Barça

Messi: l’ordre dels factors no altera el producte

Eterna espera. Leo no s’incorporarà avui als entrenaments com estava previst inicialment perquè la renovació no s’ha fet efectiva de forma oficial, però en el club hi ha tranquil·litat

Leo Messi, Sergio Agüero i Emerson Royal comparteixen un denominador comú: tots tres van viure en primera persona la final de la copa Amèrica i tots tres estaven citats avui, dilluns, 2 d’agost, a la ciutat esportiva per incorporar-se a la pretemporada blaugrana. Aquesta era la previsió inicial, però en el cas de Messi el retard en la famosa signatura del nou contracte obliga a un canvi de plans. Paciència.

El Kun Agüero va avançar la seva incorporació per voluntat pròpia i divendres ja va fer el seu primer entrenament en solitari a la ciutat esportiva. Avui repetirà. En el cas d’Emerson, el brasiler inicia la setmana amb una agenda atapeïda: a les sis signarà el seu nou contracte en un acte privat amb Joan Laporta a la llotja del Camp Nou, a dos quarts de set trepitjarà per primera vegada la gespa i es farà l’habitual sessió fotogràfica, i trenta minuts més tard tindrà lloc la seva presentació oficial i la seva primera roda de premsa. A Messi, en canvi, no se l’espera. L’argentí no s’entrenarà amb el Barça fins que no sigui oficial la seva renovació. En els últims dies s’havia especulat sobre la possibilitat que Messi s’incorporés avui a la pretemporada i que s’exercités a les ordres de Koeman amb una assegurança esportiva privada, però al club sembla que descarten aquesta opció.

Ahir es va complir un mes des que Leo és un futbolista sense contracte en vigor. La situació s’hauria volgut resoldre fa temps, però el dia D no acaba d’arribar. El capità i el club, com va avançar L’Esportiu en el seu moment, tenen acordat el nou contracte per a les properes cinc temporades, però no serà una realitat fins que Laporta no hagi aconseguit fer encaixar totes les peces del trencaclosques del fair-play financer. El president ha estat aquest cap de setmana al costat de l’equip a Alemanya i avui serà present en la presentació d’Emerson. Caldrà veure quin és el seu discurs quan li demanin per Leo. Fins ara la seva versió sempre ha estat la mateixa i res indica un canvi en el missatge, però tenint en compte que el Gamper és diumenge i que el Barça inicia la lliga el dia 15, el nerviosisme comença a ser evident. Per ara, Messi continua disfrutant de les vacances. En els últims dies ha estat descansant a Eivissa amb Cesc i Suárez, però la imatge que vol veure el barcelonisme és una altra.

El Barça abaixa el to en el cas d’Ilaix

Al marge de Messi, l’altra gran renovació pendent és la d’Ilaix Moriba. El futbolista s’ha perdut l’estada que ha fet l’equip aquests últims cinc dies a Alemanya i encara no ha participat en cap partit de la pretemporada, tampoc amb el filial. Des que el club va decidir degradar-lo al filial, Ilaix s’ha estat entrenant a les ordres de Sergi Barjuan, però el club no li ha permès jugar ni contra l’Escala (0-3) ni contra la Grama (6-0). Ilaix, però, sí que ha entrat en la llista de 26 futbolistes citats per Barjuan per a l’estada del Barça B a la Vall d’en Bas. Haver-lo deixat fora de l’estada hauria obligat el jugador a entrenar-se en solitari a la ciutat esportiva i el club ha volgut evitar aquesta situació. Kays Ruiz, amb una indisposició digestiva, va ser baixa. La llista la formen: Carevic, Jorge Carrillo, Álex Ruiz, Álvaro Sanz, Igor Gomes, Ramos Mingo, Mika Mármol, N’Diaye, De Vega, Matheus, Ilaix, Aranda, Frank, Jutglà, Hiroki Abe, Maia, Zaca, Peque, Peque Polo, Escobar i els juvenils Rafús, Arnau Casas, Arnau Solà, Miki Juanola, Marc Casadó i Ilias Akhomach.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)