Barça

Ganes de tornar-vos a veure

Clàssic. Joan Laporta tornarà a viure avui un clàssic com a president del Barça. En la seva primera etapa, va guanyar en quatre de les seves set visites al Bernabéu, amb un 2-6 històric

Joan Laporta farà avui realitat el seu desig. El president del Barça tornarà a veure un clàssic des de la llotja. El lema de la lona que va desplegar la seva candidatura el 15 de desembre passat a pocs metres del Santiago Bernabéu durant la campanya electoral a la presidència del Barça i que va fer fortuna es farà efectiu. Laporta es tornarà a trobar amb el president del Real Madrid, Florentino Pérez, com va fer en el seu anterior mandat, que va anar des de l’any 2003 fins al 2010 i en el qual va conèixer dos presidents més del Real Madrid: Ramón Calderón i Vicente Boluda. No s’asseurà, però, a la llotja del Bernabéu. Ho haurà de fer a la de l’Alfredo di Stéfano, a Valdebebas.

La d’avui serà la vuitena visita de Laporta al Real Madrid com a president del Barça. En les set anteriors, quatre victòries i tres derrotes; una de les quals una victòria històrica, aquell 2-6 que Laporta sempre ha considerat un títol més en una temporada perfecta. La golejada, la va compartir amb Boluda, president accidental del Real Madrid en aquell 2009, a pocs mesos del retorn de Florentino Pérez a la presidència del club blanc. Entre els set partits, dos més de destacats; un de positiu i un de negatiu. Per al record també va quedar l’exhibició de Ronaldinho (0-3) en la temporada 2005/06. Va ser l’últim clàssic compartit amb Florentino Pérez abans que l’empresari plegués una vegada va comprovar que aquell Barça de Laporta, Rijkaard i Ronaldinho havia liquidat el seu Madrid dels galàctics.

La visita negativa, la trobem l’any 2008, quan moria l’era Rijkaard en el Barça. Laporta va veure des de la llotja del Bernabéu com els jugadors blaugrana feien el passadís a un Real Madrid campió. El partit, a més, va acabar amb golejada blanca (4-1). Mesos després va arribar Pep Guardiola a la banqueta del Barça i dues victòries seguides al Bernabéu amb Laporta de president i el de Santpedor d’entrenador. L’esmentat 2-6 i un 0-2, amb gols de Messi i Pedro, en l’últim clàssic viscut per l’advocat barceloní com a president.

El balanç de Laporta contra el Real Madrid al Camp Nou també és favorable al Barça. Amb ell de president, els blaugrana van aconseguir tres victòries com a locals, amb dos triomfs del Real Madrid i dos empats, un amb regust de victòria. Aquell 3-3 de la temporada 2006/07 amb trio de gols d’un joveníssim Messi.

En total, Laporta ha viscut catorze clàssics com a president del Barça, amb un balanç favorable de set victòries, cinc derrotes i dos empats. Avui espera estrenar el seu segon mandat amb victòria.

Temporada 2003/04 Barça - R. Madrid 1-2 R. Madrid – Barça 1-2 Temporada 2004/05 Barça – R. Madrid 3-0 R. Madrid – Barça 4-2 Temporada 2005/06 R. Madrid – Barça 0-3 Barça – R. Madrid 1-1 Temporada 2006/07 R. Madrid – Barça 2-0 Barça – R. Madrid 3-3 Temporada 2007/08 Barça – R. Madrid 0-1 R. Madrid – Barça 4-1 Temporada 2008/09 Barça – R. Madrid 2-0 R. Madrid – Barça 2-6 Temporada 2009/10 Barça – R. Madrid 1-0 R. Madrid – Barça 0-2

TRES PRESIDENTS

Va compartir llotja amb Florentino Pérez, Ramón Calderón i Vicente Boluda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)