Barça

Ja balla al ritme que vol

Griezmann marca per tercer partit consecutiu i després de ser decisiu en la copa també ha estat un puntal en la millora de l’equip el 2021

El curs passat va fer nou gols en la lliga en 35 partits i ara ja n’acumula onze

Cap dels entrenadors que han dirigit el Barça en les últimes temporades han defugit la realitat de reconèixer que l’equip té una Messidependència provocada per l’enorme incidència del millor futbolista del món en la majoria de partits. La primera tasca dels tècnics blaugrana, per tant, ha de ser que Messi es trobi còmode per influir fins i tot encara més en el joc i també saber generar un sistema o motivar la resta de jugadors per fer que, quan el 10 no estigui inspirat, altres figures, amb l’ajuda de tot l’equip, li puguin agafar el relleu.

I això és el que va passar a Vila-real amb Antoine Griezmann. En una tarda en què Messi no va estar gaire brillant, va aparèixer el davanter francès per decidir un duel clau en la lluita per la lliga. Els seus dos gols van permetre un triomf que, combinat amb l’empat del Real Madrid i la derrota de l’Atlético, permetrà a l’equip assolir el lideratge si dijous guanya el Granada al Camp Nou en el partit ajornat. Els seus dos gols a l’estadi de la Ceràmica no són casualitat. Era el tercer partit consecutiu en què Griezmann marcava. Ho va fer en la golejada contra el Getafe al Camp Nou i també en la final de la copa a Sevilla. El francès està guanyant el protagonisme que tothom li reclamava en el tram decisiu de la temporada. Ja acumula onze gols en la lliga en 30 partits i divuit en totes les competicions, i ha repartit un total d’onze assistències. A més a més, és l’únic jugador de la plantilla que ha marcat en les quatre competicions disputades aquesta temporada, amb els seus onze gols en la lliga, dos en la Champions, tres en la copa –va ser clau en la remuntada contra el Granada amb un doblet– i dos en la supercopa d’Espanya, que l’equip al final no va poder guanyar. El seu rendiment s’ha elevat aquest 2021, igual que el de Messi, i aquesta dada justifica, en part, la bona ratxa de l’equip des de l’inici d’any, que ja s’hagi aconseguit un títol i que la possibilitat d’un doblet amb remuntada històrica sigui més realista que mai. Aquest 2021 ha fet tretze gols i nou assistències en totes les competicions.

Millora els registres

Quan el FC Barcelona va decidir incorporar Antoine Griezmann ho va fer perquè el considerava un davanter de primera categoria i amb una gran capacitat per decidir partits i marcar diferències. Va arribar en una plantilla en què encara hi havia Luis Suárez i es va pensar que amb l’aparició del francès es podria completar un trident màgic, com volent repetir la fórmula que havia funcionat amb Neymar, o si més no que la seva presència serviria per evitar que Luis Suárez, amb qui podia competir per jugar en el centre de l’atac, es pogués relaxar massa.

La seva primera temporada, però, no va ser gaire reeixida, perquè cap dels dos entrenadors que va tenir –Valverde i Quique Setién– li van saber trobar el lloc i ni jugant a la banda ni com a únic davanter es va trobar còmode. Va acabar la temporada amb nou gols en la lliga en 35 partits. Ara, onze en 30. En la Champions i la copa, els registres són calcats, amb dos i tres gols, respectivament. En total, ha signat 33 gols de blaugrana en 93 partits. Pel que fa a assistències, la temporada passada en va fer quatre, moltes menys respecte a les onze que acumula ara.

Malgrat que insisteix que no juga en la seva posició “natural”, sí que se sent còmode en el 3-5-2 de Koeman, fent de company secundari de Messi, per a qui genera i es genera espais. Els seus companys l’estan trobant molt més en els últims duels. Enrere queden aquells partits en què no se’l veia. A Vila-real, i segons xifres del periodista Carles Domènech, de La transmissió d’en Torquemada, en la primera part va intervenir en divuit ocasions (el 61% van ser al primer toc), va rematar quatre cops a porteria i va fer dos gols. En la segona part, i abans de ser substituït, va intervenir en onze ocasions (27% al primer toc) i va fer una rematada. Ja balla al ritme que vol.

ALGUNES XIFRES

13
gols
ha marcat des que va començar el 2021 en totes les competicions. En total, n’acumula 18. I és l’únic que ha marcat en totes.
9
gols
va fer la temporada passada en la lliga en 35 partits. Ara ja n’ha signat 11, i encara queden sis jornades per finalitzar el campionat.
11
assistències de gol
ha fet Griezmann aquesta temporada. En la passada, només en van ser 4. Un gran creixement.

Un dels apercebuts de sanció

Griezmann, si Koeman no decideix fer rotacions, serà un dels jugadors que hauran de vigilar molt en el partit contra el Granada per tal de no veure una targeta groga que li impediria disputar el partit contra el València de diumenge. El francès és un dels quatre apercebuts de sanció que hi ha ara en l’equip. Dos d’ells ja són coneguts, De Jong i Leo Messi, que des del dia de Valladolid estan jugant “en risc”, i ara també hi ha Griezmann i Mingueza. Koeman ja va assenyalar que ara no era el moment de pensar en aquests temes, però si continuen en aquesta situació després del partit contra el Granada i veuen una groga a València, no jugarien la gran final contra l’Atlético.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)