Barça

Seguiu-lo

Messi reuneix la plantilla a casa seva al voltant d’un “asado” per insuflar ànims i confiança en l’esprint final per lluitar per la lliga

Contra el València va firmar el seu gol de falta número 50 amb el Barça

El Barça va saber aguantar la pressió de l’Atlético i el Real Madrid i no va fallar en la seva cita a Mestalla contra el València. Un partit que Ronald Koeman considerava vital guanyar per continuar tenint aspiracions en la lluita pel títol de lliga. I és que la pròxima jornada pot ser decisiva per al desenllaç final del campionat amb el doble enfrontament entre els quatre aspirants. I calia arribar-hi sense dubtes ni cap ensopegada més després de la decepció contra el Granada.

Si bé el Barça ja no depèn de si mateix per ser campió, manté totes les possibilitats obertes si fa un ple de victòries en els quatre partits que queden. I el d’aquest dissabte contra l’Atlético és el més complicat de tots. Però el premi és majúscul. Avançar-lo en la classificació i posar pressió al Real Madrid, que jugarà contra el Sevilla diumenge. Per aquest motiu, el capità de l’equip i líder, Leo Messi, va decidir que era un magnífic moment per obrir les portes de casa seva i convidar a un asado tota la plantilla per felicitar-se pel triomf a Mestalla i per conjurar-se amb vista a la cita de dissabte al Camp Nou i a la resta de partits que falten per acabar la lliga. Els jugadors hi van anar acompanyats de les seves parelles i també hi va assistir Pepe Costa. Un dinar de germanor que demostra que l’equip està més unit que mai en l’objectiu d’aconseguir el doblet i que de mica en mica es va superant la gran decepció que va suposar la derrota contra el Granada. Si just després d’aquell partit, la mateixa nit, Koeman ja va parlar amb els pesos pesants de l’equip per instar-los a reaccionar i a no abaixar els braços, el dinar d’ahir a casa del capità és una prova més que l’equip continua creient en les seves possibilitats.

I el primer que ho fa és l’amfitrió de l’àpat, Leo Messi. En una temporada en què no va començar al seu nivell, tant pel que fa al físic com perquè després de l’episodi del burofax i tot el que es va parlar sobre el seu futur no estava gaire còmode, amb el pas dels mesos va anar creient en el projecte de Koeman fins a recuperar-se i situar-se de nou en les seves xifres més habituals. Per 13è curs consecutiu ha superat els 30 gols per temporada –ara en suma 31– i ja acumula 10 assistències. I sobretot és gràcies a un magnífic 2021. Gràcies al seu doblet contra el Getafe del 22 d’abril es va situar amb un gol per partit –23– en aquest any. Des d’aleshores va marcar contra el Granada i un altre parell de gols diumenge contra el València. Si el Barça a hores d’ara té possibilitats de guanyar el doblet és per ell.

Llançador de faltes letal

El segon gol a Mestalla va arribar en un magnífic llançament de falta. Feia temps que Messi no estava encertat en aquesta faceta malgrat ser un autèntic especialista. El llançament en què va batre el seu excompany Cillessen va significar el seu gol de falta número 50, una xifra que el situa, sinó com el millor, com un dels millors en aquesta especialitat. El seu primer gol de falta el va marcar el 4 de novembre del 2008 en un partit contra l’Atlético de Madrid, precisament el rival dels blaugrana aquest dissabte. Ningú sap si repetirà. D’aquests 50 gols, la majoria els ha marcat en la lliga –39–, en la Champions n’ha fet 5, 3 en la copa, 2 en la supercopa d’Europa i 1 en la supercopa d’Espanya.

Hi ha dos clubs destacats als quals ha fet bastants gols de falta. Són l’Espanyol i l’Athletic Club, amb 6 gols, i els segueixen el Sevilla, amb 5, i l’Atlético de Madrid i el Celta de Vigo, amb 3, i finalment el Deportivo, el Real Madrid, l’Almeria, el Betis, el Vila-real, l’Alavés i el Granada, amb 2. En total, ha marcat a 24 equips diferents en llançaments de falta. La temporada en què més gols va fer així va ser en la 2018/2019, amb un total de 8 gols.

Ni en la lliga espanyola ni en les grans lligues europees no hi ha cap jugador que s’acosti a les xifres de Leo Messi. Si analitzem des de la temporada 2011/2012 fins ara, Messi suma 36 gols de falta, mentre que els que completarien el podi serien el seu actual company d’equip, Pjanic, amb 16, i Cristiano Ronaldo, amb 14. És a dir, el 10 blaugrana n’ha fet més del doble que cadascun d’ells.

ESTIRA DEL CARRO

L’argentí obre les portes de casa seva quan a la gespa està sent molt determinant

RÈCORD

8
gols
de falta va marcar Leo Messi la temporada 2018/2019. Va ser el curs en què en fa fer més.
Temporada 2008/09 1
Temporada 2009/10 2
Temporada 2010/11 1
Temporada 2011/12 3
Temporada 2012/13 4
Temporada 2013/14 3
Temporada 2014/15 2
Temporada 2015/16 7
Temporada 2016/17 4
Temporada 2017/18 7
Temporada 2018/19 8
Temporada 2019/20 5
Temporada 2020/21 3

Contra l’Atlético, la samarreta del clàssic

Els jugadors del FC Barcelona tornaran a lluir la samarreta que combina els colors del Barça amb els de la senyera en el partit d’aquest dissabte contra l’Atlético al Camp Nou. Tractant-se d’un duel que pot ser decisiu per al desenllaç final en la lliga, el club ha volgut que l’equip llueixi una vestimenta diferent i especial. Això sí, segur que voldran que els porti més sort que en l’únic cop que l’han portada, perquè van estrenar-la en el clàssic contra el Real Madrid a Valdebebas, on l’equip de Koeman va perdre per 2 a 1.

Ansu Fati es va fer una tercera artroscòpia

Segons va informar el diari As, Ansu Fati es va fer una tercera artroscòpia a finals de març per revisar l’estat de la sutura i per netejar el menisc. Va haver de ser intervingut, de nou pel doctor Ramon Cugat a la clínica Quirón, perquè quan augmentava les càrregues de treball continuava tenint problemes al genoll esquerre, que és el que li està donant molts maldecaps des que es va intervenir per primer cop el mes de novembre. Tenint en compte que ja havia donat aquesta temporada per acabada, s’espera que aquesta sigui l’última vegada que el jove davanter ha de passar per la sala d’operacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)