Barça

Molta satisfacció per la feina feta

Balanç. El Barça tanca el mercat amb un superàvit de 70 milions i havent rebaixat la massa salarial en 145 milions

La cúpula del FC Barcelona i la direcció esportiva estan satisfetes per la feina feta en aquest mercat de fitxatges. El club l’havia afrontat amb l’objectiu d’intentar reforçar l’equip sent plenament conscients que no es podrien fer inversions però sobretot amb el repte de rebaixar una massa salarial inassumible, amb Messi i sense ell. De fet, el Barça encara necessitarà més temps de retallades perquè la massa salarial del Barça és un 30 per cent més alta que la del segon club europeu amb més despesa en salaris.

A més a més, el club es va trobar que molts dels seus jugadors estaven bloquejats pel mateix mercat perquè no tenien retorn de valor agafant els paràmetres del rendiment, l’edat i el salari. I més encara en un mercat en recessió, malgrat que en els últims dies s’hagi activat més. I a més a més, el Barça estava collat pel fair play financer de la lliga. Els nous fitxatges, a cost zero, ja es van reduir entre un 25 i un 30 per cent el sou que tenien pactat abans de fitxar.

En aquest mercat de fitxatges el Barça ha fet cinc incorporacions i ha donat de baixa 14 futbolistes, cinc des quals del filial. Econòmicament el club ha calculat que té un superàvit de 70 milions d’euros, que poden ser més perquè n’hi ha 13 en variables. També han aconseguit reduir la massa salarial en 145 milions d’euros (sense comptar Messi), una xifra que valoren molt positivament, però com que les renovacions de l’anterior junta eren amb contractes ascendents, i alguns escandalosos, sorprenentment, el club calcula que, tot i la sortida de l’argentí, la massa salarial ha augmentat en 50 milions d’euros i ara se situa en els 420.

Però sobretot hi ha molta satisfacció perquè han pogut treure’s del damunt la fitxa de Griezmann, un llast massa gros. El club s’estalvia 40 milions d’euros amb la seva marxa. La fórmula de la cessió és d’una temporada més una d’opcional, però el Barça dona per fet que es quedarà dues temporades. L’Atlético té l’obligació de comprar-lo per uns 40 milions al final dels dos anys de cessió, però la compra està condicionada a algunes variables, de fàcil compliment. Aquesta sortida, diuen al club, permetrà tenir marge si cal reforçar l’equip a l’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)