. Això és la Champions, i tot pot passar. Haurem de jugar el nostre millor futbol i sobretot disfrutar amb la pilota. Hem de respectar el rival.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)