Barça

Boles amb vertigen

El Barça afronta per segon any consecutiu el sorteig de la fase de grups de la Champions en el pot 2

Els blaugrana es podrien veure les cares amb el City, el Chelsea –vigent campió– o el Bayern per començar

El Barça ja no mira Europa des d’una talaia i, per segon any consecutiu, espera la seva sort instal·lat en el segon pot del sorteig de la fase de grups de la Champions League, que tindrà lloc aquesta tarda a Istanbul i que ha de marcar el grau de dificultat que tindrà per als de Ronald Koeman una aventura en la qual ja ningú espera que siguin protagonistes principals, després d’anys de rebolcades europees, des de Roma fins al 8-2 de Lisboa, passant per la catàstrofe d’Anfield i per l’estrèpit de l’any passat al Camp Nou contra el PSG. Un currículum decadent al qual se suma la dolorosa marxa de Leo Messi de Barcelona.

Després de 17 temporades, el club blaugrana i l’astre de Rosario escriuran la seva història per separat, una aventura que de moment no podrà coincidir, ja que el PSG acaba de perdre de manera sorprenent la lliga contra el Lilla i també estarà inserit en el pot 2, per la qual cosa no es podrà creuar amb el Barça. El vigent campió de França, amb un futur incert pel canvi de propietat i per la marxa sobretot del seu arquitecte, un Christoph Galtier que ha canviat Lilla per Niça, seria un dels equips més assequibles per a l’equip de Koeman juntament amb un Sporting Clube de Portugal que torna a la competició després de quatre anys d’absència, impulsat això sí per la figura d’un Ruben Amorim que ha destacat a Portugal en les últimes temporades, tant a l’Sporting de Braga com a l’equip d’Alvalade, com un dels entrenadors més prometedors de tot el panorama europeu.

Guardiola o Tuchel

Contendents a Europa i a la Premier, un vigent campió de la lliga i l’altre de la Champions, els dos gegants del futbol anglès són els dos principals elements, juntament amb el renovat Bayern de Julian Naggelsmann, a evitar del pot dels campions. El Chelsea, amb un entrellat defensiu pràcticament impenetrable des de l’arribada de Thomas Tuchel a la banqueta, ja va conquerir el continent amb un final de temporada molt exuberant i ara torna a la càrrega havent estat protagonista en el mercat fitxant a preu d’or però exactament el que necessitava, superant la frontera dels 100 milions d’euros per recuperar un Romelu Lukaku que ha d’aportar la quota d’encert ofensiu que en algun moment li va faltar a l’equip de l’oest de Londres.

També amb un equip molt treballat i reconeixible, equilibrat defensivament des de l’arribada de Ruben Dias, el Manchester City afronta el seu enèsim intent de desembarcar l’orelluda a l’Etihad. Ho farà després d’haver-se quedat a les portes en la final de Porto, reforçat amb el talentós i imaginatiu Jack Grealish però amb el desencís de no haver pogut incorporar Harry Kane, que ahir va confirmar que seguirà al Tottenham un any més.

De la marxa de Lukaku qui se’n ressent és l’Inter de Milà, flamant campió d’Itàlia després d’anys de domini de la Juve, però que viu a l’expectativa de si podrà sostenir el nivell després de la marxa del belga, d’un dels seus millors socis com Achraf Hakimi i sobretot sense l’arquitecte dels seus èxits, un Antonio Conte que li ha deixat la cadira a Simone Inzaghi a la banqueta.

Equips alegres al pot 3

Donant sempre per fet que el pot dels caps de sèrie reserva un rival de potencial contrastat, la duresa del grup la marcarà la sort en els pots que van per la cua i en el sorteig d’aquesta tarda hi haurà força caramel enverinat. En el pot 3, per exemple, espera una Atalanta que manté la filosofia i pràcticament el grup de futbolistes que en anys precedents l’han convertit en un dels grans animadors del continent. O el Leipzigu, que tot i la pèrdua de Naggelsmann i dels seus dos centrals, Upamecano i Kouyaté, té una estructura que li permet sempre tenir estabilitat i ser un equip incòmode per a qualsevol. El Porto de Sergio Conceiçao va demostrar la temporada passada ser un equip molt competitiu malgrat no guanyar la lliga i l’Ajax, sempre disposat a donar oportunitats als joves de la seva acadèmia com Ryan Gravenberch, Jurrien Timber o Devyne Rensch, és un equip que es pot enfilar a les barbes de qualsevol en un mal dia.

El Milan, un problema

El conjunt rossonero torna a la Champions després de 7 anys d’absència, fet que ha repercutit en el seu coeficient UEFA i que l’ubica en l’últim pot del sorteig. Però malgrat un passat recent que ha degradat molt un dels grans del continent i del fet de que la temporada passada es va acabar desinflant, el Milan de Stefano Pioli va demostrar ser un equip equilibrat tàcticament i amb el lideratge d’un Zlatan Ibrahimovic amb una vigència sorprenent. Tot i la pèrdua de futbolistes importants com Hakan Çalhanoglu, reclutat per l’Inter, i el flamant campió d’Europa Gigio Donnarumma, els llombards són el rival a evitar en un pot 4 en què el Barça també es podria trobar amb un vell conegut com seria Mark van Bommel, arribat aquest estiu al Wolfsburg per afrontar la difícil tasca de substituir Oliver Glasner, que va fer un gran treball als llops el curs passat.

RETORN IL·LUSTRE

El Milan recupera un lloc entre els millors després de set anys d’absència

MÉS FÀCILS

El Lilla i l’Sporting portuguès, rivals més assequibles del pot dels campions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)