Barça

No val a badar

En el retorn a la lliga, el Barça avui no pot fallar contra el Valladolid després de la derrota de l’Atlético a Sevilla i que permet als de Koeman dependre d’ells mateixos

Els partits després dels compromisos de seleccions sempre són una trampa, perquè el Barça acostuma a tenir poc temps per preparar-los i perquè bona part dels jugadors tornen amb minuts acumulats a les cames en un calendari ja en si mateix atapeït. Res d’això, però, pot servir d’excusa arribats a aquest punt del campionat, amb l’equip lluitant pel títol de lliga amb dos oponents d’altura, com són l’Atlético i el Real Madrid. Però cal extremar precaucions i posar els cinc sentits en el duel que avui els enfronta amb el Valladolid al Camp Nou. I més encara després de l’ensopegada dels de Simeone contra el Sevilla, que permetria al Barça situar-se a només un punt si guanya avui el seu partit i de dependre d’ell mateix per alçar-se amb el campionat.

A priori, el partit no té gaire dificultat. I menys encara per a un Barça que, si l’aturada no l’afecta, i no ho hauria de fer, està en un moment dolç de joc i de resultats, amb divuit partits sense perdre en la lliga. Però no val a badar. Una ensopegada en aquest punt seria imperdonable. L’equip té confiança i és cada cop més solvent en el joc, i això s’ha traslladat als resultats, ja que els últims partits es compten per victòries convincents, com l’última contra la Real Sociedad, flamant campió de la copa del Rei. És tan clar el bon moment de l’equip que en aquests últims dies s’està parlant més de futur que de present, amb el perill, però, que això pot comportar en termes d’autocomplaença.

Tornar a centrar l’equip en la feina també serà un dels objectius de Koeman de cara al duel contra el Valladolid. No li serà fàcil fer-ho, perquè en l’horitzó hi ha el clàssic contra el Real Madrid, un partit que podria esdevenir clau de cara a la lluita pel campionat. Fins a quin punt la cita al Bernabéu condicionarà el tècnic holandès?

Si fem cas de les paraules de Koeman en la prèvia, arribats a aquest punt del campionat poques coses poden condicionar-lo. Ni tan sols que Frenkie de Jong i Leo Messi, dues de les peces més importants de l’equip, estiguin a només una targeta de perdre’s el clàssic. Tots dos hauran de jugar contra el Valladolid molt conscients d’aquesta situació. Koeman possiblement mantindrà el sistema que tan bons resultats li ha donat. Avui donarà la llista i hi podria tornar Sergi Roberto, que es quedaria a la banqueta. Piqué haurà d’esperar, qui sap si ja reapareixerà en el clàssic, un partit molt important.

El Valladolid arriba al Camp Nou molt tocat per les múltiples baixes però esperançat després de bons resultats.

“Hem d’anar convençuts del que hem de fer”

Sergio González va reconèixer que la setmana que han viscut ha estat “una merda” amb totes les baixes provocades per la Covid-19, però tot i això no descarta trencar pronòstics al Camp Nou. “Estem en una situació, perquè tenim moltes baixes, però estic convençut que l’onze que surti intentarà fer un gran partit. Sabem a qui ens enfrontem, però no per això hem de perdre la il·lusió. Hem d’anar convençuts del que hem de fer”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)