Barça

El millor Messi per afrontar les set finals que queden

Xifres brutals. L’argentí es consolida en el pitxitxi de la lliga amb 25 gols després del doblet contra el Getafe i aquest 2021 ja fa un gol per partit

Després de vèncer en la final de la copa, els jugadors del FC Barcelona es van conjurar per lluitar per la lliga fins al final. Necessitaven, això sí, una ensopegada del Real Madrid per tornar a dependre d’ells mateixos i aquesta va arribar en el partit que els de Zidane van disputar contra el Getafe, que va acabar amb empat sense gols. La fe de l’equip en les seves possibilitats, però, va arribar molt abans, quan va encadenar una magnífica ratxa de resultats que es va veure truncada en el clàssic de Valdebebas. En total, van ser 19 partits sense conèixer la derrota els que van permetre als de Koeman situar-se amb possibilitats ben reals per disputar el títol a l’Atlético i el Real Madrid.

I sobretot qui hi va creure va ser Leo Messi. La seva millor versió s’ha vist després de les festes, aquest 2021, en què ja pot presumir de tornar a fer un gol per partit. Són 23 gols en 23 partits des del mes de gener en totes les competicions, i en la lliga n’ha marcat 18 en 15 partits. Contra el Getafe va tornar a fer una actuació memorable, i va liderar l’equip cap a la victòria en una primera part en què la majoria d’ocasions van sortir de les seves botes. Les seves estadístiques contra els madrilenys són per emmarcar. Va intervenir en 69 ocasions, va fer set rematades a porteria, sis de les quals en el primer temps, va marcar dos gols, va enviar dues pilotes al pal i seva va ser l’assistència en el gol d’Araujo. Perquè en assistències, Messi també està al màxim aquest 2021, amb vuit en la lliga i nou en total.

Els seus dos gols contra el Getafe, a més, el distancien encara més dels seus rivals en la lluita pel trofeu Pichichi, que sembla que tornarà a guanyar si continua amb aquest ritme golejador. Acumula 25 gols, contra 21 de Benzema i 20 de Gerard Moreno, amb qui es veurà les cares en el duel de diumenge contra el Vila-real. Malgrat tot, Leo continua sent generós i contra el Getafe va cedir el llançament de penal a Griezmann, com ja havia fet en altres ocasions amb Luis Suárez, Neymar o Ibrahimovic. Sempre sap quan ha de donar suport a companys que necessiten els gols més que ell. I el francès no va fallar.

El Barça de Koeman té set finals més en aquesta lliga. El calendari no és fàcil, amb visites complicades i amb el duel contra l’Atlético del 8 de maig al Camp Nou subratllat en vermell a la pissarra. Però després de la gran remuntada dels blaugrana aquesta temporada i de totes les incerteses que hi ha hagut pel camí, la possibilitat d’aconseguir un doblet és més que motivadora. I tenir el millor Messi, que quan acabi la temporada decidirà el seu futur, és la millor de les garanties. També perquè decideixi renovar.

XIFRES

23
gols
ha marcat Messi en els 23 partits que ha disputat aquest 2021; 18 en la lliga.
6
rematades
va fer l’argentí contra el Getafe en el primer temps. En tot el partit en va fer 7.

Dembélé fa una part de la sessió

El primer equip del FC Barcelona ha fet un entrenament de recuperació després del triomf contra el Getafe. Dembélé, que es va perdre el duel contra els madrilenys per molèsties al pubis, ha fet una part de la sessió amb el grup, així que continuen els dubtes sobre si podrà arribar a temps de jugar diumenge contra el Vila-real. El davanter francès, que va ser suplent en la copa, tenia molta continuïtat i és un jugador important per a Koeman, que no es vol arriscar gens ni mica amb ell. Per altra banda, Neto es va entrenar amb el grup i s’espera que aviat rebi l’alta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)