Barça

Iñaki Peña, el relleu de Neto

La porteria. El brasiler, que demà jugaria el seu últim partit, marxarà a la fi de curs i la secretaria tècnica veu de bon ull el porter del filial per guardar l’esquena de Ter Stegen

Sense Marc-André Ter Stegen, que és a Malmö per posar fi als problemes en el seu genoll dret, en la sessió d’entrenament d’ahir al matí a la ciutat esportiva del FC Barcelona els porters van ser Neto Murara i Iñaki Peña. El present i el futur de la porteria blaugrana. De fet, és més que probable que el brasiler formi part del passat ben aviat, perquè s’espera que, si Ronald Koeman decideix de donar-li la titularitat, el partit de demà a Ipurua contra l’Eibar sigui l’últim que disputi amb la samarreta del Barça. Neto, que va signar el 2019 en una operació d’intercanvi amb el València que va portar Jasper Cillessen a Mestalla, té contracte fins al 30 de juny de 2023, però fa mesos que ha decidit marxar.

De fet, ho hauria fet durant l’últim mercat d’hivern, però Koeman li ho va impedir perquè no volia córrer el risc de deixar la porteria sense un recanvi de garanties per a Ter Stegen. Al dorsal 13 no li va agradar gens que, tot i l’òptim rendiment que va oferir en els vuit primers partits de la temporada, quan la baixa de l’alemany li va donar la titularitat, no fos titular en les últimes eliminatòries de copa, ni en la semifinal i la final de la supercopa. Va ser, precisament, després de veure’s a la banqueta en els partits contra la Real Sociedad i l’Athletic, que es van disputar a Andalusia, que va demanar de sortir. Si, com sembla, es consuma la seva sortida en acabar aquesta temporada i juga a Eibar, Neto tancarà la seva etapa a la porteria del FC Barcelona amb 17 actuacions en dues temporades (nou a la lliga, sis a la copa, una a la supercopa d’Espanya i quatre a la Champions).

L’Arsenal, que el passat mes de gener va demanar-ne la cessió, podria ser la destinació del brasiler. En tot cas, al Barça ja li està bé que formi part de la llista de baixes per al curs vinent. A banda dels diners que s’estalviarà, que seran benvinguts en un moment de crisi econòmica com l’actual, a la secretaria tècnica tenen molt clar que Iñaki Peña és un porter que ofereix suficients garanties per guardar l’esquena de Ter Stegen. L’aposta és clara en aquest sentit, més encara tenint en compte que no és un bon moment per invertir en un porter de fora.

Peña, de 22 anys, s’entrena amb el primer equip des de la temporada 2018/19, amb Ernesto Valverde, però, curiosament, encara no ha debutat. Amb Koeman, aquest curs, ha estat convocat 36 cops. L’alacantí, que va arribar a la Masia el 2012, és un porter molt complert: ràpid de moviments, segur en el blocatge, decidit en el joc per alt i, per descomptat, molt correcte amb la pilota als peus. Una de les seves principals virtuts, en tot cas, és la capacitat que té per aturar penals. Ho va demostrar en el partit que el Barça B va disputar diumenge passat, contra l’UCAM Múrcia, a Don Benito. Malauradament, però, no n’hi va haver prou amb els quatre que va aturar perquè el filial continués viu en les eliminatòries d’ascens.

TER STEGEN, TRES MESOS DE BAIXA

El doctor Hakan Alfredson, una eminència mundial de la cirurgia especialitzada, va intervenir ahir el genoll dret de Marc-André Ter Stegen, a Malmö, per mirar de solucionar de forma definitiva els problemes que arrossega en el tendó patel·lar. De fet, el porter alemany, que ha sacrificat la seva participació a l’Eurocopa, ja es va fer la mateixa intervenció l’estiu passat. El Barça va informar que Ter Stegen va ser sotmès a un procediment terapèutic per Alfredsson, sota la supervisió dels seus serveis mèdics. El temps de baixa aproximat per a una lesió com aquesta és de tres mesos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)