Entre les millors

El Barça fa valer el 3-0 de l’anada al camp del City i, tot i perdre el primer partit del curs, es classifica, per quarta vegada en els últims cinc anys, per a la semifinal de la Champions

Oshoala signa el gol de les blaugrana i trenca les esperances de les angleses

M. CITY 2 BARÇA 1

GOLS:1-0 (20’) Beckie. 1-1 (59’) Oshoala. 2-1 (68’) Mewis (de penal).ÀRBITRE:Michal Mularczyk.Targetes grogues:Patri Guijarro, Kelly.Targetes vermelles:-.PÚBLIC:-.INCIDÈNCIES:Abans del xiulet inicial les jugadores es van agenollar per donar suport a les reivindicacions del Black Lives Matters. VISITANT: Paños Torrejón Mapi León
(p); Mannion i Davies,

No hi ha millor manera de perdre el primer partit de la temporada que aconseguint un lloc entre els quatre millors equips d’Europa. I això és el que li va passar ahir al FC Barcelona en el duel de tornada dels quarts de final de la Champions League. Tot i caure contra el Manchester City per 2-1, a l’Academy Stadium, les jugadores de Lluís Cortés van fer valer el contundent 3-0 assolit la setmana passada, a Monza, en l’anada de l’eliminatòria. Merescuda classificació, en tot cas, per quarta vegada en els últims cinc anys, a la semifinal de la màxima competició continental.

S’esperava que el City sortís al màxim, i així va ser. Decidides a trobar el gol al més aviat possible, les futbolistes angleses van ofegar la sortida de pilota i les línies de passada del Barça. El cas és que l’un a zero es veia venir i va ser un fet quan no s’havien jugat ni vint minuts: córner que baixa Sam Mewis i rematada de Janine Beckie a la xarxa. La davantera canadenca, que no havia jugat ni un minut en el duel d’anada, havia sortit d’inici per la baixa de Lauren Hemp, afectada per una infecció d’oïda. No pintava bé la cosa en el primer quart de partit. Encara menys amb la targeta que va veure Patri Guijarro, que no li permetrà disputar l’anada de la semifinal de la Champions.

Al cap de mitja hora de joc, però, una fogonada de Caroline Graham Hansen va posar el primer somriure als llavis de l’afició blaugrana. La seva rematada la va rebutjar la jove Ellie Roebuck, i Asisat Oshoala, destorbada per Lucie Bronze, no va poder marcar. La camerunesa disposaria després d’un bon grapat d’ocasions, i totes, menys una, van morir al cos de la portera del Manchester City. De fet, abans del descans en va desaprofitar dues i, en l’inici del segon temps, un parell més. Roebuck li tenia menjada la moral en el cara a cara, però no va poder fer res quan, en el minut 58, Patri Guijarro va pispar una pilota a prop de l’àrea i Hansen la va assistir des de la línia de fons perquè, des de l’àrea petita, rematés a la xarxa el gol de l’empat.

Faltava una mica més de mitja hora per al final, i el City havia de fer tres gols per passar l’eliminatòria. La feina estava gairebé feta. Amb tot, les angleses no van trigar gaire a tornar a veure porta: un dubtós penal de Leila sobre la capitana Ellen White va suposar el 2-1. El llançament de Mewis des dels onze metres va ser impecable, fort i ajustat al pal dret. Aquesta vegada Sandra Paños no va poder fer res. El Barça, però, va patir menys del que es podia esperar en l’últim tram del duel. L’equip de Gareth Taylor va pagar l’esforç descomunal que havia fet en la primera hora de partit, i la llosa d’haver de fer encara tres gols per girar la truita va pesar cada cop més.

El FC Barcelona va superar un dels millors equips del continent, el segon d’una lliga que lidera el Chelsea, que ahir va destrossar a domicili (0-3) l’últim finalista de la Champions, el Wolfsburg, per ficar-se també a la semifinal de la competició. Les londinenques se les hauran amb el guanyador de l’eliminatòria entre el Rosengard i el Bayern de Munic, que es resoldrà aquesta tarda a casa de les sueques, amb un 3-0 favorable a les alemanyes en l’anada. Quant al Barça, el seu rival sortirà del duel entre l’Olympique de Lió i el PSG, que no podrà viure un segon capítol fins al diumenge 18 d’abril, com a conseqüència dels positius per Covid registrats en algunes jugadores de l’equip lionès, que es va imposar (0-1) a París. En tot cas, les semifinals es disputaran el 23 i el 24 d’abril, l’anada, i l’1 i el 2 de maig, la tornada. El Barça jugarà primer a fora i després al Johan Cruyff.

DECIDIDES

15’ Paños rebutja un fort xut de Beckie des de dins de l’àrea. El primer entre els tres pals.
20’ Beckie pesca una pilota a l’àrea petita en un córner, després que Mewis la despengi, i marca.
30’ Greenwood xuta una perillosa falta directa contra la barrera.
32’ Hansen fa lluir Roebuck i Oshoala no aprofita el rebuig, destorbada per Bronze.
37’ Becki obliga Paños a enviar a córner un perillós xut des de la dreta.
42’ Oportunitat per a Oshoala, assistida per Aitana. La portera i Bronze eviten el gol.
43’ Mariona, assistida per Graham, s’equivoca en triar la passada a Oshoala abans que la rematada, i la jugada es perd.
49’ Oshoala desaprofita una tercer cara a cara contra Roebuck, a passada d’Alèxia.
53’ White remata tou, a mans de Paños, una jugada d’atac clara.
58’ Roebuck, un altre cop, treu la pilota dels peus a Oshoala.
59’ Patri recupera a prop de l’àrea, Hansen assisteix des de la línia de fons i Oshoala remata a la xarxa. Gol determinant.
68’ Dubtós penal de Leila sobre Ellen White. Sam Mewis marca des dels onze metres.
77’ Un altre cop Oshoala no pot superar Roebuck, en una acció en què es fa mal a la cuixa.
90+5’ Errada de Paños, i Leila, a punt de marcar en pròpia porta.
El City va sortir molt bé i es va imposar en el primer quart de partit

BAIXA IMPORTANT

Patri va veure una targeta que no li permetrà jugar l’anada de la semifinal

El còmput global de l’eliminatòria és molt bo. Avui [per ahir], tot i que l’inici no ha estat bo, no hem jugat malament
S’ha de valorar la maduresa competitiva de l’equip. L’objectiu era no perdre l’eliminatòria
Lluís Cortés

EL PRÒXIM RIVAL

Hem tingut oportunitats molt clares per poder, fins i tot, guanyar el partit, però no les hem sabut materialitzar
Aquesta classificació per a la semifinal diu molt de la capacitat que té aquest equip i les seves jugadores