El Barça guanya a Mestalla (2-3) i s’aferra a la lliga

Els de Koeman remunten davant el València amb dos gols de Messi i un de Griezmann

El Barça es manté a dos punts del lideratge de la lliga després de guanyar a domicili el València. Dos gols de Messi i un de Griezmann han capgirat el que Gabriel Paulista ha fet per a l’equip valencià en l’inici de la segona part. Carlos Soler, en una gran acció, ha signat el 2-3 definitiu.

Koeman ha fet tres canvis en l’onze respecte a l’equip que va perdre contra el Granada: Dest, Araujo i Lenglet han ocupat els llocs de Sergi Roberto, Mingueza i Umtiti. Per la seva banda, Javi Gracia ha volgut tancar els espais de l’atac blaugrana amb una defensa de cinc jugadors. Tot i això, el Barça ha arribat amb perill en repetides ocasions durant la primera part. L’empat a zero que assenyalava el marcador quan s’ha arribat al descans no reflectia el que havia succeït damunt la gespa.

L’arrencada de la segona part ha portat notícies encara pitjors a l’afició blaugrana, perquè el València ha marcat, en una discutible jugada, després d’un servei de cantonada: Gabriel Paulista ha rematat a porta buida, amb el cap, després que Thierry Correia dificultés la sortida de Ter Stegen.

De seguida, però, ha arribat l’empat. Messi ha xutat un penal, claríssim, per mans de Lato, Cillessen ha refusat, Busquets i Pedri han xutat després del refús, i la pilota ha tornat als peus de l’argentí, que no ha perdonat. De seguida també, el Barça ha fet el segon gol: Jordi Alba ha servit una gran centrada que De Jong ha rematat amb el cap, Cillessen ha refusat i Griezmann ha aparegut per enviar la pilota a la xarxa. I de seguida, el Barça ha augmentat la diferència gràcies a un magistral xut de falta directa de Leo Messi que ha entrat per l’escaire de la porteria del València. En només dotze minuts, els que van del 57 al 69, l’equip de Koeman ha girat el marcador.

El tram final del partit estava sent còmode per al Barça fins que, en el minut 82, en l’acció següent d’una possible mà de Diakhaby a dins de l’àrea que l’àrbitre no ha volgut veure, Carlos Soler ha superat Ter Stegen amb un xut descomunal. El marcador, però, no s’ha mogut més.