Barça

Diàleg sincer

El Barça i Koeman ja han mantingut converses per ampliar el vincle que acaba a final d’aquesta temporada però que estaria subjecte a diferents condicionants com ara la consecució de títols, el joc o defensar apostes estratègiques

Ronald Koeman és un entrenador heretat per l’actual junta directiva però la direcció no vol que el tècnic treballi sense una xarxa de seguretat, també davant la plantilla. Acaba contracte a final de temporada, però des del club ja han mantingut els primers contactes amb el seu representant, Rob Jansen, per negociar una ampliació per una temporada més. Creuen al club que això pot donar confiança i tranquil·litat al tècnic i també que els jugadors sàpiguen que no treballen amb un entrenador amb data de caducitat.

Ara bé, aquesta renovació estaria condicionada al compliment de certs objectius. Alguns van des de la consecució de títols, i en aquest sentit si s’aconsegueix la lliga o la Champions seria pràcticament automàtica, no en el cas de la copa, però també al nivell de joc desplegat, el manteniment de l’estil, amb el sistema 4-3-3 característic o la defensa d’apostes estructurals de l’entitat. Encara no estan totes definides però n’hi ha un parell que sí. Una és seguir apostant pels joves del planter i, sobretot, donar més oportunitats a Riqui Puig, un futbolista que des de la cúpula del club consideren diferencial i un talent que no es pot desaprofitar. De moment, el migcampista de Matadepera no ha participat en cap dels tres partits de lliga. L’altre seria intentar recuperar la millor versió de Samuel Umtiti, un jugador a qui no donen per perdut i del qual la direcció esportiva té informes que està en molt bons registres i físicament molt fort. Després de parlar amb el defensa francès aquest estiu, el club confia que se’n poden sortir. Umtiti, a més a més, està disposat a rebaixar-se el sou i l’acord podria no tardar en arribar.

Són condicionants que caldrà veure si Koeman els vol acceptar o no, però la relació entre el tècnic i la plana major de l’entitat cada cop és més fluida. El diàleg entre les dues parts és sincer, perquè Koeman també és una persona amb personalitat i d’idees fixes, però des del club volen que hi hagi molta comunicació. I cada cop n’hi ha més i Koeman escolta més el que li diuen. Volen fer trobades setmanals amb ell perquè els vagi explicant com veu l’equip, com treballa o simplement per anar intercanviant opinions. Koeman també participarà en altres reunions amb el president, el vicepresident, Mateu Alemany, Alexanko o Jordi Cruyff, que serà el director de scouting internacional i en especial es vol que detecti el talent més jove.

Precisament, des del club volen posar-li especial èmfasi en el tema del joc i el sistema. No va agradar com es va jugar a San Mamés ni tampoc els últims minuts en el partit contra el Getafe. Els va recordar massa els partits de finals de la temporada passada. La directiva actual té una mirada cruyffista molt definida, que esperen que es noti més endavant, perquè primer cal redreçar la situació econòmica del club, però el que no desitgen veure és acabar els partits defensant-se, patint molt i jugant amb tres centrals.

CONDICIONS

Es vol que doni més oportunitats a Riqui Puig i Umtiti, a qui confien recuperar

RELACIÓ

El club planteja una comunicació fluida i s’hi reunirà setmanalment

A mitjans de setembre, trobada amb Dembélé

Al marge de la de Ronald Koeman, el Barça segueix treballant en altres renovacions. Una d’elles és la d’Ousmane Dembélé. El club el vol renovar perquè confia en les seves qualitats i perquè també el considera un futbolista diferent. Estan convençuts que ell també vol quedar-se. A mitjans de setembre està prevista una reunió amb el seu representant per tal d’avançar en la renovació i, si pot ser, tancar-la. Veuen molt bona predisposició en Dembélé, a qui estan cuidant en l’aspecte personal després que el jugador hagi patit tant anímicament per les múltiples lesions. Dembélé acaba contracte la temporada vinent i volen ampliar-l’hi dues temporades més. Les condicions econòmiques serien a la baixa, com també passa en el cas de Sergi Roberto. El club també està treballant en la renovació de Pedri, que acaba contracte el 2022 ampliable a dues temporades més, i també en la d’Ansu Fati i la resta de jugadors joves de la plantilla. La prioritat del club és blindar el seu futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)