Barça

Cinc anys per a Moriba

El Barça ha citat la setmana vinent els agents d’Ilaix per tractar de l’ampliació del contracte de la perla del planter, que acaba el 2022. Saben que té ofertes de clubs anglesos, però són optimistes perquè el jugador es vol quedar

La direcció esportiva del Barça, que dirigeix Mateu Alemany des del triomf de Joan Laporta en les eleccions, té molta feina. Després d’anunciar els fitxatges de Sergio Agüero, Eric Garcia i Emerson i tenir pràcticament lligat Memphis Depay, ha intensificat les trobades amb representants de jugadors per parlar de sortides, rebaixes salarials i també renovacions. Un dels jugadors citats per negociar una ampliació de contracte és Ilaix Moriba. El migcampista del planter ha tingut un paper important en el primer equip en el tram final de la temporada i el Barça vol assegurar-se la seva continuïtat sabedor que acaba contracte el 30 de juny del 2022 i que alguns clubs importants del futbol anglès han mostrat interès per ell. “Per nosaltres és un jugador fonamental. La setmana vinent seurem amb els seus representants per començar a negociar un nou contracte, Primer, els escoltarem per saber què volen”, diuen des de l’àrea esportiva. En el club són optimistes amb la continuïtat d’Ilaix Moriba per les ganes que té el jugador de triomfar com a blaugrana i recorden que amb setze anys ja va tenir importants ofertes per marxar, però que el jugador va preferir quedar-se en el Barça i fer un contracte de tres anys, fins al 2022. També mostren optimisme des de l’entorn del jugador, perquè Ilaix dona preferència absoluta al Barça i perquè el jugador s’ha sentit important amb Koeman.

La idea del club és oferir un contracte de cinc temporades a Ilaix, amb una millora de sou i un augment de la seva clàusula de rescissió, que és de 100 milions d’euros, tot i que els representants de Moriba no són partidaris d’augmentar-la gaire. “Som optimistes, però sabem que no serà fàcil. Potser no volen tants anys de contracte, per exemple”, diuen des del club, sabedors que des d’Anglaterra li arribaran, al jugador, ofertes molt més importants econòmicament parlant. El Barça el considerarà a tots els efectes jugador del primer equip, amb dorsal, i li oferirà un contracte que augmentarà, segons el rendiment del jugador, amb els pas dels anys i amb una bona suma de diners en concepte de variables per la conquesta de títols. Que Wijnaldum hagi decidit no fitxar pel Barça afavoreix la continuïtat de Moriba. El migcampista sap que té més possibilitats de ser important en el primer equip.

Ilaix Moriba, de divuit anys i per qui el Barça va fer un esforç quan tenia setze anys pagant-li un gran contracte i trencant els límits salarials del futbol de base i convertint-se en una aposta del club, està representat per l’agència Rogon i aquesta temporada ha jugat catorze partits de lliga, i ha marcat un gol. També va jugar tres partits de copa i un de Champions.

LA PROPOSTA

El nou contracte anirà augmentant segons el rendiment i amb bones variables

El 12 de juliol comença la pretemporada

El Barça va anunciar ahir que el 12 de juliol començaran els entrenaments del primer equip a les ordres de Ronald Koeman. Abans, el 9 i el 10 de juliol, els futbolistes passaran les habituals proves mèdiques. Koeman no disposarà en aquest inici de curs dels jugadors que disputin l’Eurocopa i la copa Amèrica. Aquests s’incorporaran al grup depenent de fins on hagin arribat amb les seves seleccions en aquests tornejos. El Barça no té encara definida la pretemporada, tot i que ha descartat una gira. Koeman és partidari de fer una estada a Alemanya o Àustria. El Gamper apunta al 8 d’agost i caldrà veure si es juga un amistós a Israel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)