Barça

Contra rellotge

El Barça finalment tanca el traspàs d’Ilaix Moriba al Red Bull Leipzig per 16 milions d’euros fixos i 7 en variables i està negociant la venda d’Emerson Royal al Tottenham i la cessió de Pjanic encara que li toqui assumir part de la fitxa

Des del club blaugrana mantenen que serà difícil fitxar un 9 perquè la prioritat ara és poder inscriure el Kun Agüero

Ahir va ser un dia de molta feina a les oficines del FC Barcelona. La direcció esportiva del club blaugrana va treballar de valent aprofitant les últimes hores en què la finestra estival del mercat de fitxatges estarà oberta. Hi havia diverses carpetes encara obertes i alguns casos a resoldre. El més urgent era el d’Ilaix Moriba, i finalment hi ha fumata blanca i satisfacció per totes les parts tenint en compte com s’havia complicat la relació i les negociacions per la seva sortida del club.

Ilaix Moriba i els seus representants ja tenen el que volien. El jove migcampista jugarà les cinc pròximes temporades en el Red Bull Leipzig, l’equip alemany que en els últims anys s’està fent un molt bon nom en la Bundesliga. El fet d’haver-se mantingut fort en la seva posició farà que el Barça ingressi una quantitat més que acceptable per un futbolista al qual li quedava un any de contracte i que ja tenia la idea de marxar. El traspàs finalment es tancarà per 16 milions d’euros més 7 en variables, així que el club blaugrana podria acabar cobrant 23 milions.

Amb aquesta sortida el Barça es treu un pes del damunt i posa punt final a una relació que s’havia enterbolit moltíssim des que van començar a negociar la seva renovació. Tenint en compte les altes exigències amb què els agents van començar a negociar la renovació del contracte d’Ilaix amb el Barça es podria arribar a pensar que ja ho havien fet tenint un principi d’acord amb aquest equip alemany. El que possiblement no s’esperaven va ser la fermesa del Barça, que no només no el va deixar fer la pretemporada amb el primer equip, sinó que es va negar a vendre’l pels sis irrisoris milions que va oferir el Leipzig en la seva primera oferta, quan el Barça en volia uns 20.

L’aparició en escena del Tottenham va donar encara més força al Barça perquè ja d’entrada va oferir més diners. El fet que els dies anessin passant i que res no es mogués va fer dubtar Ilaix d’acceptar la proposta del Tottenham, però va ser només un miratge i de nou es va mostrar inflexible. O anava al Leipzig o estava disposat a passar-se un any a la grada i marxar gratis. El club alemany, però, finalment ha fet un esforç i el jove migcampista posa punt final a la seva etapa de blaugrana. Aviat viatjarà cap a Alemanya per passar la revisió mèdica.

El cas d’Emerson

Aquest diari ja va publicar en el seu dia que l’objectiu principal del Barça quan va decidir pagar els 9 milions d’euros al Betis per tenir Emerson era intentar una venda per una quantitat molt superior que els deixes una bona plusvàlua. A la secretaria tècnica del club blaugrana valoren les qualitats del brasiler, però sempre han mantingut que no tenia el perfil d’un lateral dret titular del Barça. Això sí, tampoc els feia res quedar-se’l si finalment no arribava una proposta interessant. Fins aquesta última setmana això no havia passat i per aquest motiu el Barça ja donava per fet que Emerson es quedaria, però el Tottenham, que ja va voler Ilaix, també es va mostrar molt interessat en el brasiler i va fer una primera proposta que el club blaugrana va refusar. Ahir, però, hi va tornar i amb unes quantitats més elevades, i el Barça va entendre que li satisfan prou. L’acord entre clubs està tancat en uns 25 milions d’euros de fix més 5 més en variables. Un 20%, però, seran per al Betis.

En un principi, Emerson no es volia moure del Barça perquè la seva il·lusió era triomfar com a blaugrana, però finalment ha claudicat després de comprovar que l’acord entre els dos clubs ja era un fet. Ara falta que els seus agents es posin d’acord amb el Tottenham, un fet que segurament es produirà avui mateix. El lateral va ser titular en el partit contra el Getafe però va ser substituït després de tenir una actuació força deslluïda. Koeman no ha posat gaires impediments a la seva marxa perquè entén que amb Dest, Mingueza i també Sergi Roberto té la plaça de lateral dret ben coberta.

L’altra operació que el Barça té oberta des de fa temps és la de Pjanic. El migcampista bosnià no entra en els plans del tècnic holandès malgrat que l’altre dia va entrar en la llista de convocats. El Barça, veient les dificultats que tenia per col·locar-lo, pràcticament va tirar la tovallola, com ha passat amb Umtiti, però el Juventus continua insistint a endur-se’l. Fins a última hora el Barça estarà treballant per buscar-li una sortida, encara que sigui mitjançant una cessió i pagar una part de la fitxa. El que no vol és que aquest percentatge sigui del 50%. Com ja havíem explicat anteriorment, també hi ha un club de la lliga espanyola interessat en el jugador, i aquesta entitat seria el Sevilla, segons es deia ahir a la capital andalusa.

L’opció de fitxar o no

Que Koeman no hagi posat impediments a la marxa d’Emerson possiblement sigui degut al fet que pensi que això li obre una possibilitat perquè el club pugui portar-li el davanter que tant reclama. Des de la direcció esportiva continuen insistint que no és gens fàcil i que la prioritat en aquests moments és inscriure el Kun Agüero. En qualsevol cas, però, no descarten que no es faci un esforç, però també dependrà del que ofereixi el mercat en aquestes últimes hores. I, recorden des del club, que s’ha de tenir molt ben lligada la inscripció del davanter argentí, que ara mateix està recuperant-se de la seva lesió.

Si al final arriba algun davanter, el més probable és que sigui en forma de cessió o a través d’un intercanvi perquè el Barça no vol fitxar un futbolista –el precedent de Braithwaite és recent– que possiblement no seria titular ni en aquesta temporada ni la vinent. A més a més, cal traspassar primer Rey Manaj, pel qual hi ha tres ofertes interessants.

Ahir va sorgir el nom d’Héctor Bellerín com un possible fitxatge del Barça, però des del club blaugrana van assegurar a aquest diari que en cap moment es van plantejar la possibilitat d’incorporar-lo.

25

milions

per Emerson i ‘bonus’

ILAIX

La seva prioritat i la dels seus agents sempre va ser fitxar pel Red Bull Leipzig

PJANIC

Les converses avancen, però la seva alta fitxa continua sent un escull rellevant

EMERSON

L’entesa entre el Barça i el Tottenham és total i ara falta l’acord amb el jugador

Maia se’n va, arriba Rodado

El FC Barcelona ahir va fer oficial que havia arribat a un acord amb l’Internacional de Porto Alegre per la cessió de Gustavo Maia fins al 31 de desembre del 2022. El brasiler ja va ser un fitxatge estrany fet per l’anterior junta directiva perquè amb prou feines ha pogut jugar i la inversió per portar-lo va ser elevada. Se’n va Maia, però el Barça sí que ha reforçat la davantera del filial amb el futbolista balear Ángel Rodado (Eivissa). El jugador, de 24 anys, ha jugat les últimes tres temporades en el conjunt eivissenc, que ha pujat a segona A. L’Eivissa ha renovat el futbolista i l’ha cedit al club blaugrana, que ha inclòs una opció de compra en l’operació. Nascut a Palma, Ángel Rodado es va formar al Mallorca, fins a arribar al filial, abans d’incorporar-se a l’Eivissa. Ara, apuntala la davantera de Sergi Barjuan al conjunt blaugrana. Després de passar la revisió mèdica, s’incorpora als entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)